> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, November 25, 2010

Kisah Rambut Bersimpul si blondie,goldie,cutie...RAPUNZEL!

Okie,harini hati mak,da kurang sikit mendidih.Tapi tetap panas.Just tak mendidih sangat dah.Tengokla kalo2 bole disejukkan kat CB ke....nanti.Miahahahahah.Harini aku nak share kisah satu malam di hari selasa lepas.Jom,aku stori the nite glory..*apekah aku merepeks???Layankan.....*


Dapat 5 preview passes FREE!(ngko ADO?)Alhamdulillah,memang rezki anak2 cuti sekolahla ni.Kasi mmmmuacks sama SANDRA "BULLOCK" !^_^ Babe,nanti kalo ada preview lagi jangan lupa ai...tau!Miahahahahahha



Sonokla ko Sandra Bullock ada "kaki" kat ERA.Sokmola dapat tiket muvie free..kankankankan?*cakap dengan nada JELES*Takpe2 next time around (kalo ko nak ajak aku lagi...la) kite fomfuan2 ja pi together2.Anak2,laki mahupun boipren tinggal......SETTT???


Dak kacak aku yang "tersiput2" malu bila disuruh bergamba.Nak2 pulak,diapit anak2 dara si pink lilis.Kontrol kacak...miahahahaha^_^.Nasebla tengah cuti sekolah.Kalo tak,memang haremLAH nak bawa depa2 neh gi movie on working day's nite.Memang TAKlah.Skool days,big NO-GO.Harap Maklum.

Thanks nuffnang for piccas!

Preview kali,time nak masuk panggung tu memangla leceh sikit.Si elly bengang ja,manataknya BB same camera dia kena tahan.Wakawakaeheheheh sungguh.Aku maybe sebab pakai henpon cabuk....lepas!^_^.Kisahnya,sebelom masuk ke hall theater ni,each of the guest waima budakpun kene Q and akan di scan.Kalo ada bawak beg,admin kat situ akan check selongkar.NO handphone,camera or digital gadget are allowed to bring in.Aku rasa tu SOP (Standard Operating Procedure) untuk preview cenggini.Kata movie tu belum released.Haruslah.Nak elak piracyla tu.Just pelik, time aku dapat preview from CLEO untuk You Again,tadek pun kene check2 segala bagai.Tunjuk tiket then terus masuk.Sama gak venuenya..GSC,OU...Or maybe yang haritupunya tak cukop special?Miahahahahaha.


Ni Sofia,panggil piya jek.2nd doter of  my bff.Sebaya si Danial umornya.Next year memang bersaing ar masuk standard one.Mulut dia bole tahan.Memang bole 'geng' ngan nak aku!Si Danial da masuk panggung terus duduk seat paling ujung.The only HERO la katakan.Tiga pat kali gak aku tanya,nak tuka seat duduk dekat ngan aku..tak?Sampai sudah cakap tamo...ngko!Ek..nampak?

Thanks nuffnang for piccas!

Citer Rapunzel neh tak lama,just around one and half hour.Overall memang ENTERTAINING!Lawak abes!Especially part si kuda Maximus yang mengong tuh.Terbahak2 aku gelak!Dalam banyak2 character,aku paling suka Rapunzella opcos!Walopun terkurung sokmo dalam castle yang tinggi nak mamp** tu..yet and still princess neh very da independent and berani mati!Mata dia somei oke.Bulaaaaaaaaaaaaaaaaaaat banget.Perangai dia pun da macam aku pun ada gak!(ooops!TerPERASAN jap!)Yerla akukan,MISS (or mrs?) INDEPENDENT.Apepun,determination si Rapunzel neh,memang terbaeeekla!

pic credit here

Yang rambut ketak2 kaler itam macam nas ahmad kat atas neh sebenarnya "nenek kebayan" Diala yang culik si Rapunzel and kurung dalam castle.Nak tau,nenek kebayan neh tak payah pakai botok (read:botox) pun untuk cantik.Buang duit ja semua tu.Just buat macam dalam gamba yang di atas and tunggu si Rapunzel nyanyi2 sikit and WALLAH....jelita sudah!Miahahahah.Walopun demikian(wah BAKU ngko tetibe!),eventhough dia sepatotnya,should be THE EVIL one dalam cerita neh,aku TAKla pulak nampak EVIL sangat.Just SELFISH nak mamp**.Itu pun sebab OBSES nak CANTIK punya pasal!Tak heran pun...kan?In real life pun,ramai ja yang sanggup buat macam2,apasaja untuk cantik betul tak?So apalagi?Harini RAPUNZEL da release kat panggung.Jom terjah.Best.Off course,sangatla sesuai untuk bebudak.Ate,kalo aku ni mak budak pun bole terbahak2,harusla yang kenit2 pun terkekeh sama.Seyes tak rugi!^_^


nota kaki : Soklan cepumas,kot2 ade yang bebaik ati nak tolong rungkaikan kemusykilan or ke"ilang ingatan" aku,mehla.Aku alu-alukan...Buat sesape yang penah tengok or tau FULL or REAL STORY pasal Rapunzel : Weh korang dulu mase kecik2,setau korangla..ermmm rambut si Rapunzel tu memang akan bercahaya ker kalo dia nyanyi2???Aku macam JAKUN pulak mase tengok preview neh.Ala2 ilang ingatan punyer jugak!Tolong wei,kasi infos sikit.Sharing is caring...kan?*sambil kedip2 mata PERASAN comel!*

7 comments:

emy/mamasuri said...

nak tgk rapunzel gak...huhuhuhu

PUANSTOBERI said...

Huhu...
Reen pun p tgk smlm. dpt dari contest NN lah..yg jadi hot hot issue tu. teheheheh.
Bes kan..3D pulak tu kan.. lagi la bes bes bes.
Mmg kena scan bagi la appledia. Smlm pun sama. Weols tgk kat e@curve tu. Igt kut sbb panggung situ je camtu. Rupanya lelain pun sama. Mesti sbb cerita ni agaknya. Dulu dpt tgk premier screening yg lain idak pun kan..

edlidza said...

hahahahhah me oso mcm rapunzel gakkk independant women yg beran mati ..muahahhahhha :P just kiddo bebehhh ;)

appledia said...

Emy/mahsuri : Tengok jgn tak tengok.Best!^_^Kalo dapat tengok ngan kid lagik syiok!


Pn.Stoberi : Waaa,bet gak tu dpt tiket free dr Nuffnang..*jeles* Ha'ah pelik pulak kali ni,ketat semacam pulak precaution depa.Hmmmm,tiket punya pasal....layankan!^_^

edlidza said...

mmg saya marah ..tgk movie pon dah x senang duduk sal wiso Hp comel duk kat luar .....siyesly gile haram betul dorang tuh :(( uwaaaaaaaaa....

Anonymous said...

Hehe.. Alrite bebeh! Nti ade new movie preview lain i bgtau u lg.. As long as u like watchg movie ;) i ske nk offer ticket hahaha!

*sandy*

Call me apples,call me dia.. said...

Elly : Alo berpisah kojap yo ngan bb da paneh muntot..isk

Annon/Sandy : Sandra Bullock menjadi sandy..kawan spongebob ka?Muahahahahehehe.Thanks sandra,we had much fun that nite!

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!