Posts

Showing posts from March, 2011

Contemplating

Image
Alhamdulillah.....syukur alhamdulillah!Banyak sungguh yang jadi kat aku sejak kebelakangan ni.Ada yang baik2,banyak yang best2 but still tak kurang..ade jugak yang 'masam',yang pahit n ada juga yang 'payau' as well jadik kat life aku within 2,3 hari ni..But still syukran.Tetap tunduk syukur aku tak yang putus2.


Hidup..macam kata bidalan bagaikan roda.Adahari ko akan duduk kat puncak paling atas...and for sure ada hari yang ko akan duduk kat atas 'lantai' or jatuh ter'jelepuk' to the bottomline without any prior notice given.Just sudden.Selalu tak bagi salam punya.But pada aku,as hambaNYA whatever happen/ed to our life must be FOR a REASON.Be it for good or bad.Yang mampu,yang terdaya pada kita sebagai hamba..redha dan teruskan berusaha tanpa reti putus asa..Insyaallah.Usaha,kesabaran,dan ketabahan kita takkan jadi sia2...What life beholds towards is such a mystery.Allah does works miracle in HIS way!Wallahualam..

Sesiapa yang baca entri aku ni (adeke ya…

Tolong Kawan - Part2

Image
Salam kengkawan! Hari ni,aku nak tolong kawan yang aritu lagi..hehe Kawan akutu memangla..ader sedikit gatal! Sokmolerr kejenyer membeli pastu tamo pakai. Macam kali ni,dia nak letgo pepium pulok. Korang tengokla.....kot2 TERberkenan ke?

DKNY 'BE DELICIOUS'

"A refreshing scent in an iconic apple-shaped bottle tempts you to take a bite out of life. A sophisticated blend of apples, exotic flowers and woods creates a fresh, juicy scent that can only be called delicious."

EU DE PARFUM SPRAY
100 ML
15% USED left 75%



SELLING FOR RM180 (NORMAL PRICE:RM290)
Interested ka??? Contact aku kat sini : yellapples@gmail.com eh! Mekasih uools


My Not-So-Wordless Wednesday : Thankful......

Image
Syukran... Alhamdulillah..atas segala kurnia.

Tepuk dahi....sendiri!

Phewww..memangla kebodohan melanda!Kebodohan ker?Ker KELALAIAN?Takpun IGNORANCE?Or simply...TAKING THING FOR GRANTED??? "Hmmm..salah silap diri sendiri gak.Abeh nak kata apa...lagi?" *sile bayang aku cakap macamni sambil kepala menunduk ke bumi,n jalan dengan lemah longlai macam tunggu masa ja nak tejelepuk!* Sila hantuk kepala ke diri bagi memuhasabah diri,tima kasih!
Tapi syukur sangat...
Naseb aku baek.Alhamdulillah sangat2 and tima kasih gak nak cakap kat masdalipot same Ayu kerane banyak tolong!Mekasih uools!Lap u kuat2!^_^
Aku taktaula siapa lagi yang penah jadi macam yang aku kena*kena ker?"tempah" sendirik???...T_T.
Dipendekkan cerita... Akukan ade tolong kawan jual barang aritu.N dah ade yang berminat nak membeli last kamis.So aku kasikla no.akaun untuk kastemer transfer duit barangtu kat aku.Kastemer dah bank-in,siap ade slip,reference no.segala.Barang pun kastemer dah dapat last wikend engko!*epesen sungguh Poslaju..kan?Tapi dukla tunggu punya tunggu punya tu…

Sekali-sekala,bukan selalu..

Image
Kelmarin,sabtu lepas adelah ujung minggu bersama totuk n wan.Danialla orang yang paling 'gedik' sekali bila dedua ni ada sama.Mengada lebih oke.Manataknya...totuk ngan wan kan suka naaa melayan pe'el dia!MuuuuuuustiLAH sayang lebih! "Yerla..totuk ngan wan baiiik tak macam ibu......asik marah2 Danial jer." *Danial tak cakap pun,aku jek pepoyo..aahah* T_T "Eh dah awak nakal,mustila ibu kene marah oooops salah nasihat!"


