> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, August 09, 2010

Down with fever....HIGH one!







Hati mana yang tak tersentuh,hati mana yang tak sayu..bila tengok si kecik yang selalunya aktif,ligat ke sana ke sini duk melepet sehari2 dek penangan demam!Lagi2 demam panas.Sedih sangat rasa...doa2 kat ati..biarla demam tu bagi kat aku yang dah tua ni,aku lagi rela,berselubung,menggigil dari tengok si kecik,si kacak kesayangan merah padam mukanya kepanasan,menahan kesakitan badan... :-( Si danial neh jarang nak sakit teruk..Macam akula jugak.Tapi kalo sekali kena,selalu parah.Konpem teruk dari biasa.Ala2 macam demam neh nak qada plak.Balas dendam...?Huh,sungguh tak paham..seingat akula,takda pulak berujan ker,berpanas..Tapi pi check doctor..ha amek ko 38 darjah celcius lagik!Entah..susah hati betul aku dibuatnya..Tapi danial biasala belagak rilek(macam aku gakla...bajet "kuatla sangat!" Mane taknye siang,tuh siap bole lawan otomen lagik ngan kazen dia!


Lepas makan lunch tengahari sabtu tu,tetiba ja si danial neh jadi "malap".."Dania,penatla ibu,jom balik."Tak penah2 tenga2 bjalan ngan aku sama ayahnya,dia mintak nak balik.Pelik,ntahla..aku ker yang lelebih?Akukah yang over..??Tapi yang pasti,menjelang petang tu,nak masuk malam mulala,panas badan dia menggila2.Sampai merah2 bibir ngan telinga si danial dibuatnya..Sayu ati neh,tengok dia terbaring ja,makan pun tak lalu.Tak taula cemana nak cakap,musimkah..?(demam pun ade musim sekarang eh?)..Susah nak cakap.

Malam tu,aku bawak danial pi kinik,dalam pukul 8 da penuh ngan budak,tak kurang gak yang tak baper nak budak..sumer "stock" demam.Antibiotic da kasik,ubat demam ngan flu rajin ja si danial makan..Lenjun gakla kepala si danial aku "demah" ngan air,nak buh air asam jawa dia tamo,"Busukla ibu..."katanya.Tawakalla jala tinggai sekarang.Insyaallah,tak da apa2 kott.Mungkin da tiem nak demam agaknya.Kalo malam ni still tak kebah,no choice,sok ke spitalla aku..pi check darah(simpang2!).Entahla,yang aku plak..da mula rasa seram sejuk cam minggu lepas balik.Haih,nak demam balik ker?Viral fever??Aduuh,kalo da anak demam,ibu pun demam siapa yang nak jaga siapa neh weyy??*Stres*

2 comments:

Sumijelly said...

oh..demam ker??
sumi suka letak cool fever...
senang sikit...selesa dn sejuk ..

tp kalu dpt main game komputer..lagi cepat kebah demam dia...hahahaha.....

Sumijelly.com

appledia said...

Kita dah try basahkan paler dia,tapi so2 jek..
Malam kang try cool fever plakla,kalo panasnya datang balik!
Hahaha,yang tang game tuh pun da try kasik,tp kejap jek effect dia..ahahahaha^_^

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!