> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, July 12, 2010

"FRANCE" champayyon!!!!









Yer..yer.Aku tawla Spain menang WC pagi tadi.Tapi betul.Aku tak tipoo."FRANCE" menang!1-0 lagi oke!Hak3x..kasik chancela mo buat lawak sket di pagi oops petang senin neh.Aku taw sengsorang da 'layu" cos duk melayan final WC semalamkan?Tahniah2 sebab bejaye gak sampai opis!^_^ Buat mereka2 yang sanggup terosh amek soti cos dataw tak berdaya nak mem'productive'kan diri pi keje pun bagossh gak.Takdek ar yang sampai opis lambat ke,ter'babas' ke tui dak??Dah sah2 soti..LESEN bosa tuk kowang mem'bongkang' sampai petang or malam kang!LOL.


Aku tak propa okeh..Syukorr alhamdulillah.Team 'FRANCE' aku yang disayangi berjaye gak jadik champayyon tuk women category.Giler puas ati!Mau tak??Gile babeng ar kiterang menghempas-pulas men tuk 3 games then only baru bergelar CHAMPAYYON!N da best part aku ar yang kasik score goal tuk membolehkan kiterang jadik JUARA tuh.Fuuuh "SWEET VICTORY"la aku cakap ngan ko!Syokk abes game ritu.Giler fight!Da macam final WC plak aku rase!

Da VOGUE Da VASS "FRANCE" team!
Siap begambo ngan chepp HCD same dedue gm's.Boss pun men same leh??Pesai aku tak duk sebolah bossi aku??*jangan ditanya itew...Biarla rahsiee bleh x?*



Game ritu was organized by Sports Club opis aku.Venue dia agak jauh ar tuk aku yang duk Gombak neh.But demimu futsal,aku gagahi gak me"rangkak" ke SportsJam Futsal Shah Alam Sec.13..ala yang dekat Extreme Park Shah Alam tu.Kat belakang Giant Shah Alam jek.Kalo taktau gak pi google map eh.


Total  ade sepoluh team sume yang men.6 team laki,n 4 team pompuan.Name team kiterang dibahagikan ikut cabutan undi.Tengok ar korang dapat kaler per,then kena pilih team ikut kaler flag team2 yang men tuk WC tis year.Contoh cam team kiterangla,dapat kaler biru.So leh jadik,"France" ke,"Uruguay" ke mane2 team yang masok WCla.Tapi kenela kaler yang relevan ngan kaler flag derang.Takkan dapat kale biru mo jadik team German kan?Tak logik ar..Team pompuan yang masok memang sikit tapi JIWA kiterang besar giler k!As per entri aku sebelom neh,ingatkan depa guna system 7-3-7.Tapi salahla.Sori ek,da berjanggut ak men da "karats" sket.They used  7-1-7 system.Tengok ar terms yang derang bagi kat kat bawah neh.Giler okeh.Kiterang kena men 3 games at LEAST.

Rules of da GAME
First game dat day started as early as 9.30 am.Team laki men dolu cos derang ramai and aku rase cos dak laki men memang laju giler,fhantass.Tetibe lam around 10am camtu team laki yg patot men sume da settel,so team pompuan plak ar kene setat game.Team kiterang men in da 2nd game.Mengigil..agak cuak gak ar sebelom nak masok court tuh.Tapi apepepun berposing WAJEEB k.Biarpun lam ati...aduhayaii!*mak cuakk nyahhh*

 STRICKER team "FRANCE" aku

Initially,coachie buh aku duk defend.Then towards last game depa suh aku duk strcicker.Aku memang tak kesah belasah aje.Mak multi-task nyahhh..Posisi aper pun mak bole blah..ahahah.Yang aku paling SUKE giler ngan teammates aku neh,cos kiterang ade team SPIRIT,TEAM EFFORTS yang cukop kuat!Kiterang tak giler kose oke.Memasing spesies sedar diri.Kalo somput,cepat2 mintak tuko.Kasi chance kat teammates len plak outshine.Bukan syiok sendirik!Pendek kate,teammates aku yang SEPULOH oang tuh sumer merase ar tendang bola.N da best of all ko campakla kiterang kat maner pun,stricker ke,defender ker insyaallah bole layan punyer!


Neh aku snap time tunggu turn tuk men final game.Game penentuan ar.Coachie tenga duk sibuk bagitau strategi,aku duk sebok snap gambo bagos kan?Hukhukhuk^_^.Game ritu memang tight.1st game kiterang score 1-0, 2nd game seri,0-0 n final game lawan Netherlands,akula tetibe leh bolos n sekaligus kasik winning point tuk team aku 1-0.Instinct aku memang kuat kata 1-0 just tatau,aku ka opponent yg score...ekekeke.Cuak wajebb still oke!


Rata2 sume memang berpuas atila ngan game haritu.Memang fight abes!Giler ar aku menjerit macam oang sasau jap pas score 1-0 tuh.Ekcited ko!Very into "da game"!Kalo tak takkanla mak score nyahhh..ngko ado???^_^ Yang cam ralat sket cos aku kene rushing blik betul2 afta winning.Tak dapek ngambik trophy ngan adiahT_T.Family calls bebeh.Tensi jek tengok mek and stricker len posing mauut ngan tropy.Streeh mak."Laki mak yang besalah dalam citer neh"...huwaaaaa

2 comments:

ken said...

haha.. no england? that's too bad =P

appledia said...

England?'Bungkossh' loong time!Hihi

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!