Posts

Showing posts from January, 2012

Hang in there!

Oke.Aku adelah buat kerja giler harini*eh semalam.Tak.Harini-___-*. Kalau laki aku tau,KONFEM kena tazkirah nam blas jam!*eh bukan en.lola selalu baca ker belog picisan aku neh??Kantuuuik* Tidur adelah dalam 3 jam setengah..malam tadi.*aku tidur pukul berape silala kira sendirik eh?* Pagi2 buta dah bangun. Pukul soploh lebih dah keluar rumah mengantar 2 bijik kek untuk mejlis aqiqah adik seopis nun di Shah Alam sinun. No proper breakfast AT ALL. Aku just capai kurma sebijik n teguk ayor sunkist yang aku bawak bekal dalam kereta n thats was it. Settled kat Shah Alam aku zass ke Ampang Point,pun menghantor cuppies untuk opismate merangkap regular kastemer aku. That time da dekat pukol 1 oke. LUNCH TIME.Tak bley jadik. Settled mendeliber,terpandang jer PELITA aku dah menggeletis.-_________-
"Jom nanial,teman ibu sat!"
Teh ais sebungkus,n drumstik mamak sebijik selamat aku pulun!
"Pakcik tak jadik balik ah.Mak jer yang balik kejap.Ni dah on the way,kak oooanne anta" bunyik call dar…

The day I made IT on newspaper's headline!

Image
It was 10 minutes before 8.30 am.I was on my way to my cubicle *eh adeke cubicle kat tempat kojo aku??BELASAH* 
Boss aku adelah super duper awal sampai kat office neh.EVERYDAY oke.Without fail by 6.30,paling lewat 6.45 kott dah terpacak kat pintu ofis *giler..kan?* Eh ape aku melalut neh.Oke ni cerita lain..sambung balik cerita asal.
Aku on the way nak ke meja,*idokla jauh mane...Sekangkang kera jer pun!*n boss aku on the way nak pergi gents.Selisihla kire...tetibe dia cakap kat aku 
"Wooah..your face on newspaper aa today?"
Aku yang blurrrr jawab "Haaaa?"


"Masda already put on your table"
Doploh kali lagi BLURRRla aku jadiknya...So menujula aku ke meja n found this on my table!

. . . . . . . . .
. . . . . . . .
. . . . . . . . .
. . . .
. . .
. . . . .
. .

YEAP.AKU.ON.NEWS.....paperla!NST to be exact!
And aku ingat lagi malam NAPBAS haritu adela satu Uncle *kinda tua jugakla* ni tanya nak amek gamba kiterang,nak masuk paper...bole tak?Time tu memang musykilla.Kalo korang tengok pun SURE musykil!Uncle …

My Not-So-Wordless Wednesday : Kita bakor!

Image
Bakor yeop bakor!

p/s : Sila jangan tiru aksi membakor secara ter"lampau" seperti di atas!

M.A.L.A.S

I've been VERY lazy lately.VERY. Kenapa...? Tak pecaye ker? Tengokla.....da dekat seminggu blog tak berhapdet. Bersarang sudaaaaaa...wawawawawawa Saya ada manyak celita mau kasik share tapi banyak belat oooo ni tangan mao taip.. Apa macam????
Kasi tengok esok satu kali loooooo macamana hokek?????


ooooooooo sibilum gua lupa,
GONG XI FA CAI!
Ang pau...lailai!hehe
^_^

Best ka?

Image
Feeling2 macam best..ja


Kalo ditotal2 jumlah semua ni takLA sampai  2ratus pun, tapi kena WAJIB bayor 3 ratus... Still rasa best mehhh? Ade kot yang rasa best..macam best or watever best la... Yang pasti aku rasa TAKLA best mana.. 3 ratus tu,kalu tambah sket lagi dah bleh sebat COACH sebijik kott?hehe Eh,eh Bukan bulan 7 ka 9 ni da nak release ka semua2 yang kat ateh tu??
Belasahla labu.....

Kebasian..

