Posts

Showing posts from October, 2010

Rindu...woh!

Image
Susah nak terang,
Complicated kalo nak cerita
Bukan semua bole paham
Atau terima....(kott) Ohhhhh! Tiba2 ke'rindu'an pada yang satu ini
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


melanda!




nota kaki : Audition AF da tutop..kan?Agak2 kalo try,test,tengok MENTOR ade chance...tak?^_^

Ooooh..torch beri itam yang HOT!!!

Image
Lokasi : Bukit Bintang Entrance - Pavilion,KL
Masa  : Endless..(kott) ok2 3.00 p.m(LAH sangat!) untill dekat midnite (gilo kan???) Event   : Malas nak cakap,ko baca jala entri kat bawah neh

Selepas 5 JAM 

berpanas,berujan,ber'open space',berkhemah

Dari berdiri sampai dah men'canggkung'.Kejap duduk..pastu berdiri balik

Dari matahari terik atas kepala sampaila matahari da menyorok,sembunyi muka.Dari kering,sampaila basah lenjun dek hujan.SEGALAnya,semuanya..semata hanya kerana...ahh malas nak cakap tengok aja yang dibulat merah itu....
Ohhhhhhh KECIWA! -__________-
. . . . . . . . . . . . . . . . .


pics.credit to Nuffnang
Babai my handsome torch beri itam (read : Blackberry Torch 8900) yang HOT!Tak larat ai nak Q dari pukul 3 pagi or waited for another 4 hours lagik lepas pukul 8.Ponek,capek!!!Kalola hanya aku pakai 'pumps' tadi,kalola si dak kacak tak ternanti2 di rumah,kalaula en.lola kesayangan paham...ohhh KECIWA! -__- Harap2la ada rezeki di sini plakLAH...amin!


nota kaki : Nampak peej …

Nak 'KEMBANG' ke....nak 'FHITAM'?????

Image
Di suatu tengahari khamis yang terik,(whyla ur country so hot???) berlokasi di Subway Kelana Jaya,ketika sedang meng'Q'kan diri membayar "Fresh Thursday" sandwich pilihan untuk dibuat lunch...

"Kak,nak tumpang tanya bole..?"tetibe si budak lelaki cashier Subway neh bersora(read:suara) sambil mem'bongkosh' sandwich aku.
"Haaaa...(blurLAH plak tetibe!)?Owwh bole2,tanyala"(sebenarnya mata duk 'LAPAU' menengok  olive,timun,CIS bedebah(read:cheese), yang adek subway tuh duk tenyeh dalam roti..ngehngehngeh.Burok pangai!)
"Akak ni..ada kena-mengena ke ngan ZIANA ZAIN?" dengan selamba badaknya bertanya.Patotla ko duk jeling2 haku dari tadi ek.
Haaaaaapee???????oooooOOOWH nak FHITAM ke?nak KEMBANG?nak FHITAM ke?nak KEMBANG?nak FHITAM ke?nak KEMBANG?nak FHITAM ke?nak KEMBANG?*LEMPANG*
"Isssh tak adala..mana ada.Perasaan jer tau.Ihiks"sambil tersiput2(LAH!Kunun)aku menjawab...*blushingblushing oledi!*
"Eeee...betul ker?&quo…

Kepergian yang disambut

Image
Da 2 days,kawan aku yang sorang tu memulakan kerja di tempat dan suasana baru.All the best for you brotha'!Forget us not..will you?Ok,enough emo'ing.Hari rabu dan hari2 yang sebegini,aadalah harus lagi wajib untuk semua aku ceria2kan hari bagi melawan bahana Wicked Wednesday harini (wei penah ke aku TENANG???).Ape yang paling best yang boleh buat semua orang(agaknyaLAH)senyum.sengih,lagi suka hati..kalau bukan makanan..kan?Food?Anyone with me?Aloh...maseh dilingkungan lunchtime..kan,berkisah pasal makanLAH yang terbaeeek tul x??



Kunun2nya aku kreatipLAH(sangat!) menghamek gamba dari ariel view cenggini *muntohhh*

Telupe nak snap gamba yang satu neh.Tula laju gelojoh na makan,naseb ade CHILIS.com.Memepersembahkan TRIPLE PLAY...no,no,no...dun b noti okeh.Not 'THAT' triple play.POKOL(read:pukul) kang!Ini adalah starter yang diorder sebagai pembuka acara makan untuk kami2 yang lapau! peLAHAP

Yang diraikan mengorder burger ayam yang gemok yang diberi nama CAJUN CLUB SANDWICH (…

Perlukah 'terror'?

Image
Benda yang  sangat biasa kedengaran and sangat biasa ditanya pada aku everytime aku cakap or bagitau yang aku nak join satu2 tournament or game will be either....""Uissh ni musti terrorkan?Pastu bila aku ajak main sama musti dijawab cenggini..."Susah ar,tak reti main.." ,takpun.."Tamo ar tak 'terror' ar...kang kalah malu", yang paling best "Malasla".The point yang aku nak highlight sekarang ni...


IS IT really IMPORTANT or necessary untuk ko or sesapelah'terror' and 'reti' dalam sesatu or certain game tu DULU,baru ko layak join or main sama...is IT like that??Owwh pehlis.It's not like you going to play for Olympics people!Dah memang  SAH,KONFEM lagik SOHIH kata main for FUN... so wajib ke nak kena MASTER??(pehal aku tetibe emo,meroyan neh????)Tapi tula  kalo DAH memang dasarnya PEMALAS nak 'mamps' kirim salam jerkla..Mengabehkan 'boreh' air liur ja aku mengajak!
Giler beraksi.Hayunan yang banget bergaya p…

Blues senin..

