> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, July 24, 2010

inComplete me...











Aku nampak bulan penuh tadi.Cerah betul malam ni..tambah beseri,bercahaya sungguh.Tapi...hati aku,jiwa aku tetiba rasa kosong..Lama aku tenung lappy(da bole tembus aku rasa) Aku rindu dia,serius!Tapi aku kena redho..dia bertugas,carik rezki.Bukan suka2 dan aku paham pun.Cuma...kengkadang aku sendiri tak mampu kawal emo,rasa sedih yang tak keruan sorang2.Akukan memang suka belakun "hebat".Konon kuat...tapi hakikat....mmm.

 

Dalama aku tak buat keja mengelamun..Tenga2 mengelamun,aku terima call dari seorang teman yang dalama benar aku tak dengar suaranya...Salah aku jugak.Boleh saja aku call,tapi...Banyak sangat tapi aku,banyak pula dalih lately ni..Salah aku.Tau.Kawan,maafkan aku.Takda niat kat ati aku..Teman,bukan niatku.Untuk berjauhan begini..Aku tak minta kau pahami..tapi hati kecil aku kuat berbisik,yang kau seakan ketahui..Sahabat,sungguh hati kita dekat.Aku baru terkenangkan kau,teringatkan kisah kita..dan nah,aku terima panggilan dari kau..Ketahuila kawan,jauh kat satu site lam hati aku,aku rindu kau gilak2.Betapa aku harap kita kembali macam dulu2..Tapi(dan..tapi lagi)..Ketahuila teman,sejauh "jalan" yang dah aku "redah" aku belum mampu temu,sahabat seperti kau.M blessed to have someone like you as a friend.Honest,from deep down inside...


 Malam ni..ada sesuatu,ada yang bebekas dihati datang mengetuk kembali...Yang aku rasa da aku campak jauh pergi..tapi..menggangu emosi lagi..wrote tis few years ago..gosh!I never ever wanna look back go there no more!
Tolong,layankan jiwa aku....kejap.


~Suatu ketika dulu~
Ntahla..lately hidup aku nie da tunggang-tergolek..mind aku actually da xcentre for the past half year..aku nie pandai berlakon sebenarnya..aku sendirik pun xcaya yang aku leh cover sesumer nih for this long…seriously!Still struggling here n there…still trying to find my own sanity..peace of mind so dat i can move on wit ma life no matter what!

Kita manusia hanya bleh merancang but above all God has It’s own plan for us..He will decide the path..which roads..which ends….But it is our job rite? 2never give-up..2neva lost hope..not 2 be tired of trying..not to afraid of failing…Tapi untill dat one level mesti kita akan rasa enuff iz enuff!..da xlarat nak push lagi..nak paksa diri towards somethin yang uncertain..yang kita blum pasti penghujungnya..betul x?

Dats wat happened to me…i’m not kinda person that easily u can push down…bukan senangla nak wat me give-up..Once i set my mind dat i want somethin’… i’ll try the very best n consider i’ll do anything to make that thing work-out.. Especially if it is involving something that precious to me the most or someone that i rili care for…or love..U can call me stupid,idiot or name me anything..but that just me…commiting…devoting..everything for the one that i thought love of my life…my destiny..but in the end..who are we to judge whether that’s enuff or not?It’s human nature…will never had enuf..of somethin..or anything…sometime we want more even bukan milik kita pun…

Why do some people alwaz take things for granted?It’s not that i’m asking u to be emotional…or freaking freak on everything….just take a moment..look back on wat have we done that makes us..US today.Throw this question to urself..Wat is the most important thing in our lives?Wat have we done to the person that we called loves one?Have we ever tell them how much we luv them?Do we acknowledge them as they should be?Have we ever express our feeling towards them?Do they know that we luv them?Sometimes this question always bothers me…actually still hanging unanswered til this very moment..Is there any indicator for love?How do we calculate or count?How much luv that i can have for someone or that we can give to someone?Is there any limit for love?



Entahla..me with the complicated side of me…wit alot of question and LESS answer..true i have a lots of lackness..incomplete..but i did tried n still trying to look for the perfection..still chasing my destiny thats seems LOST..Isn’t anyone tryin to find me?won’T somebody come take me home?It’s a damn cold nite..try to figure out this life…Won’t u take me by da hand take me somewhere new..i dunno who u ur but i….i’m wit u?

Cuba..akan ku cuba..

2 comments:

dee ridzuan said...

apasal ko jiwang nie? ouh..ada part kita sama laa nyah! hehehe

appledia said...

Dee..ade sikit emo.Muahahahah
"Same"?Tang manatu..

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!