> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, October 15, 2010

Entri yang KEMBANGnya SEMANGKUK!

Yer.Sangat sesuai and bertepatan sekali dengan tajuk entri aku kat ateh tuh.Masih and sedang BERKEMBANG dengan jayanya ya tuan puan.Mungkin akan terus-terusan KEMBANG kuncup idung neh sampai satu tempoh yang akan diberitahu kelak.Jadi harap maklum muntahlah yerk.Ape??Kenape??Siapa??Mengapa........ape punca keKEMBANGan semangkuk ini????Siapakah yang bertanggungjawab atas kejadian ineh....? *sambil tersengih macam kerang busuk-sile imagine dan muntoh!* Ishhhh.....very hard,difficult,complicated to mention or describe..u know!Kasik terjah sendirik kat sini! lah eh.




RM ader buat contest aritu and offer umpan,pancing,kasik racun hadiah yang giler tempting lagik mengGODAS!Sebijik pepium HUGO BOSS sebagai habuan ko...(ehem,ehem kak red,eiffel tower kat belakang tu,tamo kasik same ker..?hukhukhuk) TIPOoola kalo kata tak tegode.Dengan auto mode terbit niat suci(lah sangat!)lam ati aku..."Wey,join ar..manatau ade rezki,bole kasik en.lola HUGO BOSS tuh..." Tengok,suci lagi murni tak hati nurani aku neh?*yer tau,MUNTOHla*....sesuci dalam debu okeh!^_^ *en.lola SILA amek perhatian* Penah denga orang kata tak(kalo tak penah pun SILE mengaku jerk!),"Buatla apapun,niat tu PENTING".NAWAITU kita tu,dalam ati...apa sebenarnya?Niat yang baek selalu bawa benda yang baek kan...kengkawan?^_^



Jadik dengan NAWAITU yang suci lagi murni,aku pun mencuba jaya,meneraila (read:mencuba) create satu entri yang meng'REVIEW'kan RM...bukan kak red.Memang 'AGAK' susah nak buat satu entry yang review totally RM,the blog and bukan the blogger.Kak red,the blogger neh memang dekat giler kat ati (aku) cos pada aku,dia nila yang menghidupkan RM,the blogkan...so memang senang gilerla ar untuk entri yang aku buat tu nak te'babas'(memang tebabas kot!).Sampai 'crack2'ed kepala aku memerah idea tau.Letih dowh.Tetido2 aku menunggu ilham sampai... Akhirnya siap gak entri yang tak seberape tu and aku pun submit jek dengan penuh redho lagi tawadok.Da hantar,besala musti terus amnesia terus pasal contest tu..and tup2 tengahari semalam,sebelum kua lunch ternampak latest entri kak red...(nampak sangat kipas-susah-nak-mati (read:die hard fan LAH) kak red,kan?sokmola...RM) "Keputusan Penuh Contest Meletup Top Top"! And bole plak server kat opis time2 tu jugakla jadik lembab nak mam**s!Stress jek.Bff aku da menunggu kek bawah nak angkut aku lunch sesama...so ter'on hold'la entri kak red tu.Tak sempat baca pun,pi sappedek dolula....


Balek luncheon,aku still tak bace lagi entri kak red tadi..but terGATAI pi bukak nuffnangnyer page instead.Mencanak wei nampak refferals dari redmummy.com.Aku da syak sumthing..kemusykilan meluap.Selalu takla sebanyak figure yang aku tengok tu..Suddenly terus dup dap..dup dap jantung aku wehh!Terosh taip address belog RM,tengok2,scrollling down and then aku nampak......appledia.blogspot.....



OMGOMGOMG!!!!!!!(jerit sambil lompat2 lapan ploh kali neh!)Link entri aku ada disitu!Da KONPOM,da belek lima blas kali.SAH!SOHIH!TAK SILAP LAGI.Mak menang nyah!Mak menang!Owwwwh "Lihatla dunia.." (ala2 menang oskar pelakun tebaek gitu!)*TETIBE* Terharu,GUMBIRA,hepi2..nehi?,Owwwh sambung lompat2(katak) lagik!Yeay..yeay..GILER HEPI OKEH^_^.....even just consolation prize...NGKO ADO???Muahahahaha...alhamdulillah.Tima kasih kak red,sirman (red daddy) and RM's gang for noticing my entri(HOYEH n HIGH 5 untuk diri sendirik!) Setetment yang aku tulih on RM as "ONE STOP BELOG" dalam entri  Ada APA dengan RM??? tu berjaya gak menarik perhatian juri2 propesional.Walaupun just consolation yang kelima,tetap syukur..Alhamdulillah...rezki tuh.^_^















nota kaki: ^_^Dah dapat email confimation untuk collect hadiah contest ni(tatau ape ar but TETAP hepi!)dari kak red tadi.Dikhabarkan,diminta berjumpa di KLCC untuk koleksion of prezzie.Huhu..tanduk jaat suda kuarla.Adekah mungkin akan aku berjumpa dengan kak red IN PERSON....LIVE??Wawawawawa...*SENYUM JAAT* 
To be continue...




7 comments:

Anonymous said...

Congrats..hepy 4 u:)

appledia said...

Thanks!^_^

edlidza said...

congrats beb!! im proud !!! ko bile lak nak wat contest nehhhh... muaahhahhahha ;)

[re-arrange] said...

wahh kauu~ ape kau nak wat kat RedMummy smpi kuar jaat2 tuu? hahaha :p

appledia said...

Elly :Laaaaaaaaambat sket!ekekekek
Encek re-arrage : 'Ade'la..maneleh kasitau.Tungggggggggu!^_^

Kay Huliana said...

congrats Dia!!!!
Berbaloi2!!!!!

appledia said...

Thanks Kay ^_^

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!