Posts

Showing posts from May, 2010

"Papa" yang tak "jaat"

Image
Sesape yang kenal aku,konpom taw aku neh memang "kaki" makan.Takde control punya.No diet2^_^Aku memang takleh denga pasal makan2 neh.Lagila kalo ade owang citer pasal tempat makan baru yang best2.Membuak2 rase nak pi cube.
Sebab aku suke.Sangat suke.Lagila kalo ade yang nak banjer."Kecik tapak tangan,stadium bukit jalil 'akak' tadahkan" ^_^








Oang kata rezeki jangan ditolak.Kebetulan last week 'one of da bos' kat opis ajak aku n 'klik' p lunch sesame.Memule nak ajak lunch kat "Solero Nogori" tapi unfortunely kodainye totup plak ritu.So cos nak cepat n ala2 last resort gitew,we decided tuk makan jek kat cni.Sekejap ja oda,drinks pun sampe. Cepatt sebes derang.Menarik,tetarik gak menu2nye, tak caye????C for yourselflorr..























Aku ode drink neh,namenye"Soya Milk Cincau with GulaMelaka"(pangge soya campor pun leh ja)memang mantappp!And for lunch.....


















Aku ode,"Dry Koay Teow with Foo Chok".Aku memang peminat mee2,mihun ngan ket…

Bercanda dipasiran pantai..

Image
Sekali-sekala dapat 'wikend' yang panjang memang sonok. Lagila sonok kalo dapat pi jenjanlan ker,holiday ker or just buat mender2 yang kita suka.Yang penting dapat spent masa ngan family,ngan yang tersayang.Kalau tanya aku,aku neh spesies yang tak kisah,waima melepet kat umah pun takpe.Watla ape2,melayan tivi ka,dvd pun okey ja..as long as dapat spent 'Q' time tu sama2..tatak hal punya.
Tapi memangla lagi best,kalo sesekali sooti hujung minggu dapat pi sini


Pehtu 'pekena' plak neh....perrrghh,memang tak hengat!






















Memang terbaeeek!^_^




















Aku neh memang sejak dari azali..."hantu" laut!Tak bole  jumpa laut.Suka giler lepak tepi pantai..tengok air laut, denga bunyi ombak.Dudukla bape lamapun takpa.Yang penting aku leh dapat feel duk tepi laut tuh.Rasa bahagia, tenang gilerla!Tapi aku takla plak 'eager' bab2 mandi laut neh.

Si danial neh tenga merajuk.Tengok ade "kaca2" kat mate dia.Tenga 'control' tamo nangesla tuh.Dia mintak nak mandi lau…

"Party Pack" a.k.a "GooDie Bag" someey tuk dijuai

Image
Korang selalu buat party tak?Tak kesahla..besday party ka,party "BUIH" ka,party tapeware ka...Nak plan party tapi tatau,tadak idea apa mo kasik ape as doorgift???Dun wori, be happy kay.Akak muleh consult,aku leh kasi suggestion. Apa nak susah asai ada ONGKOSH,semua bisa aja..













Kalo hangpa pi mana2 party ka,majlis ka..then dapat plak paper bag yang cute giler macam gambo ateh neh,suka dak??Siap reben2 lagik ^_^ Conpom sukekan???Buhla apepun kat dalamnyer, kalo akula yang dapat,sokmo SENYUM ar.. Apetaknyer someey tuh!Tambah plak kalo bebudak yang dapat!Bukan aper..paper or goodie bag cenggini yang bagoshnye kite leh 'gune semule'..tul x?



















Idokler terhad tuk wat goodie or party pack.Kalo cik2 yang duk pikir2 nak kasik 'gift' kat sumone 'spesel' tapi tamo da "tipical wrapping thingy",lehla try put inside this CUTE lil' paper bag.Sure sengih sampai ke telinga si 'mendapat pezen' itew!
























