Posts

Showing posts from November, 2010

Kasi promote sikit..bole?

Image
Pernah tak korang berangan,bersembang,merapu meraban pasal your future plan?Alaa,chit-chatting,imagining,picturing....where you will see yourself let say like..in 5 years time?Musti penah kan?So did myself.Me and my girlfriend furthered our studies together in UM about 4years ago.Kata dah study sesama,memangla SELALU terlebih hangout together2.Buat assignment sesama,merayap tak payah citerla.Semua benda kitaorang cerita..share.And FUTURE planning semestinya!

Suprisingly,we both share the same view almost on everything.Owwh 'jek'KAH itu??Nope,probably because we shared almost the same values in life.Like,we both get married in quite young age (19&22,haaa..takker MUDA tu?),have kids (on her case-'kids'LAH,aku 'kid' ja..hiks!) di saat kengkawan semua duk sibuk study and macam2 lagila.Maybe thats why,banyak her experiences,opinion & views almost similar to mine.But we both still adaja "tegang2 leher".Tu WAJIBla.I guessed thats normal.Tak gaduh,tak …

Mana nak carik eh?

Image
Al-kisahnya kelmarin adik aku angkut balik mangga dari umah tunang dia.Memang terbaeekla,cos mangga spesies epal tu memang peberet aku.Sedap and ranggup banget!Masam dia...perggh toksah cakapla,memang stok pejam2 mata punya kalo ngaap!Aku tapaula bawa balik pat lima biji but until sekarang tak makan2 pun lagi.

Biler tengok mangga,jambu batu (mak kasik) sama epal royal gala kesukaan tu duk berlonggok ateh meja,..."ting ting" idea pun mai.Tibe2 terasa,kepingin banget nak buat rojak buah macam yang penah aku buat sebelum.Iskkk,mulala.Sebut rojak buah pun dah bole terliur! 

Taktaula korang tengok..maybe takde perasaan ape2.Tapi aku setiap kali tengok gamba yang aku post kat FB neh...konfem,dengan otomatik jadi LAPO!Peeeeeeeergh,nak2 kalo ada nenas muda sekalik!Memang terbaeek!Aku punya rojak buah memang tadek timun or betik.No particular reason,just tekak aku rasa tak  "geng" kalo ade timun sama betik dalam rojak buah.Ikut taste memasingla..kan?Kalo beli pun,aku siap pes…

This was her love story....

Image
I received and kept this email for quite sometimes.It is in my inbox,...stil.I have this habit,wheres if i found or read  something that i like,i'll keep,remain it in my inbox.I know,eventually one day i will open it back,and read it again,and again and again...And thats what happened.I was checking thru my last year emails and found this one "Touching Love Story".As it did before,it strucked to my heart and mind all over again..
For those who have read it,i guessed no harm in re-visiting..rite?For the 'first timer'....hope this will touch your heart and soul as it touches mine.And this was HER love story.........

The girl in the picture is  Katie Kirkpatrick,  she is  21 .  Next to her, her fiancĂ©, Nick, 23. The picture was taken shortly before their wedding ceremony, held on January 11, 2005 in the  US .Katie has terminal cancer and spend hours a day receiving medication.In the picture, Nick is waiting for her on one of the many sessions of chemo to end.

In spite …

Mission si "camwhorer"

Image
Jumaat semalam adalah seperti seselalu.Even waktu lunch yang panjang, (2 1/2 jam kalo tak panjang pada korang taktaula nak cakap apa).Aku seperti biasa ngan lappylakan.Aku just melepak ke tempat yang paling aku rasa cosy and dekat2 ngan opis sajork which is Empire Shopping Gallery (Empire).Reason,cos ada CB,ada HOT&Roll,ada The Loaf,ada banyakla choice tempat makan yang aku sukak.Compare ngan Subang Parade (SP),asikla kang aku makan kepci or meksdi.Tambah pulak aku memang malas nak mayap shopping or window shopping like others *yang sebenarnya ekonomi meleset..ahahahaha*,so aku melepets layan tenet lagi syioook!

Yang sebenarnya da terGODAS ngan try yang kat atas neh.This blogger penah tulis yang dia ada makan jumpa macaron kat one of the cafe in Empire.And i was like..punyala berkali-kali mai,awatla tak penah jumpa?Susah nak cari macaron neh,so antara mission lunch semalam was mencari n menge'test' manisan ini...(manisanKAH??)t 

At last jumpa!Dekat ngan Jaya Grocer ghupernye…

Dah kering.......LAH!

Image
Woooah tinggal sebulan jer lagi nak jejak tahun 2011???!!Cepat betul masa berlalu..kan?Si dak kacak aku yang sorang tu seronokla.Tengah ber"honeymoon".Since dah cuti skool haritu,kejanya hari2,bangun pagi mengadap Astro,game,game,Astro..ulangla lapan ploh kali sehari.Bila tanya....."Danial tak bosan ker asik men game,tengok Astro?" Laju ja jawabnya..."Tak".Memangla...cuba kalo ibu kasik awak buku skool?Hmmmm..layankan.Bulan November ceng2gini..selain kopak duk bawak danial merayap,jenjalan wikend..harusla aku kopak jugak cos dalam bulan ni aja ade 3 besday geng kat ofis aku.Berderet2,bersaing.Ala2 selang seminggula.Idokla kopak manapun just biasala....nak pikir sorang punya besday pun da 'sesak' kepala...ni kan pulak 3orang???Adoiiila..nak2 salah seorang dari depa tu is your BOSS!Garuk kepala jap......dah kering idea weh! 


Last year,aku arranged satu meeting yang involved boss and all the HODs yang under boss aku punyer division,and co-incidently t…