> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, July 22, 2010

Aviator Obsession



Aku seorang yang rabun.*setetment jujur* Bukan sikit2.Rabun gegiler punya.Rabun dekat + rabun jauh(yer aku taw rabun aku ni sangat tamak,due2 pun dia nak!).Power spek mate aku tinggi weii!Last aku pi check was like 3 years back.Aku pun da takot nak pi check lagi..Musti mencanak2 "power" dia naik.Astigmatism aku jangan tanyala..Menghampiri buta takat bahayala.Kalo ko bandingkan ngan otomennyer power memang konpom da blink2 lampu kaler merah kat dada dia.Agak kritikal.Tapi problemnyer aku spesies alien yang sangat malas nak pakai spek.Reason?Rationale?Ade oang kate aku nampak pelik bile pakai spek..PELIK??Aku lagila pelik bila oang cakap aku pelik..Wei pelik ker freak??Hoho..Tak kesahla but pada aku reasontak berape gemor pakai spek cos aku terasa SANGAT selebet,serabai..n serabut bila pakai spek!


Since aku diperkenalkan oleh kawan sematriks aku dolu ngan cik kontek bte. lens neh...sokmola sampai sekang aku duk pakai kontek lens.Setia ko.Spek tu da memang jadi stok simpan pakai kek umah or bile mate da merah meroyan cos tak cukop tido..Ader oang cakap pakai kontek lens neh leceh..kene cucila,rendam,tak leh kotor bagai.Aku selesa pakai kontek lens cos one thing,pada akula bende neh murah(doploh hinggit jek sepasang,tahan sebolan) and convinient factor.Pada akulakan kalo ko nak,kalo ko mo aper pun leh ja buat,leh jadik.Antara mo ngan takmo ja..(cehhh,cakap poyo!)Yang peliknya,spek mate tuk rabun memang aku sampai sudah tak gemorr..Tapi kalo bab spek mate tuk bergaye,tuk melaram spek mata itam  sukela pulok!Geeetik.....No?


Dia neh kembar peberet aku.Aku paling suka kalo tengok dia pakai spek AVIATOR.(dia pakai aper pun lawoo..kan?Jeles!)Edgy giler pompuan neh wehh!In fact dia la "inspiration" yang menyebabkan aku giler norrr ngan spek aviator.Amacam same tak??Ade iras2 tak?? *pengsan*


-pose poyo : bujet lawa- siler abaikan kalo menyampah!


Aku memang fhantang nampak aviator,konpom aku sebatt.Tak kesahla brand apapun.Tapi yang paling femes tuk spek family AVIATOR for surela rayban..kan?Aku memang cepattt nor tergode!(ala selalu beli pun kat uptown jek..paling kuatt pun VINCCI.Apala sangat).Ade gak yang kater aku tak sesuai pakai aviator neh..temasokla cik abe aku!Huh,banget bebaur jeles.Takpe aku taw,aku kelihatan lebey "macho" dari dia bila melaram aviator..muahahahah.Tapi ader aku kesahhhh??Biarr arr nak pakai gak.Yang sebena2nyer cik abe aku jugakla yang me"nasi tambah"kan kegilaan aku kat aviator neh tau.Mau taknya..dia pun antoo aviator.Pakai RAYBANnyer lagi oke(haaa yang neh tarak uptown,ori)!


Perasan..ade sikit bajet mo jadik ala2 BRANGELINAla kami ineh...
Mr.&mrs. smith wannabe la konon!(Cittt..podah!)





Tapi kalo da si dak kacak neh enterframe samee..mr.& mrs.smith kebendernyeee???

7 comments:

Sharinginfoz said...

tak pernah le pulak cuba contact len ni

The Power of Blog

Sumijelly said...

wah...sgt jeles org pakai contact lens...huhuh
nak pakai....tp mahal bebenorla..hik3

eh...x silap sumi la kan..kat atas belah kanan penjuru tulis..

backgroun akan hilang pada hari ni kan??
dh back up lom??g la pilih theme lain sebelum ia ilang secara tiba2..huhuhu

Sumijelly.com

appledia said...

Cubela..convinient tau!
Pakai yang besa2(transparent)ja,toksah pakai yang ader kaler2.

appledia said...

Sumijelly : Tak mahalla..provided kalo pakai yang tarak kaler punyala^_^
Macam kite,selalu beli Bausch & Lomb SofLens® Contact Lensesnyer supply tuk 3mth(3pairs)bole dapat dalam less than RM60 ja!
Kalo sumi mo,kasi taw bape "power" kite leh belikan,leh discount lagik!^_^

Amboi cik puan sumi neh,pasan jek eh..hihi
Tula tenga penin memikir nak tuka thema ape plak pasni..

Hidayah Ismawi said...

Not a big fan of big sunglasses (on me lah..on others confirm cun)..coz it makes my chubby face look even chubbier ..hehe..

so I just wear my own glasses and the transition lenses help alot with the glare

MY LATEST ENTRY: I hate Middle Lane Hoggers

appledia said...

Pn.Hidayah : Adatu yang sesuai...
Bukan apa,untuk oang rabun tambah2 plak spesies yang tak tahan glare n terik matahari neh-
SUNNIE is a must.
Protection..kalo bole bergaye sama lagi syiok!

Abang Chik said...

Model Ray ban Aviator sememangnya menjadi kegilaan penggemar2 sunglasses

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!