Macam yang "pinkish sweet luv" neh.Kaloler ad…

Senja yang SANTeeK

Image
Aku cukup suka tengok awan.Kalo dapat sumer2 aku amek gambo.Jangan tanya 'y'.Cos aku pun tatau kenapa.Just suka. Rase tenang,rase happy jek biler tgk awan tu kepul2 kat langit.Sometimes,we dont need reason to love things that we love..tul tak?Lain oang konpom laen pe'el.Same gak ngan aku.Aku suka tengok awan,maybe kowang tak.



Satu senja,sampai jek area gombak (sian aku,kua kui 6,sampai da nak maghrib.Berjanggut2...)Dari jauh lagi aku da nampak langit santek tul!TERKESIMA jap.Aku apalagi,meng'gagau'la carik camera.Siap berenti keta,kua gi tepi jalan and *snap*snap* ^_^Hikhikhik da macam tourist sesat plak gaye aku.

Sume oang duk tengok..Konpom heran tengok aku.Gasak ar. Bukan senang wei nak jumpa awan sesantek neh.Selalu aku jumpe pun kat tepi laut,tak pun dekat ngan bukit.Neh bleh plak tetiba jumper Gombak!Wajib 'akak' snap oke.

Tataula tempat len,tapi yang pasti kat awan2 kat area Gombak neh banget menarik perhatian mata aku. 

Maafkanla tiang2 letrik yang duk 

Men campak2..sempoi ja!

Image
Selalu oang tak berape nak heran."Alah,bahan sampingan, penyedap masakan ja" selalu oang kate.And aku sure,ramai gak tatau yang IKAN BILIS neh sebenarnya lebeh  mahal dari ikan2 len yang dijuai kat lua sane.Pecaya tak??Pecaya.. la hoke.Seyes.Tak tipoo.Aku neh selalu jadik "si pembeli ikan bilis"tuk omak den yang meniago nasik lemak. Selang sehari,musti den 'poiie boli' tuk mak den.Berkilo jugakla. FYI,ikan bilis halus,(kalo goweng garing..sodappp!Tambah kalo makan ngan sik lemak...TERANGKAT!)yang belum di'kopek' tuh, SEKILO-RM19.90hoke!Haa,murah ker???Sendirik  mo ingatla.Kalo ada oang nak cakap ikan bilis neh lauk lekeh 'biaq' pi depa.Aku tak rasa lagutu.."Anchovies" memang kesukaan aku.Kalo makan sik  lemak,wajib BANYAK,kasik lebey..baru best! 


Wikend2 kalo bosan..biler tahap kemalasan melanda,ikan bilis neh selalu 'come to da rescue'.Pembuka selera hoke. Tataula selere kowang cemane tapi kalo resipi yang satu neh makan ng…

Cube teke....

Image
B.E.T.U.L...la
.
.
.
.
.
.
.
S.U.N.G.G.U.H!
Nak tipoo watper...
Issssk..
Iya..bener
Sukeatila!
Penat dahhh cerite Lotih dah meNERANGkan Takmo gak pecaye! Abeeeh,apeeelah apolaiiee nak bueek????
(cakap ngan gayer tangan letak kat dahi..) . . . . . . . . . . . . . . . .

Betuuuulla....
Tak tipoo! Mane penah KALER
Tak penahla
INAI pun idok Ini yang ORIGINAL,yang ASLI
Tolongla pecaye
Aku sendirik pun tatau kaler ape...
Pandai sangat,taw sangat..
Haa..gitawla kaler apeneh????



















Yeayyyyy!!!!!!KE"jumpeeer"AN sudah..

Image
SUKEeenye saye!!!! SUKEsebab saye da lamer meng"IDAM" SUKEsebab saye da lame menCARI SUKE sebab saya da JUMPA! SUKE sebab SUKEla.. Ha'ah...S.U.K.E KESIMPULANnya...aku suke giler!^_^ SUKE sebab da jumper yang satu ineh . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Lameee sudooh mencarik taw..Sebelum neh yang jumper,yang adee,yang selalu aku tepakse pi pun satu ja kat SOGO.Jauhhh????AGAKla... Dolu ada satu kat Asean Flava's foodcourt KLCC,tapi since last renovation..tiada sudahh.Bongkossh!Tapi kerana . . . . . . . .

