> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, May 19, 2011

'Kasutku terbang' sesudah Subuh!

SUMPAH tak tipu.Kejadian yang jadik hari sabtu lepas.Satu famili terlibat.Semua bangun by 5ish macamtu n by 6.15.....diulangi 6.15 pagi,di suatu PAGI SABTU yang BUTA kami bertolak ke satu destinasi!Tak pecaya??Cer tengok gamba kat bawah ni.Sumpah gelap gulita.Sumpah sesudah subuh ok!Memangla...tabik spring kat si danial especially.By 5.30pagi aku kejutkan dia sekali ja.Terus terpacak bangun n mandi.Punyalah semangat!Apaknya jugak yang liat....

Kami pergi dengan sebijik keta.Aku,en.lola,mak,pacik,star of the day-amy and danial.Padat 'pekasa itam' pagi tu.Si acu kena keja pagi tu,so tak dapat nak join.Yang si ayin membizi dengan hal umahnya.Tatau join ke tak later on.Nak dijadikan cerita,kejadian pagi tu.Sumpah terasa lawak n sengal at the same time.Al-ceritanya,aku duk nak mengemas keta.Dah kata muatan lebih harini.Harusla mengemaskan.Especially kasut keja yang aku duk bantai campak ja dalam keta.Sementara nak menyusun jubah si amy,aku letakla kasut keja akutuh kat ataeh keta sekejap.Selesai susun2 barang n bekal makan mak aku segala,semua masuk keta n en.lola pun jalanla.Sampai kat satu traffic lite...Kedegangggg!Bunyi macam ada benda jatuh dari atas keta.Danggg!Terus teringat n tetibe aku jeritt "Kasut akuuuuuuuuuuuuuuuuu!" Wasaalamla..kan?ahahahaha so babaila wahai kasut Carlo Rinoku yang kacak..sobsob T_T  


Budak tecik yang teruja pakai GPS.Dipegang,dibuatnya macam game.Sokmola kat tangan.Siap tegor lagi bila ayahnya tak ikut direction GPS tuh."Ayah...keep to your rightla." hehe


Lepas selesai gado2,tarik2 rambut dalam keta bilakala masing2 dukla menangkan jalan masing2 and bole plak hampir nak sesat! untuk pi ke arah Shah Alam,akhirnya by 7.20am macamtu(kejap giler dah terang..kan?) selamatla kami sampai ke lapangan(eh orang panggil lapangan..ka?Belasah!) parking yang terletak dekat dengan Kampus Palapes,UITM,Shah Alam.Kat sini,ramaila orang RELA sama polis bantuan yang duk menjaga,mengawal keadaan lalu lintas.Kami disuruh parking and pilih either nak menapak or naik feeder bas untuk pegi ke dewan canselor kat atas/seberang stadium.So dah sah memasing malas nak menapak..kan?Ke feeder basla kami tuju jawabnya.

Lawak ja.Dah lama tak naik bas.Terasa muda kejap.Terasa macam time2 nak amek SPM pulak!*TETIBE* Budak yang bakal mengamek scroll harusla di'dera' berdiri sebelum kejadian.Kanker di kire prektis tuh!

Dalam 5minit perjalanan kami selamat tiba di perkarangan Dewan Canselor yang baru.Dah rupa macam stesen bas pun hado.


Mak den samo pacik den..kan dif2 kehormat.So kenala masuk kot pintu neh.Sebelom masuk bakla singgit.Ahahahaha takdekla.Tunjuk kad jemputan jak.Yang lain2 nak masuk bule gak after dat.Tapi NO JEANS & SLIPPERS allowed eeeeh.