Image
Kejadian da dekat dua minggu berlalu,tapi baru sekarang nak menghapdet.Ahahahaha nothing new kot kat belog picisan aku neh,kankankankan?
Title jer basi tapi revelan still..
Ni al-kisah laki bini mencurik masa berdating berdua di saat manusia seantero donia tenga ber'monday blues',tapi idok pada kami *wink*.Amek hapday or bercoti on hari senin adelah heaven okay,BELIEVE ME.Nak nak kalau dapat "cuti free".Saper setuju angkat......KAKI!hehe
Ade agenda sebenarnya petang tu.Tu pasalla mak mencutikkan diri.Half day ja pun.Dalam pukul 1 macamtu,en.lola amek aku kat ofis & terus shoot balik Gombak.On the way memang dah berkira-kira nak mencarik tempat makan,kata dah lunchtime..harusla lapauuuuu,kheeen?
Tatau mana datang punca,en.lola men'suggest' Seoul Garden kat Festival City Mall.2-3 kali mak alih muka tak percaya.Dekat soploh kali (eh tipu) gakla mak menanya..."En.lola ni boto(read: betul2) ke cobaaaa??" Harusla mak setuju laju2!Gila ngko tak setuju???DE…

My Not-So-Wordless Wednesday : Wind of Change

Image
For good....insyaallah!

Dak Kacak

Mood kelautt dah 2,3,pat lima nam hari.Banyak jer acara yang aku nak share tapi tangan ni malas pulak nak menaip.Hari ni ddatang sikit seru..jadikla hapdet yang mana mampu.
Harini si budak kacak (Danial la tu) transformed jadik budak besar,independent habes!
Adik aku tadak standby kat rumah.Dia pi melawat mak sama pacik aku kat spital.Kena rushla jugak cos waktu melawat kan from 12.30-2.00pm ja.So memang NO CHOICE.Petang pun sama jugak,5.30-7.00pm.
Dedua timing pun sah2 clash dengan schedule sekolah kebangsaan n agama si Danial.Adik aku pilih pi tengahari,so that petang adelah orang yang menengok si Danial bila balik sekolah agamanya nanti..
Since mak aku duk hospital jaga pacik,and since da start sesi baru sekolah ni,nasebla ada adik aku kat rumah.Ade jugak yang meratikan si Danial.Not to say nak kena siapkan dia ke hapa,just to monitor him.Besar tak besarla sangat baru lapan tahun..kita dulu lapan tahun bawah ketiak mak pak lagi kot??Tapi semua ni temporary..after Chinese New Year,to be…

In place...

Good things may come knocking to your "doorstep" when least you LEAST expected it!


Alhamdulillah...insyaallah!
posted from Bloggeroid

Should i?

Aku terbaca dalam Twitter pagi tadi.Ntahla..dah lama pun pikir benda ni.Dah lama giler.Aku pun pelik,pesal kalini aku banyak na hesitation...hmmm.Aku dah berubah kah???

" If you don’t like the road you’re walking, start paving another one. –Dolly Parton
posted from Bloggeroid

5 hari kemudian...

Image
"Survivor"

The last 4 standing... Niat kat hati nak bawok sikit pi opis.....jadikla! Tengok munge ni tibe2 terase macam bunge2 cinta jatuh berguguranla pulok..hehe

Ouh My Roses

Nak feeling2 sikit pagi senin ni bule dok?Demam bunga tak habeih2 lagi hehe..Share ngan korang kira kasik korang info gak.Ala...korang pun konfem tatau gak,kankankankan?Meaning Of Roses – Number Stalks 1 stalk : Love at first sight
2 stalks : Mutual feelings
3 stalks : I Love You
7 stalks : I'm madly in love with you
9 stalks : We'll be together forever
10 stalks : You are perfect
11 stalks : You are my treasured one
12 stalks : Be mine!
13 stalks : We will be friends forever
15 stalks : I'm really sorry
20 stalks : I will be always faithful to you
21 stalks : I'm committed to you
36 stalks : Remembering our romantic times
40 stalks : My genuine love for you
99 stalks : I will love you on all the days of my life
100 stalks : I'm completely devoted to you
101 stalks : You are my one and only
108 stalks : Will you marry me?
999 stalks : My love will last till the end of time
Eh,haritu en.lola kasik berapa stalk eh?*garuk paler jap!*

Ah Bear

Image
Hi ni "adek baru" saya.