Da "naked" Chef?? Auuuw

Image
"Dimulakan dengan bismillah...disudahi dengan alhamdulillah..."Sempat nyanyi2 jap^_^.Oang tue2, spesially mak aku selalu kate kalo kat dapoor tu,kalo memasak,tak elok menyanyi,nanti dapat laki tue. Ate..teman neh udohler bekawin,nak dapat laki tue mendernyer lagi..tui dak?????Teman neh kalo memasak memang 'feel'la kalo sambil nyanyi2.Sukeati,ikutla,yang "fhenting"yang dimasak settle udooh!Ate..teman sebenonye nak kobarkan ape yang teman kasik kat kawan teman ritew.Mo taw apadia?? *jeng*jeng*jeng* . . . . . . . . . . . TAdaaaaa

Apeke namenyer ineh???CORN PUDDING"lorrr.
Mo taw care2 membuatnyer???Muleh,bisa aja..bak singgit!^_^Tapi mo kasik warning ya,akunye cara.."da naked chep style" xdenye nak guna exact amount.Xdenye sukat gune ml2 ke,gram ke.Men taburr ja,pakai campak2.Kate my way.SEMPOI lorr...Resepi aku neh sangatla sesuai kalo kowang nak jamu dalam 5-6 oang.Resepinye yang sangatla sempoi,mudah,tak sampai half an hour da muleh hidang!Kalo mo cuba,kalo…

"Orang berbudi..Kita berbahasa.."

Image
Pepatah ade kate...tp aku plak kate
"Orang berbudi,kita berbahasa,orang bagi kita rasala"^_^.Suka ati aku jek,tuko peribahase neh.Tapi ok wattt..munyik same aper.Cume agak "kureng" sket biler didengar.Seperti yang aku selalu war2kan."NIAT tu PENTING".Tapi kengkawan.."matlamat itu idokla menghalalkan cara"(chewah2 da macam "ahlil" politikla plak)Niat yang suci lagi murni itew harusla seiring ngan perlakuan n perbuatan,ya "anak2"!Hoke,enuff.Cukup2 da ayat2 motibasi aku tuk pagi neh.

Ate..sebenarnyer teman neh nakla cheriteee.Aritu lepas abih ja "party buihh" men"yelebrate"(vocab aku.Used at ur own risk,k..)besday opismate teman,si besday gal beria suh teman tapow balik besday kek dia.Teman neh idokla berape fancy bab kek2 neh sebonarnyee(tapi kalo cuppies PEBERET teman gakla - nanti kite story bab neh eh)Tapi beria bonarla si besday gal neh menyuroh. Sudahnya,idokla dapat teman menolak.Tapi teman takdela tepaw…

KETAT.terSEKAT.meLEKAT!!!

Image
Yerrr... T.A.U Tak payah nak "highlight2".Tak payah nak nunjuk2.Da rase dah pun. Memang berat.Memang tersekat.Melekat okeh! Abeh nak buat camno? Bukan salah akak..BETUL la. Oang kata "membesar bagai johan!" Jadi "JOHAN" bagos perrr.. Dalam case aku,TERLEBIH bagos...kowt? Bukan salah aku.Sesungguhnya aku idokla berdoseeee Uwaaa..sian aku.
Sumer ke'ketat'an,ke'sendat'an.keme'lekat'an ineh buat aku tetibe jadik RINDU yang sesangatnya...TERAMAT.
Honestly rindu banget 
.
.
.
. . . . . . . . .
.
.
.
.
.
.
. nak menbeach volleyball mcm dolu2


Men beach volleyball neh 'feel' dia memang len.
Sangatla jauh beza.Dah kata men tepi pantai. Ngan angin lautnye..tambah plak bunyi ombak
(ala2 background musik gitew!) sangatSYIOK!

Kalo men volleyball yang besa2 kat ateh court semen tupun layan gak.Ntah.Tatau la.
Probably sebab da memang "hantu volley" kowt. Gasak.Tak kesah.Campakla kat mane pun. Ateh pasir ke,ateh lantai ke..yang penting main. Paling BEST,paling sonok, b…