Posts

Showing posts from June, 2011

I HEART Bali - Sunset yang cantek banget di Tanah Lot

Image
Assalammualaikum!
Sorryla korang..tadak mood nak update belog lately neh. Penyakit 'M' da start meng'gila',menguasai diri..... -_______-
Since dah ada 'rasa' sikit nak menulis merapu neh,aku nak sambung balik al-kisah Bali yangsumpah dah basi eh?Sikiiiiiiiiiiiiit jek lagi,janji!Sayang ko....rugi kalo gambo2 aku pemandangan cantek2 belaka ni tak share ngan korang.... Serius neh!
Masuk ke Tanah Lot ni korang akan di caj bayaran lebih kurang Rp250,000(total) untuk entrance sebijik keta n pass masuk untuk 2 org.(kalo tak silap akula..t aku konpem balik) 

Sile abaikan perut itu.
Yes. Kat area sini paling ramai orang berkerumun. Especially nun kat gua sepulau tu. Siap ada yang calit2 kat dahi.Calit apa?Aku tatau.Lupa plak nak tanya..

 Jerneh giler air kat sini

Jam baru nak jengah pukul 5ptg.Tapi suasana dah macam pukul nam lebih. Nampak jer macam panas,tapi percayala..tak.Nais..kan view dia?


Masa mula2 kami lalu,budak2 ni tengah duk main air. Nampak kami,terus laju ja dia berjuala…

My Not-So-Wordless Wednesday : Demam

Image
Dah mula dah...

Layankan saja.....

When my 'sun'..sets

Image
Walau kat mana sekalipun aku berada kat ceruk bumi ni... Yang ini adelah yang selalu aku carik2.. Yang sentiasa aku nanti2..

Tak pernah gagal,mententeramkan jiwa aku yang sering 'kacau'...

Tak pernah lupa untuk selalu buat aku ter'senyum'...
Selalu... Apa yang di depan mata.. Sering kita lupa,kita alpa..

Sampai satu masa,kita kehilangannya..Appreciate things..as it is are and always. Never ever takes anything for granted. EVER.

Cer baca,cer bace..ape yang dia nak sampaikan tuh!

"Tak tumbuh,tak melata.Kalau tak sungguh,orang tak kata.." Tu kata yang  orang(tataula orang mana?).
Kalau pulak yang kata,senang ja.. "Kalau ko tak 'lalu',ko takkan rasa!"..Betul...tak?
Macam kes kitaorang laki bini ni. Tak sedar.. Pejam celik,pejam celik  dah setahun setengah,we been living  in this long distance marriage -(L.D.M.) Kalo ikutkan dari jaman aku bertunang ngan en.lola pun memang dah duduk jejauh. Long distance relationship pun dah penah lalui. Dah jadik macam 'alah bisa,tegal biasa"..dah.
But still...it can never get better. Nothing feels good about this LDM. EVER. PERIOD. Just pushing our ownselves. Trying hard to forget the loneliness. The distance. The boredom. The 'apart'.
Seriously orang takkan ada yang paham,unless yang 'lalui' benda sama.T_T
So,bila dah duduk jejauh macam kami ni.Communication adelah sangat CRUCIAL.Penting giler.SUMPAH.Regardlessla verbal ker,in writing ker,or in whatever formla..As long as ader communication,tha…

Jemput!

Image
Yang simple2 yang mudah2,yang sempoi2 jek. (read: yang sebenarnya malaaaaaaaaaaaaaaaas,hihi)

Macaroni goreng same blueberry ciskek with strawberry extravaganza!
Breakfast kami pagini. Opss salah aku ngan en.lola jek. Si danial feeling mat saleh lebih sikit.Dia bekpas koko krunch! Jemput semua.....

Repot Day

Image
Harini aku amek 'cuti tak dirancang'..haha lawak giler bunyi biler translate unplanned leave..kan?Selasa lepas si Danial baru bagi surat.Katanya ada hari terbuka.Takla terbuka sangat ekceli.More to hari ibu bapa berjumpa cikgu..Secara ringkasnya hari amek report card anak2.Yang 'best'nya, pagi adelah turn aku mempergikan diri ke sekolah kebangsaan.Then lepas semayang jumaat ni...sekolah agama pulak.Terbaeekla kan..satu hari sekali.
Adelah wajib untuk aku bercuti especially bila si danial bule plak dengan tibe2 kasik tazkirah pree kat aku..."Kerja lagi penting dari anak ker...?" Bole??YES.This was danial exact words.INSAP kejapp... T_T Dalam2 insap,aku duk musykil.Manala dia belaja cakap ayat skema tahap debator ni......... ek?