Nama dia AH BEAR 


^_^

Dia akan teman saya main PSP,teman peluk saya,teman gomol saya,teman main Ultraman saya,and kalau ibu kasik saya bawak dia tidur saya sekali!


Eh lupa pulak.
Ni saya punya ker ibu punya ek?


Okbye!

Terkedu

Image
Balik dari lunch tadi perot aku rasa nak meletop.Mau tak?Makan tak agak2!Sumbat selagi boleh - Adelah motto bila kami makan beramai2..bole?Nak2 bila diselang-selikan dengan sesi bergossip!feremfuan2..
Masuk opis balik tadi,buat keja macam biasa memprepare kad kad CNY yang berkoyan2 neh tetibe ade sorang runner ni tekan door bell entrance kat tingkat opis aku.Gaya2 macam dari florist..Dah pegang bouquet of flower opkosla dari florist,takkan dari mekdi kott..kan??Tampar satu kali!*Nengokkan dari cctv macam pelik ja.Macam ada something yang dikendong kat belakang badan dia...So fine,imijinasi aku ja kott.Bukak pintu then tanya kat mamat tu..
"Untuk siapa ya?" (dalam hati dah bujet yang bunga tu untuk one of the bosses kat sini.Yerla laki dia memang suka,hantar2 bunga ni..)
"To..Noorxxxxx Xxxxhuri" *yer nama akuLAH tu!*
"HAAAAAAAAAAAAA?????"
Terjerit jap aku!SERIUS!Time ni memang aku tak pandang belakang dah.Terus pusing,n jalan menonong ja biarkan mamat tadi nge…

M&Ms ke Chocolate Rice?

Image
Semalam aku men'cuti'kan diri. Yer.This year Danial masuk darjah 2 but still aku kena menghantar. Nak buat macamana...kata berstatus "PJJ","LDM"...so harusla aku mengagahkan diri menturn onkan "one man show" mode.Lainla kalo berdua...boleh jugak buat acara "pass bathon"..sobsobs 
This year,Danial akan totally rely on van untuk transportation.No more wan fetch.Pepagi nak pergi sekolah memangla dengan aku,but seselalu last year balik sekolah dalam pukul 1 wan akan mengamek.Then pukul 2.15 plak van datang menghantar n mengamek ke sekolah agama.Now,since wan dah tak sihat,wan selalu risaukan Si Danial nak ulang-balik sekolah.Paling dia risau siapala yang nak menengokkan si danial tu lepas balik sekolah...Rumah kosong,wan dengan totuk da duduk hospital,pacik pulak (adek aku) lately ni duk bizi dengan interview...Ntahla.Memang since kinde time Danial memang duduk dengan mak aku ja.Eventho danial ni spesies independent,still kenala ada yang overse…

My Not-So-Wordless Wednesday : Danial Back To School!

Image
and excited he is!



Entri Pembukaan

Image
Tahun baru,macam seselalu sambut kat rumah ja dengan si Danial.Layan bunga api dekat tiwi n keluar depan rumah pun bole ja nampak (walaupun tak bape nak jelas!).Jadila...dari keluar bersesak2,dengan jem yang tak hengat,tak afeeeeeeeeeeeerlah.Setakat nak countdown kat rumah pun ade jam jugak..kott?
1 Jan pulak lepak satu hari suntuk kat rumah *dasar pemalas nak merayap*SUMPAH tak da mood.Lepak kat rumah sekali sekala pun best pa..lagik2 dapat wrestling dengan Danial..hehe.Paling best bila dah duduk rumah,maaaaaaaaaaaaaaakan jala KERJA nya! *haih lepas tu BERAZAM nak kurusla...kheeen*

Tengahari semalam,bosan2 main campak2 bahan yang ready stock kat rumah,maka TERjadikla Spaghetti Carbonara with lotsa swiss brown mushroom and parmesan cheese!Weeeeeeeeeee tambah lagi 2kg!*tetibe*


Malam,tibe2 datang keinsafan dalam diri menyesalla kunun makan lunch yang tak ingat donia,maka makan 2 keping garlic spread toast bread JER.Lepas tu komplen lapo lagi....acanaer???

Tengahari ni tadi pulak makan nasi …