> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, October 08, 2010

Ada apa dengan RM???

Beriya nak masuk contest melotup2 RM neh.So here goes nothing!


Secara jujur aku kenal RM neh lebih kurang 6 bulan lepas.Baru sangat...kan?Itupun kawan aku yang 'kenal'kan.


Nila post petama yang aku baca pasal RM..Redmummy


Kawan aku yang sorang tu memang terror bab2 belog neh.Ko tanyala belog apepun.Yang juai baju ka,juai bag ka,belog gossip ka..semua dia tau!Tapi yang pelik,dia tadek plak belog..muahahaha.Lepas baca post yang petama tu mulala timbul rasa kepochik yang amat dalam diri aku.Membuak2 perasaan nak menyibuk 'selak tepi kain RM'(Redmummy da belog ade kain ker wey??)Pastu semua soklan pun kuarla...da macam m16!Apekebendernye RM tu?Redmummy??Apekah?Siapakah?Habis semua entri kepuk2 RM aku godek!bak kata pepatah mat salleh tu.."Curiousity kill the cat.." tapi aku takla kena kill.Semangat lagi ada.Sebelum2 tu memangla ada gak duk bukak belog juai barangla,juai cupcakesla but seyes hampagas aku tatau yang belog neh boleh buat sampai jadi cenggini.....




Masuk paper.FRONTPAGE lagik!(nggko ado..?)Perrrrgh teruja okeh!Tak penah lagi aku tengok or kenal(pada akula..ha)mana2 blogger(melayu,selain yang penah kene tangkap ngan ISA tular) pemes sampai masuk paper,masok tivi weh!KAGUM yang sebenarnya!Since that point,aku da tergerak ati.. "if RM boleh maju sampai macam tu..just by doing benda yang dia suka (that is berblogging..menulis)and earned  thousands of rm(rm lagik eh..ONG betulla!)summore,kenapa plak aku takleh...kan??*Setetment giler BERAPI!*
 
first template ngan background appledia...rindu nak tengok epal merah tu....

Maka dengan keterujaan yang membuak2 wujudla belog appledia story!^_^ (senyum sampai ke telinga!).Boleh kata RM neh yang bersalah yang jadik antara pencetus sense untuk aku bukak and aktif bebelog sendirik.Tima kasih RM!Seriously even tak sampai setahun pun,even baru kenal,baru follow belog nye,baru jadik readernyer..aku rasa 'dekat' giler ngan RM ni.Macam dah kenal lamalah!As a working mum,a  parent and wife..baca RM hari2 adelah sangat wajib!neh seyesly memang banyak relate ngan cerita idup aku sehari2.Kalo ko tanya aku kenapa aku suka or ape pandangan aku kat RM?Jawapan aku senang berjela ja...

1.PR terbaeek.Tatak sombung punya kaki!
RM adelah satu belog yang mesra pembaca pelanggan okeh.Aku ni yang gatai tangan,kapla(bukan kutu tau)tanyala,komen merapu (kengkadangla) pun setia dilayaninya..


2.Very da inspirational tau!
Banyak ngko,'pesanan khidmat masyarakat' dia!Tak caya kelik.

3.ONE-stop-BLOG!
Ala..macam one stop centre tuh!Kat RM neh ada banyak tips,infos yang bole diguna pakai (bukan pakai buang ek) oleh semua.Tak yah bukak dah belog len!Ade cerita

pasal parenting,




pasal KASUT


and opcos
HANDBAG,HANDBAG,HANDBAG,plus SHOPPING!^_^



Pendek kata semua ada,macam2 adalah!^_^ Ha...?Tak cukup..?Aduh.Perlu ke aku eleborate satu2?Tak jeluih(read:muat) okeh satu entry!Yang pasti baca RM memang tak rugi!"Semuanya ada disini...." *ecececeh..SUNGGUHla ayat bodek!* Serius neh..ekhlas okeh.Apepun kak red..."Setiaku disini..." *sile nyanyi macam ZZ,tatau nyanyi kalu duk dendiam!*




4 comments:

kak ina kl said...

serius ek nak kukis tu..bagi no kat email akak..esok kita jumpa jap..roslana_06@yahoo.com.my

Eryati said...

tahniah sbb anda menang..huhu..bestnya...suka dgn entry ni..sbb pasal kak red

appledia said...

Eryati : Terima kasih^_^(malu!)
Entri besa2 ja...

Anonymous said...

rajinnya adik manis nih

thanks for the entry :)

Redmummy

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!