> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, September 09, 2010

1 maksud,tapi banyak style oke



Balik dari menjemput en.lola aku tempohari,kiteorang decided nak berbuka berdua kat luar.Tadakla special pun tempat ni,just kami satu famili memang suka makan kat sini bila mood kemalasan untuk masak datang.Aku panggil kedai ni kedai kelantan cos semua setap dia oang kelantan (aku rasala) tak taula kalo ada yang dari siam.Yang best pasal kedai kelantan ni is that specialities depa kinda simple but menyelerakan!Pecaya tak,paberet aku,laki bini can be as simple as nasi putih,paprik campor ngan ikan kembung goreng kunyit!Simplekan?Tapi pecayala,sedap!Sambal belacan depa,perrgh memang terangkat.Tom yam dia pun terbaik.Paberet mak aku ni.Yerla kalo tak,takkanla time berbuka tempat ni full house!But this time around bukan aku nak citer pasal makanan best depa,just nak share benda lawak (pada aku agak lawakla..and tak patut sebenarnya)yang aku jumpa once kiterang booking table untuk berbuka kat sana haritu...Aku memang selalu book thru phone,pakai call ja.Then mamat kedai tu bagitau table kami no.5.So settled booking,kami pi param sat carik tauhu sumbat laki n tepung pelita aku.Pukul 7 camtu,kiterang pun sampai kat kedai tu and carikla table 5..Nak tau apa yang aku jumpa?



^_^ Orang malaysia memang kreatipkan?

2 comments:

edlidza said...

muahahahhaha ore kelate mmg kreatif ...:P

sabree hussin said...

Buking? Janji ada bunyi yang sama dengan original words je

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!