Acara haritu start lewat.Asalnya,nak keluar pukul 4 tapi dek kerana aku stucked dalam jem yang cam harem kat MRR2..lambatla kekdahnya.By 5 sumting baru kami keluar menuju ke mesjid india.Mak aku mengajak pi kedai yang jual souvenir (apentahnamenyer akupun lupe!) kat ground floor Semua House sana.Adek laki aku kan nak kawin bulan nam ni...tula mak aku da start membizis!Nak ajak aku pi tambah goodie bag,katanya.Aku layankan saja.Selamat memborong extra 300pcs goodie bag yang bling2, aku suruh mak ngan danial duduk tunggu dekat2 area kedai tu s…

Dapat kawan baru!

Image
Pssssst..korang nak tau tak?*tanak tau pun aku nak cerita gak!* Kuda tunggangan aku dah ada 'kawan' baru tau. Iyer siapa lagi...
Sang kancil kesayangan akutula. Lupe doh ker saper sang kancil? Meh aku reperes (read:refresh) kan ingatan korang *macamla ade yang nak keeeeesah..kan?*
Ala.....si kacak yang satu ni.

Ingat tak kisah sedih,cobaaan aku aritu??? T_T Dah2 tamo sedih2 lagi.. Kene chill oke,cos sekarang sang kancil dah ada rakan seperjuangan yang baru!  *ciiitt podah!*  Mempersembahkan....
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. .. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . "Sang Pekasa Itam" ^_^ Alhamdulillah
Senyum sampai ke telinga...uoools! Eh tak......ni DanialLAH.Siap lompat2 segala! Aku..........?
Senyum so-so ja  ^_^ *SUMPAH pentipuuu* "Mekasih en.lola.I lap u KUAT2 tau!
Poeber n eber,eber,never bieber   *apekah??* ALWAYS!Muuuuuuuacks!!" *bukan bodek...ikhlas oke!* 

Pagi sabtu yang damai

Sangat best bila dapat golek2 atas katil tanpa pikir nak rushing siapkan anak pi sekolah,nak rushing kejar masa pi keja,redah jem yang melampau pow pow hari2 kat KL neh n semua,segalala benda2 hectic yang hari2 selalu2 aku kena buat lalui pepagi.
Paling syiok bila tengah syiok bergoling2 tu dapat call yang bagitau berita gumbira!Sangat seronok!Sampai terasa nak lompat2 sampai cecah siling!Alhamdulillah...dipermudahkan olehNYA.Oke,mak nak gi bersiram neh.Nak keluar.Ada acara yang kene disetelkan.Tapi yang pasti baeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek punya!Later2 mak story kat uools eh?*adeke yang nak tau masalahnya?DULIK* Sebelom tu nak kasik kate2 hikmat buat pedoman adek2 n anak2 sekalihan...haha
"Today is a brand new day, for you.  Do better, make different choices, change your future by changing now, 
and never give up! "
Ohh jap2 sebelom ilang ingatan,jangan lupa tutop lampu n all ur electrical appliances jam 8.30pm malam nanti TAU!Join aku n support EARTH HOUR 2011 ek.Love our EARTH,save t…

Teranggkat

Image
Being in a long distance marriage and weekend wife for almost 2 years dah sekarang neh memangla menyumbang pada ketidakrajinan aku untuk memasak.Pada kata directnya,memangla aku TAK masak langsung on weekdays.
Entah.Rasa macam tak praktikal ja.N saaaaangat membazir.Just imagine,nak makannya sorang.Si Danial tu dah diajar,dinner takleh lebih dari pukul 8 malam.So by the time aku dah reach rumah,rileks2 n verify bag sekolah Danial segala,memangla da lepas lama pukul 8 tu..Tambah plak aku ni pulak spesies yang liat nak makan nasik kalo memalam.BERAT oke tak bagus untuk peng'gurus'an badan!Nak suruh masak lagi ker kalo dah macam ni?Tak payahla membazir gas,tenaga and masa ja..So the BEST option of course TAPAUla.Kadang2tu dah terasa macam orang bujang.Tapau dinner sorang2.Sedih pun ya jugak..yang pasti en.lola pun macam akula... T_T sadis oo kalo pikir lama2..