Image
STRESS,BOSAN,MENYAMPS.tahap cipan,gaban,mangkuk ayun...sebut ja semua ada,serba lengkap harini.Grrrrrrrrgggh.Malas aku nak ingat,boleh 'vomit blood'lah kalo aku duk ulang cakap banyak kali.Jadi untuk meredakan ke'stress'an mak yang terlampau harineh,mohla 'mak' kongsi ngan korang satu entri yang tak seberapaneh.Terimala entri bergamba semata yang GILER agak pemalas tapi bolela(kott) nak kasik aku korang tersengih sekejap ngan maki hamun aku.Wahai teman2 layankan.... 
Had abad day?
Do you feel alone and abandoned?
Are you convinced nobody cares about you?


Do you think nobody cares about your failures in life or in business?
Are you sure nobody sees your successes and failures? And nobody cares if you live or die?


You are wrong!
There is somebody VERY interested in everything you do
When everybody else quits on you.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
We never stops THINKING of you!
GOTCHA!!!
(me oso 'KENA' okeh!muahahahahahhehehehehehe)






Mari berhujung minggu...

Image
Weekend2 yang macam gini MUSTI best kalo dapat.......



Berjimba2 di shopping2 mall yang mewah lagi GAH.Lepak2 di kafe yang hargakopinyasecawanmahalnakmamp**,bergossip,catching UP with old buddies,berjalan2,cuci mata,menghabiskan duit bershopping sakan ala2 shopaholic yang "shop till you drop" kan?

Ataupun kalo dapat berpiknik bergedik2 santai bersama teman2 dan keluarga di taman..

Lagi tambah bahagiala kalau dapat bercanda di pasiran pantai dengan yang tersayang

Sambil lepak minum air kelapa kaplayang menyamankan sambil melayan angin laut yang sepoi2 bahasa....oowh haben langit ke7!Tapi kalo aku,pada akulah yang banget syiok,yang BEST,palingTERBAEEK yang how i wish dapat dibuat without fail pada setiap hujung2 atopun HARI2 minggu begini adelah.... . . . . . . . . .

Kan dah pandai.....

Image
Secara jujur,aku bukanla pecinta menda alah yang kat atas tu.Tu yang pasti.Seingatnya last aku jamah menda alah neh pun was about 6 years back.Time tu,si danial duk dalam perut lagik.Dulu kat opis lama aku ramai chinese.Depa neh memangla 'hantu sushi'.So satu petang baik punya duk chit chat pasal makan,then sowang suda keluar cerita pasai sushi  and so sudden planned n off terus we all went to Sushi Boy ke apentahnamenye which is a japanese restaurant yang located betul2 opposite Menara The Weld (anyone bole kasitau??).Depa treat aku(kotla,ohh amnesia jap!)japanese bufet kat situ.Probably 'kejakunan' menguasai diri and tambah pulak faktor hormon ibu mengandung pun menyumbang(kot)sama,bole pulak aku melantak kaw2 segala sushi(except yg ade telur ikan kaler oren n salmonla-tu suma tolak tepi),tepanyakila,teriyaki semua aku sapu!Meroyan trus makan sushi memang tak hengat!Paling terbaeek taufu telur(eh betul ke name dia?)panas dia..perrrgh!Nak dijadikan cerita,dah japanese…

Sampai nanges!

Image
Cukup.Dah,tak payah nak 'brag' lelebih ngan aku.Memang sengajala nak kasik aku SENTAP....kan?YER,aku sangat JELES.Yes.SANGAT!Puas ati?*tetibe emo..*Aku taula kelmarin korang(kah?) enjoi,berjimba sakan.Hamoi2,seronok gilalah tu melayan lagu 'Decode'..terkinja2,telompat2 segala,memang layan abes.Aku tau ade yang siap head-banging sekali..kan?Pastu bleh 'pasang lighter' sambil lentuk2 plak time lagu 'The Only Exception'..Adoila...JELESnya aku ngan korang.Owhhh ParamoreT_T.Dah tak payah nak buat aku tambah PANAS.Buat 'mak' berangin jek.Mencik tau!*_*




Walopun aku cukop TENSI cos tak dapat join (yang sebenarnya ekonomi meleset n letih dah masok contest semata nak menang tiket free,tapi harem..satupun TAK lepas,CEH!)korang telompat2 sama tengok si Hailey William tu nyanyi,but still,TETAP aku hepi on last tuesday nite as aku dapat muvi tiket free...muahahaha.Ngko ADE?????Takde kan...kan..kan..kan(gile belagakkk..ya ampun!)




Naseb muvi tiket GSC 'ehsan&…

Our..."Seasons In The Sun" (edited ver.)

This song reminded me to all DEAR friends that i have meet throughout this 'roller coster ride',along this  never ending journey.Whether we are still or no longer 'together',hear me out loud "............you will always have a SPECIAL place in my heart.Always remember,our SEASON IN THE SUN..." 
Goodbye to you my trusted friend
We ve known each other since we Were nine or ten Together we ve climbed hills and trees Learned of love and abc s Skinned our hearts and Skinned our knees


Goodbye my friend it s hard to die When all the birds are singing In the sky Now that spring is in the air Pretty girls are everywhere Think of me and I ll be there

We had joy we had fun we had Seasons in the sun
But the hills that we climbed were Just seasons out of time


Goodbye papa please pray for me I was the black sheep of the family You tried to teach me right from wrong Too much wine and too much song Wonder how I got along


Goodbye papa it s hard to die When all the birds are singing in the sky Now tha…