Posts

Missing..

Its been awhile..
Its been quite sometimes..

Missing my blogging days..
Like badly..
Missing being me..
Being who I used to be..
Doing all those things that makes me..me

M coming back..
To be on track..
Back on my back..
Slowly...................but surely


Wait for me, please?

Rindu seorang blogger *yang pencen sekejap*

Rindunya nak berblogging macam dulu-dulu!
Nak salahkan siapa...? Salah diri sendirila.. My bad....banyak sangat bagi alasan. Nearly four years.. Tebiar terbengkalai..
Update intagram, bole pulak rajin..kan? Apepuntakbole -______-
Recently.. Aku dah start blogwalking balik.. Rindu nak jengah blog-blog kesukaan..and blog kawan-kawan
Yes. Media social are spreading.. FB takyah cakapla..kan? Dengan #instagram (which really took over our life like alot kot!*baik ngaku!*)nya, tu belom lagi #snapchat lah, #twitter lah, #wechat and #whatsapp.. And tak salah rasanya kalau aku cakap yang all these new apps, new platform of so called social media has taken over our life! Setuju..tak? Berapa banyak blog2 yg ter'kubur' semenjak datangnya Instagram? I know I am one of it.. Semua pun nak masuk insta *tepuk kepala sendiri!* But to those yang memang azali blogger, or penah berblogging will knowla what i mean and how blogging world totally different from all those yang aku mentioned ealier. Langit ngan bumi kot!
Mem…

Missed

Missing you...
Arrrrgh!

Somewhere over the rainbow

Hari ke-5 berlalu..
Dan aku tetap sedih.
Sayu.
Pilu.
Mana "kamu"?
"Pulang"la..
Ramai yg menantimu :(

Pray..

Selepas sekian lama..
Harini aku terdetik tuk menulis kembali..
Dengan hati berat aku kongsikan rasa hati..Gloomy day I must say..
Ntah kenapa hati ni sayu ja..Mungkin sbb da lalui byk 'kehilangan'..jadi apa yg tjadi sikit sebanyak terkesan kat hati ni..Frankly speaking,tuk 2hari lepas, aku n Danial glued to semua channel tv menantikn perkembangan terkini.
Xda rasa nk tgk cerita apapun.Tawar hati.
Fon,?Tab?Toksah ckpla..Hati memberontak nk tau apa yg jd!Gelisah!Even xda pun ahli keluarga aku yg tlibat dlm kisah ni..Smpi satu tahap, kepala aku berat sgt,aku bw diri berbaring kt sblh anak yg tgh tido..airmata aku jatuh dgn xsemena-mena!:( Mcmanala keadaan derang semua?Baby dlm tu...cukup susu x?Makan minum dia cemana? :(Tetiba wajah2 family passenger plak berlegar2 :(
Ya allah.
Tabahkanla hati keluarga mereka..Hati aku bagai dirobek2 bila kepala ni mula bertanya mcm2 soalan yg aku sendiri xjumpa jawapan!Perancangan DIA, tiada siapa yg bole menduga..
Yg mampu, yg terdaya..
kita j…

Domestic Goddess...no?

Semalam.
Masa tengok MasterChef Australia, aku ternampak one of this hijabi contestant *lupa pulak sapa nama dia* and there was a title under her name which stated. .  "STAYING-AT-HOME-MOM a.k.a SAHM". Which is on another words and pemahaman aku is actually...HOUSEWIFE, no?
Aku pun macam konpius.
Dari mane ek datangnya...istilah "SAHM" ni? But m pretty sure it is lately2 ni...which was like 3-4 years ni la aku asik2 dengar istilah ni digunakan..
But what ever it is.. I guessed it does carry the same meaning n purpose. .kan?
Kalo tanya aku...
Xmainla guna "SAHM" ...
DOMESTIC GODDESS ah baru betul! Haha.. Dlm xsedar aku menggoogledla term "SAHM" n aku terjumpa blog ni with his interesting write-up about his "SAHM" wife.
Sangat menarik kat mata n hati aku.
Hope it does effect the same to you too!

p/s : I WISH all the HUBS in the world think and feel the same as this particular hubby blogger.Cair kot kalo laki ai yang put up this write-up!



“You’re…

Perempuan Simpanan VS Isteri

En Suami : Ustaz.. pompuan simpanan saya lebih ramping tubuhnya.. tp isteri saya gemuk.
Ustaz : Pompuan simpanan kamu pernah mengandungkan zuriat kamu ke?
Tentu tak kan? Sebab dia lebih sayangkan bentuk badannya dari kamu.. isteri kamu pulak sanggup korbankan bentuk badannya untuk kamu kerana dia lebih mencintai kamu dari bentuk badannya.
En suami : Tapi ustaz pompuan simpanan saya lebih manja & lemah lembut. Isteri saya jarang ada masa untuk saya & kadang2 garang.
Ustaz : Pompuan simpanan kamu takda tanggung jawab untuk dipikul tentang kamu, dia tak perlu ambil tahu semua masalah kamu, makan minum kamu, hutang piutang kamu, sebab itu dia sentiasa nampak gembira bila bersama kamu. Tetapi isteri kamu memikul semua beban masalah kamu, masanya dibahagi-bahagi antara kamu & anak2 kamu. Kerana dia tahu menjaga anak2 kamu adalahtanggung jawab & itu tanda cintanya padamu.
En suami : Isteri saya jarang memujuk saya ustaz tak seperti pompuan simpanan saya..
Ustaz : Itu kerana isteri …