Posts

Showing posts from July, 2012

Danial's current obbession!

Image
OH MY ENGLISH!

Banyak bagusnya..He learned quite alot!
Addicted i tell you!

My Not-So-Wordless Wednesday : My Super Duper Berry

Image
Blueberry Cheese Cupcakes!

Yummeh bebeh!

Nak cayer ke tanak?

Image
Hati jadik berbunga cinta kejap bila nampak tag dari encik suami on this artikel kat FB   semalam..hehe

Terpulangla nak percaya ke tak..
Tapikan,memang kebiasaan sangatkan sebelom kawen,kemain semua bergaya sakan!Tapi jangan pulak bila dah berkahwin..dah lama berumah tangga kita jadik leka,"taking things for granted" yer kawan2.
"Dah kawen,buat ape nak bergaya..melawa?"
Eh penting okeh.At least tuk diri sendirila..betul tak?Penampilan kat rumah n luar umah wajib di jaga!Biarla sedap mata yang memandang...paling penting di mata encik suamila kheeen..
Simple jer kott.Tak susah pun la.Sedikit rajin tu perlu k! 
Calit lipstik n tenyeh blusher tak makan sampai 5 minit pun..Jangan kasik alasan,tatau or macam2.Bottomline,seselalunya...adelah sebab MALAS!
Jadi renung-renungkan dan selamat beramal!hehe...

Sirih Pulang ke Gagang?

Image
Senin lepas aku menjengah kembali ke tempat lahirnyer dak kacak si Danial.Eceh..ayat macamla dah bertahun tak jejak..Bukanla tak penah langsung,selalu sangat kott.Yerla since apak tiri aku diagnosed with cancer last year..Sebelom dia di transfer ke Hospital Ampang.Memang berkampung,siap beraya kott kat sini..But this time around special.Kami berdua jer yang pi.Aku n danial...Lagi2 berkait ngan adek si abang nial dalam perot ni..hehe.Ala2 sirih pulang ke gagang la kunun... 
Hospital Selayang..Tempat lahirnya si Muhammad Danial Hakim 8 tahun yang lepas tepat 8.01pm,03.03.2004.Giler down memory lane ah!Mau tak..seminggu kott aku berkampung kat sini..Seme gara2 si dak kacak ni tamo kuar even dah overdue..Last2 kua kot "tingkap"!Kuang kuang kuang...Apepun alhamdulillah,semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan..Moga2 "perjalanan" adek si Danial pun dipermudahkan hendaknya....AMIN! 

Aku yang sedang jakun membelek "buku pink" sementara menunggu doc.Lepas 8 tahun …

My Not-So-Wordless Wednesday : Kudapan

Image
Hari2!


nota kaki : "Selamat"lah mak membolattt pasni!