Budak darjah 1 yang dah ada tokoh nak jadik 'debator handalan' lagi 5 tawon!'Masak'la aku....

Pukul lapan pagi baru sekolah kasik mak pak bersidai kat sini.Sile amek nomot masing2 yer...
Si ibu yang kebosanan 1.cos henpon da…

Bertandang

Image
Assalammualaikum! Harini aku nak sambung cerita kawin adik aku yang dah basi hampir kelupaan haritu.Aku up gamba2 semata kasik jamu mata korang eh?
Untuk yang maybe blur cerita kawin yang mana,pi godek kat sini eh.FYI,ni adelah majlis bertandang.Which was held kat rumah mak aku.Initial plan was nak buat kat dewan macam aku dulu.Tapi tadak rejeki,semua dewan keliling area Bt 6 tu dah fully booked.Al-maklumla cuti sekolah tengah tahun.Setendedla cenggini.So nak,tanak buatla kat umah.Ada issue sikit masa  wedding adik aku neh.Kesian dia.Aku pun bengang,cam harem jek.Dahla kita recommend dia,dia plak wat t*aik!Ishhhh,nasibla lauk ko sedap,kalo tak......hish!

Cantikkan pelamin anganku musnah neh?
Ala fairy2 gitu.Suuuuwit banget...

Adik aku appoint wedding planner yang sama macam time aku kawin dulu.Semuala nak ikut aku.Ahahahahaha,nak buat camana..trend setterla katakan *oke bole LEMPANG aku sekarang* Tapi bukan nak tipu,or saja nak jek.Kalo comparekan dengan katering hamp*s tu,wedding planne…

Ada ker yang sudi?

Image
Assalammualaikum!
Nak sembang2 kosong ngan korang bole...?


Aku sebenarnya tak penah terpikir untuk sampai ke tahap macamni. Asalnya aku just suka2,minat semata. Nak cuba2,nak try,test tengok,nak challlenge diri sendiri. Nak tengok sampai takat mana boleh pergi. And betulla kata pepatah.
"Usaha,tangga kejayaan!" "Di mana ada kemahuan..di situ ada jalan!"
Dah terbukti (banyak kali dah sebenarnya). Bukan on term aku yang satu ni aja...pada semua benda yang kita buat la. Kalo tak percaya gi try test tengok. But kene sepenuh hatila wey baru boleh nampak hasil. Determination tu kene set 200% then buat ALL OUT. Insyaallah... Macam kes aku ni.Dulu sokmo buat guna yang instant (buat mak2 or sapa2 yang biasa buat kek taula aper yang instant tuh,kan?hihi) Tapi betulla tak cuba manala kita nak tau capability kita takat mana...dok?

Yang ateh ni kalo tak silap adelah cubaan ke 3 aku kot.

Moist Chocolate Cake

Sebelum tu,asikla buat guna yang instant.Dalam peket.
Tinggal tambah butter sama telur.
Sek…

My Not-So-Wordless Wednesday : Ke'gila'an

Image
Yang melampau,
kaw,kaw!

To whom it may concern

Things and stuffs been 'happening' for quite sometimes now.Actually dah lama pun.Isu yang da nak lapuk.Yet tak pernah pun lagi ada perubahan.Di takuk yang sama,biarpun bulan dah berganti tahun.Walaupun umur makin menginjak.Dari budak sampai dah layak nak jadik mak budak.Ntahla.Aku spesies yang malas nak memekak.Malas nak buat bising.Dah penat aku tegur.Dah berbuih mulut cakap.
STILL,walau macamanapun yang aku buat,yang aku cuba kalau 'YANG SEPATUT'nya tak mau berubah.Masih duk perasan,still with the "i've done nothing wrong" punya attitude...memang HAREM la.USELESS.POINTLESS.Definetelyla status quo.Pada aku,style aku,tak kisahla kau tu siapa,umur berapa,buat apa,kat mana2 punlah.."Action speaks louder than words".PERIOD.Jangan hanya pandai nak ber'DEBATE',menjawab but the fact that kau hanya tau BER'CAKAP KOSONG'.Tak da hasil.No action.KOSONG.
Dunia ni makin maju,hidup pun dah makin 'GILA',kalau kau masih nak pertahankan pe…

I HEART Bali - Berjalan2 ke Tanjung Benoa,Nusa Dua n Turtle Island!