Oke,tolak tepi kisah2 emo pagi2 jemaat neh.Tak best.Tak sesuai oke.Meh mak nak story in the afternoon glory *LEMPANG* Al-cer…

Retail Theraphy...tadek epek pun???PENTIPUuuu tau

Image
Mak tensen tahap GABAN rini..nyah!Mak sendiri pun tatau kenapa. Melampau pow pow tau! T_T Dari pagi tadi.. Sampai tahap mak rasa mak bole lempang2 ja sesiapa yang carik pasal ngan mak harini. Serius! Masuk lunchtime tadi mak pi buat threading kejap dekat kedai aunty yang dekat FAM sana tuh. Bagi muka semenggah sikit. Da berutan belantara dah mak nengokkan muka mak yang tak lawa neh.. T_T haih..ingat dah keluar lunch. Dah jalan2 tengok matahari okela.. But HAMPESS tetep sama.. Mak sendirik pun konpius STILL kenapa ek?

Sudahnya mak bawak2 diri ber RETAIL THERAPHY secara online. Ada kawan mak cakap,cara ni bole ilang stress. Boleh ilangkan stress. So mak pun cubala... Cuba punya cuba..selak punya selak.. Haaaaaaamek ngko!

credit photo : HOA
credit photo : D' Stylo Boutique
Sampai TERbeli 2 oke DUA! *En.lola sila tutop telinga,pejamkan mata oke!* T_T Seronok memangla seronok.. Browsing..selak2,scroll2 Tengok baju SEMUUUUUUUA cantek2..sampai mata pun da naik juling...tapikan Kenapa walopun dah 2 bijik yang &…

Dah malam rabu pun GODAAN tetep ado!

Image
Aduh...bukak2 email memalam rabu cenggini..boleh pulak TERnampak updates pasal mender alah yang satu ni...
oooooooOH MY ESTEE! Whyla...u seduced me like thisssss???

Lepas tu...korang tengokla.Sengaja tau,depa ni tepek2 TOTE bag,COSMETIC bag diaLAH!SUMPAH tu semua dengan sengaja...TAU.Yaaaaaa ampun HOT banget!In Navy Blue colour.Da macam jeans material sekilas pandang!HOT HOT HOT *DROOOOOOOLING guling2!*

Ade pulak 'PENDAMPING' yang suuuuuuuuuuuuwit gilak2.Siap kasik 2 choices.Konfem mak rambang mata...nyah!Aduuuuuuuuuuuuuuuuuus gimana ini????


Yang COOL colour,memangla da sedia super doper cool!

Yang WARM colour...itu sangat sekseyyyy!Menggodass sampai terbabassss!Ahhhh mencik ar macam ni.Macam tau2 jak esok bergaji. -_____-
MENCIKKKKKKKK!

Tolong kawan

Image
Yeeeeelllo! Salam petang rabu engkorang! Ni aku nak kasik satu entri berbaur promo kat engkorang semua yang sudi membace belog picisan akak yang tak seberapa neh..Tolong kawan ekceli.So kalo ada yang berminat  nak TRY,TEST,TENGOK n BELI,sudi2kanla contact ai eh.
Al-kisahnya...kawan seopis aku neh spesies suka naaa buat eksperiment dengan mukanya.Bukanla nak kata mukanya tu ade masa'alah ke hapa.NO.Mukanyer puteh beresih ja..tapi itulanya GATAI, lebih.Asal pi ja konter lancome,nak try.Pi bodisop pun nak menerai..Habesla aku rasa semua konter kecantikkan tu diterainya.Nasebla dapat kulit yang m'dengar kata'.Spesies tadah..tepekla aperpun.Memang no..hal.Dah beli,diterainya sehari dua..rasa tak best tak syiiiok,ditolak,dijuainya kat kengkawan.Termasukla yang satu ni.SK II range.Maaaaaaaahai oke!Tak mampu kulit mak nak pakai...ahahahaha.So kengkawan,silela tengok kot2 berkenan.


