> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, December 04, 2010

Tau ka tatau....TAKO TAO!

Bersiaran langsung dari Tanjung Piandang..yuhuuu.Kelas nyah!Baru settled pasang khemah kerusi bagai untuk kenduri esok.Pagitadi da selamat membungkosh tolur seribu setengah biji,untuk dibuat bunga paharla,masok kotakla,bungkosh goodie bag ar,macam2 lagila.Lepas berenti makan tongahari semua dah rasa nak terbongkang..Takpela bukan selalu pun...?Lagi2 nak rasa suasana kenduri kat kampung macam ni memang takdapeknya nak jumpa kat KL..



Al-kisah kenduri ni aku story later2 k.Esok da lalui full day kenduri baru aku cover eh.La ni aku nak sharekan makan BEST yang baru aku TER"jatuh CINTA".Ekceli penah dah sekali makan kat Sushi King..gefren akutula yang meng'order'.Set yang ada kat Sushi King tu kecik,serius tak puas.Sekadar rasa ja.Then terus aku teringat yang menda alah yang similar neh dah penah  nampak kat Jusco,tapi tula tak penah nak heran.Lepas rasa kat Sushi King,terus meluap2 rasa nak try,test,tengok yang ineh......


Ha..tau ka tatau?Nama dia TAKO TAO.Makna tatau..nak tau,pi gugel sendirik.Adatau..ka?*Ohh meraban jap.*Comel jek kotak take away dia (memang semua pun take away ja..kalo ada dine-in punya outlet kasitau sama aku eh!) Depa akan 'tick' either O-octopus,P-prawn,C-aku takhengatdaa..,U-unagi,A-lagilah..hilang ingatan terus!Each box yang kita order akan ada 3 biji gebabak Tako Tao yang sooodap tuh!Price depa range from RM4.30 to max RM4.50 kott(kalo tak silapla).Paling mahal yang aku perasan rega untuk filling Unagi.



Rasa dia kalo nak aku describedkan..adalah macam whipped potato yang berinti tapi sedapp GILA!Memangla lain macam SEDAP dia!Try gak tanya ngan akak yang jaga stall Tako Tao tu..."Buat dari apa?Mashed potato ker?.." Dia kata bukan.Buat dari tepung katanya,.Tepung kobis ngko!First time dengar memangla naik HERAN!Tepung kobis...?hmmm..kobis jepun kottt




First time haritu aku try yang prawn filling,memang terbaeekla pada aku.Nampak tak udang yang duk menyorok kat tengah2 tako tao tu???Seekor oke.Tadak halp or suku.Fresh pulak tuh.Best2.Tengok gamba ni balik pun dah lapa!Kalo korang penah bau ciziwedges KFC yang panas2 tu letak extra cheese sama mayo tu dah kire wangi,or  probably seafood macaronian cheese kat Secret Recipe tu dah cukop menggodas,this is waaaaaaaaaaaaaaay above all,i tell you!Simply sedap and memang filling.Bolehla buat alas perut.Untuk aku kalo nak kasi kenyang nak2 maybe kene telan paling2 pun mao SOPLOH biji kott..ahahahaha.Mahal wei,takleh makan selalu.Semalam aku try yang octopus,terbaeeek oke.Malas nak citer panjang,pila try sendirik.Aduuh ingat balik..aroma dia tu...perrrrrgh Seyes tak rugi!

3 comments:

azreen said...

salam,

me kalau pi jusco...mmg kene beli tako ni...yg prawnnyer...so yummy

Call me apples,call me dia.. said...

Salam Azreen,

Tula...da ter'jebak' dah neh!^_^

edlidza said...

lapar dah aku ... adehhhh !!

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!