> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, September 04, 2010

Yang mana satu......ek?


Malam tadi lepas berbuka aku merayap ke pasar malam dengan si danial."Danial nak buku kalerla..ibu.Boleh tak?" Dalapun aku tak beli colouring book kesukaan dia.Jalan2 punya jalan,gerai yang selalu danial singgah kat pasar malam ni,tutop plak.Posa2 ni depa tak meniaga kott.Colouring book danial memang tak jumpa.Jenuh da aku tawaf satu pasar tu..but instead aku TERjumpa yang ini....


yang ini juge..

    
 tergodasss wooo!

Tambah pulak bila aku tanya harga dia...walauweiii.Sumpah tergodassss!Sebenarnya aku takla fancy baju kurung yang tangannya berjerut,tapi bila terpandang yang dua ni,terus melekat jap aku kat gerai baju kurung tu..Tambah plak bila aku tau harga dia,lagila rancak aku memilih.Gila ko tamo,murah oke..Murah giler! Pada aku,kalau dapat jumpa yang bawah seratus yang aku berkenan,tambah lagi kalau reganya bawah lapan ploh hinggit..tak murah ker???!!Sepasang hoke.Kena pulak dengan kaler tema.Sesuaaaai!Sopan jek.Aku pun mulala "hilang ingatan".Lam hati da membuak2 nak amik.Tapi teringat plak yang aku da janji ngan en.lola untuk tunggu dia balik next week and cari baju raya sesama.Ni kalu aku beli majuk pulak kang.So..aku kontrol diri dulu n mms gambo baju yang aku berkenan tu kat dia,n sementara tunggu reply aku buat tawaf pasar tu sekali lagi..Harap2la dia cakap ok.Then en.lola call(da agak,musti call punya).Akhirnya..tercapai hasrat nak beli baju kurung yang tergodass tu.Yang mana satu aku pilih??Korang rase.....yang mana?


"Dia suka ker baju tu?" (ayat macam takmo bagi..jek *sedih*)

"Suka.Samakan ngan warna baju danial?"(warna tema:tekois)
"Simplekan?"(berapa banyak kan da..)
"Murah tu b..tapi tinggal yang ada tu jala.Nanti abis pulak.Saiz dia ada,tapi tinggal satu ja.."(jawab ngan nada mintak kesian.Sebenarnya lam ati:kasila beli b...plseeee)

"Hmmmm..kain dia oke ker?Dia betul2 suka ker baju tu?" (udooh dia tanya lagi..ni kasi ker tak kasi..uwaaaa,kasila..kasila)

"Oke b,kain cippon (read:chiffon)Siap ada lining tu..dia suka.MURAH b,mana nak cari..(jual ayat murah lagi..jaatkan aku?).B kan tau cemana taste dia?Bukan senang dia nak suka satu baju tu...kan?Bolela dia beli eh.Kalo b tak suka dia pakai bawa gi keja ja,tak payah buat baju raya...oke?(gilala aku men"ayat"!)

"Hmmmm..okela dia beli.(yeay!Tapi macam jawapan "paksarela"kan?)

"Mekasih b,balik kang dia test baju tu,amik gamba n mms kat b eh?(ayat bodek wajib oke,walaupun da ada greenlight!)



Paling best lepas test baju and mms gambo,aku dapat sms reply dari en.lola..
"Cantik gak baju tu dia."
Baju jer...cantik? "Gak" jer...??? Ekhlas tak ekhlas,setetment laki aku ni?? *down jap*

4 comments:

sabree hussin said...

hmm...

beli 2 2 ea?

appledia said...

Iskkk..

Belum tamak,tahap tu lagi.
Sedar diri lagi.Amek satu..ja^_^
(ikut ati tamak memang nak amek 2)

kak ina kl said...

okeylah tu..janji ado..teringin nak pakai tapi susah cari saizlah.

appledia said...

Kak Ina : Suka ayat kak ina tu.."janji ado" ^_^

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!