Image
Assalammualaikum,hi korang!
Aku nak sambung al-kisah trip Bali aku yang memang dah basi itu hari.
Harap korang tak bosanla eh. Dulik.
Nak share jugak.mwahahahaha Hari kedua kami di Bali harusla dimulai dengan makan2.
Breakfast 2 hari kami disitu adelah inclusive sekali dengan bilik punyer rega.Buffet breakfast adelah provided by Gabah Restaurant.Nothing great,biasa2 jak semuanya.Bread n butter adelah sedap.And yang aku berulang tambah adelah spagheti dia.Hebak tak,breakfast makan Spagheti Alfredo?Ngko.....hado??Kat Bali ni pun adagak menu nasi goreng sama mihun goreng.Aku adelah sedikit jakun.Tapi idokla memberansangkan rasanya..


Pinggan en.lola pagitu.Soploh kali aku tanya "Cukop ker neh??" Hine ker bila aku tanya soklan yang jujur....cenggitu?Amek berat okeh.. 


Aku tatau kenapa aku tamau duduk kat belakang tu...cosy giler k.Nyaman gituk.N yet aku pilih duduk kerusi and port yang sama for 2 days in a row! -________-
Entrance Gabah Restaurant.Depan aku ni ja dah Kuta Square.En.lola k…

Entri lari topik kejap

Image
Orang kata,benda baik kena share...betul tak? Tak baikla simpan sengsorang.
Tak luak kot kalo share pun. So disebabkan aku baik *MOTIP?* adelah sangat wajib untuk aku share dengan korang2 yang satu ni..
Tau kott nama ape ni kan?

Dulu aku selalu makan yang mak aku masak. Lani mak aku dah agak kureng rajin nak buat sesemua ni soo... ape lagi? Nak tunggu pandai buat kendiri,amek masa sikit hari *yer ker hari?* baru dapek yang betul2 menjadik,so opt terbaek adelah BELI! hehe. Nak beli pun kene gak dah tau,konpem,sumpah sedap barula bole nak memborong. Nak2 buat makan tekak aku yang kengkadang super cerewets ni. Alang2 ada kawan nak kasi test,aku merasalah. Rejeki jangan ditolak ..kot. Aku yang skeptikal pun menggorengla sekadar 2 bijik. Yerla Kang kalo tak sedap idokla rasa membazir buang sesuka hati..kan? Sudahnya,dah selamat digoreng...... TAK CUKUOP 2bijik aku sorang! SEYES SEDAP! Tatak tipooo. Garing,cantik,sedap Karipap Inti Kentang n Ayam ni!
Walopun frozen,rasanya fresh.Orang takleh differentiatelah. …

I HEART Bali - Malam Pertama Di Kuta

Image
Assalammualaikum! Jom sambungkan cerite kat Bali sebelum ia membaaaaaaaaaaaaaaaaasi,hehe



Ni adelah pemandangan or view betul2 depan hotel aku.Centre of everything.Senang ngko nak pi mana2.Jalan kaki ja.

Hotel yang tak jadi nak di book.Naseeeeeeeeb baek.Ingatkan kat manala.Last2 tengok sebelah kanan Ramayana jek.

K CIRCLE.

Convinient store yang bersepah kat Bali.Ala2 7Eleven kat mesia.One thing kedai ni bole accept credit card.Kagum kejap.7e.....ado?

Tujuan mencarik kedai tadi adelah untuk mendapatkan supply yang kaler cekelat cair itu.Pujaan hatikuuuuuuuu.^_^.Yang lain adelah pelik lagi hampeh rasanya.Sekian.

Jalan terus ke depan which tak sampai 50 meter dari hotel,dah boleh jumpa Kuta Square ni.Terus ke depan sana nun adelah Matahari Mall n kalo ko jalan terus lagi boleh menuju ke area Hard Rock Cafe Bali,yang pemes tuh.Nampak ja kecik pekan ni tapi bizi yang hamat.Environment adelah sedikit macam kat Jalan Telawi,Bangsar.Sikitla

Flight kami touched down kat airport Bali dalam 2.50 pe…