Posts

Showing posts from September, 2012

Torn between two...

Image
Yang sebena-benanya.. I been eyeing on these gorgeous pieces since before Raya... Seangkatan dengan Rizalman n Radzuan Radzwill..derang pun ade keluarkan Raya punya collection tu hari..ingat tak? Macam berlumba2 jer kan?
Tak kesahla...most importantly,bila designer2 ternama ni buat cenggini.. Dapatla jugak,kita yang picisan ni merasa pakai baju2 designer yer idok? Yerla,kalo tak buat special edition cenggini..dah sah2 reganyer per piece makan riban2.. Memang tak dapekla nak sebat selai.. Konpom2 duk pikir nam ploh kali sebelom nak beli...betul tak? Jadi,diibaratkan macam rejekila..kalo yang berkemampuan aperla salahnya nak spent sikit untuk selai designer piece..kan? Summore for limited edition item! Alah..yang bukan designer piece,yang brand cap ayam,yang tak glemer pun kengkadang rege lebih kurang..yang melampau mahal pun ade. So y not? Bukan hari2 nak beli kottt *ahahahaha ayat takmo kalah punya!*
Berbalik pada citer tadi.. Yang Rizalman punya collection..mak dah sohih2 berputeh mata.. Skeptikal t…

H&M Fevaaa

Image
Haih.. Ape lagi aktiviti nak buat kalo time2 confinement neh?  *Mengeluh la puleks.Orang dah kasik cuti free,dok ar dendiam kheen?* Kalo tanya aku,dah konpom2 selain mengulit baby,melipat kain baju,buat keja umah segala...mak akan"ONLINE" la of course! Thats inclusive online shopping *ooops!* bloghopping,segala2 yang ade onlinela mak terjah!hehe
Orang tua2 kata,time dalam pantang ni tak elok online...or layan tenet,laptop segala,cos nanti mata cepat rabun... Ater,kalo dah mak ni memang sejak azali dah rabun...siap rabun jauh campor dekat acaner???So..kire tak valid kat mak...kire takdek epekla kankankankan??? Haha *dasaaaaar*
Nila yang mak nak share.. Last few week,mak ade terbace2 kat belog sape ntah yang H&M akan buat grand opening tuk 1st outlet depa kat Malaysia ni.. Nun kat Bukit Bintang sinun... Mak idokla big fans sangat..tapi adela selai baju H&M yang mak penah beli..tupon kat F.O.S Sedap memang sedap selesa pun yer. So...sementelaah mak tau pasal depa dah ade outlet kat …

My Not-So-Wordless Wednesday : It's RED!

Image
Noooooo . . . . . . . . . . . .
. . . .
. . . .
. .
. . .


 It's WHITE lah!
*ape aku merapek neh???It's Lil' Aufa coloured face reactionla..hehe*

My Boyot's Raya!Part 1

Image
Dah abes raya dah pun baru nak up cerita pasal raya.*apepuntakbleyla*
Penangan merisau tahap dewa pasal nak deliver la ni...
Ke "laut" terus belog ni diabaikan..
Jadikla...
Lambat2 pun asal ader yer dok?
Bukan senang nak nengok mok yong sakan beraya!..haha
Lagipun bole jadik kenangan nengok gamba memboyot kali ke-2 ni time raya..hehe.
Melaram adelah TATAP okey!
Walopun nak mencarik baju yang gojes untuk saiz terlebih ni adelah tahap dewa susah!
Jadik marila melayan peel si ex-mok yong ni kojap eh.

Tahun ni,giliran beraya kek kampung en.lola.
Yerla kata kena gilir2.
So since last year dah beraya kat Gombak,to be fair  *even kondisi makyong yang tak berapa nak best time neh...* kita layankan saja...
Nasebla travel balik kampung dalam sejam jer.
Cer kalo lebeh...sumpah meroyan! 

Masa time ni,kurang sehari jer dari aku nak menjengah ke minggu-36 pregnancy.
Kalo refer entry aku yang sebelom ni,doc siap warning..bawak seme kelengkapan bersalin siap2 n most importantly kad pink jangan lupa as aku …

Introducing...

Image
Syukur Alhamdulillah!
Genap sudah seminggu,cukup masuk hari ke-7 kelahirannya..
Dilahirkan secara pembedahan cesarean di Hospital Selayang tepat pada pukul 10:12 pagi, 10th September 2012 pada minggu ke-39.*kena paksa*
Share birthday yang sama dengan totuknya!




Muhammad Aufa Danish.. Dilahirkan dengan berat 2.83 kg
Jangan disangka kecik....ini species tough ops salah "RARE" kata ayahnya oke!



Watchout world! You gonna see LOTSA me afta this!


nota kaki : C sec kali kedua ni,memang different giler dari yang first even aku buat kat hospital yang sama.But nonetheless,aku rasa i've made the right decision for baby most importantly,myself,and my family.Nnati aku update full detail experience bersalin under FPP kat Hospital Selayang ni untuk rujukan korang k?Till then,mak nak rest sakit bahuuuuuuuuu

Moga dipermudahkan...Amin!

Selamat diadmit petang tadi..

So far ok,just sedikit hampeh coz dapat doctor practical cap ayam yang attend aku earlier.
Siap salah cucok vain!Bertabah jala...
Published with Blogger-droid v2.0.4

Que sera..sera.What ever will be..will be..

Image
M going to hit my 39 weeks of pregnancy by end of this week..


 In my week 38...

~length
19.6 in | 49 cm ~weight
6.8 lbs | 3 kg The final fat details are being rounded off before your rocket-baby's big launch onto planet earth and into your arms. For one, your adorable poop-factory's meconium stockpile is growing (are you ready for that historical first tarry black poo?) as their baby fat stores continue to increase. Most importantly, your wee genius' rapidly developing super-brain is abuzz with new brain cells that'll be growing for years to come. Woohoo! Whether you give birth tomorrow (yes!) or next week (aw), your fantastic baby is pretty much 100% ready to face the world outside of your womb. And by "ready", we mean unable to hold their own head up or do much of anything other than cry, pee, poop, and eat... and steal your heart and sleep.



Yupe. Its just a week before my actual due date... To tell ya the truth,aku cuak giler! I cant think of anything.......exce…