> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, October 19, 2010

Good Bye...


I remembered the first time i met this fella,i was sooooo newbie 'here'....

"How old are you...?" *agak2 sesuai tak bagi ayat cenggini kalu first time jumpa?ade cam.....penyibuk tak?*

"You guessed..lah" mamat tu replied ngan muke 'gedik'

"Ermmmmmm..25 kan?"...laju ngan confident ja aku guessing.

Replied with smirking face macam tak puas ati, "Who told you??"

Eh tak puas ati pulak mamat neh,tadi dia yang beriya suruh aku teka..."You asked me to guessed,kan..so i guess lah.25" 

Dengan muka yang 'agak' tak puas hati mamat tadi blah lepas kasi satu memo.BENGANGla kott.LAWAK giler kalo ngat balik.Boleh pulak aku teka TEPAT!(instinct 'mak' KUAT nyah!muahahah)Yep.That happened 2years ago..almost.Itula first conversation aku ngan si shant and from that point on,kiterang jadik agak close.Da sign kontrek jadik partner lunch aku.Specially 'geng Subway'.Shant was in corporate comm.dept kat opis aku.WAS.Semalam was his LAST DAY here.Da 'blah' pun dari opis aku,demi mengejar cita2 dan kepuasan ketenteraman jiwa hatinya.





Aku pilih kad ni untuk dia.Farewell kad untuk Shant,and aku letak sebijik  wondermilk red velvetnyer cuppies.Tatau nak kasik apa...


Tulisan bedakwat merah tu,tanda 'benci' aku kat kau.Amek 5posen tu,pi main jejauh!

Wording,quote,segalalah yang ada dalam kad ni menyentuh hati   aku.T_T SEDIH siot.He has been like a brother to me.Onething,aku MEMANG selalu 'gaduh' ngan dia.'Bercakar' jerla keja.But in a good manner okeh.He always have his OWN view and i also have mine.Asikla dua2 nak menang,mana tak gado?^_^Paling LAWAK kalo denga si shant ni cakap in BAHASA.Siap claimed "BAHASA aku...1 tau".Hello shant,i got 1 oso in my SPM,so DONT brag okeh?Bab 'cursing' in BAHASA lagila aku tak bole blah,lawak tahap cipan punya!Dari mencarut jadik bahan gelak aku lagi adala...




Pandai betul ko 'berlakon' mase dapat pezen dari kitarang lunch semalam.....yer shant??TEKEJUT!(lah..sangat)!!Yang akak fhink kat sebelah ko tu pun nak tekejot sama apekess???

shant and his mr.bean's mimic..handsomela tuh

Original plan (akula yang suggest plan..pun) for his farewell party was to do it at Red Box,The Curve.Saja suggest pi redbox cos bole makan2 sambil nyanyi2.Sebab haritu shant ada cakap he suprised aku pandai(lah sangat) nyanyi melalak,meroyan time2 sibuk buat deco raya aritu.So ala2 nak buat spesel performance untuk diala..kununya.Sudahnya,perasantan punya pasal,last minute,last friday tuka plan cos shant rekues makan kat Chilis...so on sajala.His farewell.His saylakan..We really had so much fun makan2,sembang2 but yang tak bestnya at the end si shant GATAL sangat and pay the bill for that day.IT WAS HIS FAREWELL..kan SANGAT tak patutla dia pulak yang bayar.Tapi 'budak kecik' ni degil.Siap tolak2 aku tau,berebut nak bayar bil punya pasal.




So kire macam nak 'redeem' balik yang last 'friday'nyer,one of the bosses treated him us kat Secret Recipe(SR) near DRB-HICOM area.Shant nampak bahagia duduk diapit kakak tirinya yang berbaju fhink dan abang MK tersayang...kan???muahahaha*shant dun wack meeeeeee*




Yer...time neh memangla semua seronot.Muke happy,memang camwhore abess jek sengsorang.Tambah pulak makan free..mesra kamera,fotogenik gedikla..kan kecuali aku.Tau ape jadik lepas sesi berfotogedik neh????Tengkat 14,dekat depan pintu masuk corp.comm dept.tu 'BAH' okeh!'BAH''BANJIR'!Semua jadi 'pelakun airmata'T_T,shantla punya 'ANGKARA'!Owwwh betapa aku SEDIH benci kau!




Yes shant,we aware.Pretty much noticed yang kau dah tak sabar2 SANGAT nak blah.Sian kat kiterang aku tau.Jaat tau kau,'tinggal'kan aku..saperla lagi nak makan subway ngan aku pasni..T_T 'kakak tiri' ko yang minah salleh wannabe tu mana reti makan sandwich.Makan belacan taulah.T_T..tsk..tsk.Aku sedey tau tak.Pasni kalo tetibe aku makan kat mamak fatty and dia bagi aku change 5posen banyak2,sapela lagi nak berebut tuka ngan aku???T_T ko tak kesian ke nanti beg bonia aku yang mahal nak mam*** tu jadik berat angkut syiling bebanyak???Sian tau tak kat aku.T_TSampai ati  kau,shant 'buat' aku macam ni...'aku benci kau!'T_T


"Au revoir my brother. May you find happiness in all that you do..."


nota kaki : We had our "Season in The Sun..."kan?Forget us NOT...will you?T_T





2 comments:

Jehan said...

Awwwwww...sedeynye*sob*sob*...sampai hari ni nyaris aku plak kena langgar sebab blur entah pesal?
Anyway, Shan if u r reading this, you are already missed (though am not enjoying your err 'legacy' which assman has yet to divide amongst us you left behind...grrrrr)...

edlidza said...

so sweet of u linda .. im sure shant oso gonna miss u alot!!

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!