> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, November 28, 2010

Mana nak carik eh?

Al-kisahnya kelmarin adik aku angkut balik mangga dari umah tunang dia.Memang terbaeekla,cos mangga spesies epal tu memang peberet aku.Sedap and ranggup banget!Masam dia...perggh toksah cakapla,memang stok pejam2 mata punya kalo ngaap!Aku tapaula bawa balik pat lima biji but until sekarang tak makan2 pun lagi.


Biler tengok mangga,jambu batu (mak kasik) sama epal royal gala kesukaan tu duk berlonggok ateh meja,..."ting ting" idea pun mai.Tibe2 terasa,kepingin banget nak buat rojak buah macam yang penah aku buat sebelum.Iskkk,mulala.Sebut rojak buah pun dah bole terliur! 


Taktaula korang tengok..maybe takde perasaan ape2.Tapi aku setiap kali tengok gamba yang aku post kat FB neh...konfem,dengan otomatik jadi LAPO!Peeeeeeeergh,nak2 kalo ada nenas muda sekalik!Memang terbaeek!Aku punya rojak buah memang tadek timun or betik.No particular reason,just tekak aku rasa tak  "geng" kalo ade timun sama betik dalam rojak buah.Ikut taste memasingla..kan?Kalo beli pun,aku siap pesan lagi.Tamo timun,tamo betik.Mangga ngan nenas kasi leeeeeeeeeeeeeeeebih takpa!^_^


Tapi tula...stok Kuah Rojak Mak Bee aku da out lama.Last pesan kat kakak aku yang duk Alor Setar suruh beli.Tupun aku order 3,dia bawak mai sampai 6 botol!Perli Prihatin sungguh kat adik dia..nikan?Itula dia..kat Gombak neh,ceruk mane ntah aku nak mencarik?Isk..takde kuah rojak mak bee,mana jadik rojak buah wei.Ade sesiapa leh kasik info?Ala2 mengidam dah ni! 


7 comments:

kak ina kl (1) said...

memang sedap kuah rojak makcik bee..kat pasar tani taman melawati ada..kat bhg org jual buah..hari tu gi greenwood nampak gak..nanti kalau ada akak bagitau atau akak belikan yer..

Izz Latif said...

~hye~
nak tnyer,
plez jwb ea....
ur template ader home,tips,siapa aku sume kat atas tuh....
i wanna do da same
mcm mane ek??
xjmpe2 template mcm tuh....

appledia said...

Kak Ina : Ha'ah sedap banget.Terasa kacang dia..isk terliur lagik!Betulke ada?Tima kasih kak ina,kalo ada belikan ya,nnt kite bayar.Macih kak ina!^_^

Izz Latif : Bole.Ooh subtitle kat atas tu kena create template baru manually.Then baru boleh letak link/coding.Dah ingat2 lupa cemana but leh try n error guna tips blogger sentral.Try tengok sini tuto dia kat sini : http://www.bloggersentral.com/2009/07/creating-navigation-tab-in-blogger.html

PUANSTOBERI said...

Linda, cuba cari kat MAHA.. sure ada

Call me apples,call me dia.. said...

Reen : Ala....jauhnooor

Izz Latif said...

~wahhh~
thanks....
at least u membantu
ader tanyer blogger laen
hampeh!!~
(^^)
huhu....
kekwat benor
tenkiu
k

www.izzlatif.blogspot.com

Call me apples,call me dia.. said...

Izz : Tadehal,kalo kite tau,bole ja kongsi.Tak rugi pun..kan?Hmmm..susah nak komen,maybe blogger2 laen tu bizis kott.

Ur most welcomed bro!Cya!

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!