1. FACIAL TREATMENT CLEANSING GEL (100g)
"A make-up remover that quickly blends with your foundation…

My Not-So-Wordless Wednesday : My 1st

Image
Hari ni...setahun lepas cukop..genapla
tahun usia BELOG kesayangan!


Mengimbau nostalgia..tepek jap template lamo belog masa memula bukak dulu..
Happy Annivesary / Birthday
Dearie Blog!
I LUV u kuat2 tau!

Sepetang yang MAHAL (Priceless)!

Image
Sabtu lepas ayahnya balik KL.Jadi banyakla acara,aktivitinya.Mau tak,2 minggu sekali kott baru jumpa!Seperti seselalu,hari sabtu kiterang akan keluar merayap.Depends la..kengkadang pagi2 lagi dah keluar.Tapi kebiasaannya lepas lunchla.Kasik perot kenyang2 dulu.Sabtu lepas,ujan turun renyai2 hampir satu hari.Da agak petang2 sikit,dekat2 pukul empat macamtu baru kami jejak keluar.Hujan renyai pun redah ja.Merayap ke mana?Layankan saja.... 

Destinasi pertama.Menjejak kaki ke kedai ikan kat Sentul.Ayahnya mau stock-up umpan,mata kail ngan pemberat ke hapentah namanya.Si danial memangla kepantangan kalo ayahnya ajak jejak kedai ni.

Sweeeeet...sangat gamba neh,kan? ^_^ At least pada akula.

On the way menuju ke tempat kejadian aku nampak satu group,macam one familyla buat birthday party kot kat bawah pokok kat taman neh.Siap ada belon2 bagai.Syiiok gak..kan?Lain dari lain.Tukarla sket dari environment kebiasaan...

Tasik dekat area Taman Layang-Layang,Kepong.Cantikkan?Selalu selalu2 mai sini mel…

Quotes that I LOVE for the DAY!

Image
"Soulmates are people who bring out the BEST in YOU.. They may not be PERFECT but always perfect to YOU!"

*GEDIK mode activate!*
Happy Monday n wishing u uolls a SUPER DOPER GREAT week ahead!

Macam2

Image
Dah lama tak nampak aku tepek benda neh kat sini......kan?

Satu benda ja yang aku teriiiiiingin sangat nak tanya kat yang "berkenaan". Cemana "CARA NAK LIPAT KAIN" ni takleh tanya kat mak or kakak ngko eh? Nak jugak, harus kene gugel (read: google) ek? Isssh,ish,ishhh
Dunia ohh Dunia.
Neeeway,happy weekend uoolss!^_^

School Holiday Danial's Way : Petrosains KLCC!

Image
Dah hari jumaat pun.Tinggal 2  hari ja lagi..habesla cuti sekolah untuk penggal pertama budak sekolah. Memangla jadi "entri tertinggal tren" .Nak share ngan korang kisah last weekend aku harini..bole?.Tak bole pun kena bolehkan jugak.Dulik! Last sabtu yang macam aku gebangkan aritu adelah hari ibu ngan anak.SUMPAH entri yang bersepah ngan gambo semata..LAYANKAN oke!
Yupe.Destinasi petang sabtu haritu: KLCC.

Eksited tunggu pintu tren terbukak!
Selamat,sempat beli tiket.Naseb.Memang rezeki Danial.Tula takmo plan awal2.Stok nak buat last minute ja.Naseb Petrosains tu tutop pukul 6.30pm.
Kira2nya,batch aku ni yang last kopek ar.Admission by 4.30pm.After that tarak.Yilek. Tutop.Kalo aku lambat sikit haritu,konpom sold-out dah.Ade ralat sikit cos disebabkan last batch,tarak helicopter ride.So tiket pun di'discount'kan.Nak tau further details pasal Petrosains neh korang bleh ar jejak sini.
1st stop : Perjalanan Sekilas Masa Dark Side
Tajuk dia memang tak boleh blah...kan?Kat aku …