Elok mak,pak ngan adik aku masuk ke dewan tu,kami pun ape lagi...blahla.Giler ngko nak tunggu kat situ.Sangap.Dahla yang kat dewan tu just 2 orang family members ja yang bule masuk.Yang lain kena tunggu luaqla.N fyi,time tu jam pukui 8.00 a.m n adik aku dah warning sesi kasik scrollsambiltido dia bakal abeih dalam pukul 12tengahari.So ko nak suroh aku buat apa kat situ pat jam..menganga??Tak payah.Kami decide nak balik Gombak,pi breakfast n rest kejap.Ngannnnnntuk weh!Lepas setel makan bekpas n ilek2 kejap by 10ish macamtu aku n pasangan bakal perantin bergerak balik menuju ke Shah Alam.Aku suggest ikut highway DUKE n NKVE,but encek driver gatai pi ikut Federal...memang men'dapat'la!Imagine,10.30am on Saturday,federal tu JEM macam harem.Macam pagi2 orang pi keja bole?Menyirapppp!Sangkut cos banyak naaaa keta yang nak masuk ke susur Sunway.Memangla hampes drebar2 yang sumpah sengap!Grrrrrrr.

Nasebla sempat gak sampai by 11.15ish.Aku duk main sms dengan si 'raksasa' penerima scroll tuh.Katanya dah degreenyer batch dah setel tenga tunggu diploma holder nak abeih then they will be out.So just nicela timing kami.Even baru pukul 11,cuaca paneih giler.Terik weh!Ko tengokla bakal SIL aku yang 'puteri lilin' tuh.Siap berpayung!Tau ar dah nak dekat naik pelamin...jaga kulit eh...Takot itamlah tuh!Mwuahahahaah.Disebabkan kegatalan kami membalikkan diri..terus dah tak bule naik ke parking yang aku masuk pagit tadi.Dah penuh katanya.Kena tunggu sesi pagi setel then baru bole sesi petang masuk.??Oooo baru ku tahu ada gak sesi convo blah petang.Masakla...korang.Rentung!Dah tak bole naik atas,kami pun parkla dekat dengan entrance pintu belakang UITM yang dekat dengan pondok pengwal neh.At first adagak yang pidon nak menapak memang buat keja gilerla kan,menapak tengah panas!Baru menapak dalam tigaploh langkah,nampak feeder bas terus tahan n berebut2 naik.Ahahaha.Lawak.Pidon,nak menapak kunun!

Top : Red Hot Henley Tunic by poplook

Elok kami  jejak kat 'stesen bas' tuh,adek aku texted  "Dah abis,on the way keluar.Mak ngan pacik dah keluar kott.Pila carik derang" Sudah.Keluar lain2.Satu keje plak nak mancarik.Issssh.Kami ni dukla menunggu kat entrance yang mak aku masuk tadi...Tunggu punya tunggu.Tak nampak bayang!


Last2.Ghuper2nya depa keluar kat atasss neh daaaaa.Paling best bila ditanya "Kenapa tak angkat henpon?" Dengan rileknya mak aku jawab "Ala...diaorang suruh pi minum kat bawah khemah ni.Panas,dahaga plak tu..kami dudukla kat bawah khemah ni dulu.Lagipun bising tak dengarla bunyi henpon..." *Sile tepuk dahi memasing*

Inehla ghooopernye Dewan Agong Tuanku Canselor UITM Shah Alam yang baru.Nampak booosa.Cantik pun cantik.


Kacak sangatla muke ngko buat macamtu kan "raksasa"?Huh.Hamoi2 danial..kemain dia kepit buku paciknya tu..

Kengkunun nak amek gamba si "raksaksa" ni kat entrance tu.TAK PAYAH.Bersepah manusia bersidai kat tangga tu...wuwuwuwuwu.


Kat ujung belah belakang khemah yang serve  refreshment untuk sesemua guest ada booth2 yang offer package photoshoot.Nak murah,nak mahai,nak yang cikai,semuaaaaaaaa hado.Just pilih n bayo!

Setel2 bergedikgambo turunla balik ke 'stesen bas' tadi untuk pi ke keta yang parking kat bawah sinun.Punyalah jem!Padehal jarak just sekangkang kera.Naseb bas ade ekon.Kalo pakai tingkap..punohhhla.Mandi sauna aku cakap ngko!


Pekesssla muka si danial ni dah jadik macam muke paciknya ek?Nak jadik 'rasaksa' kecik?Oh no! -___- Selesai segala acara, jam pun dah jejak dekat pukul2 harusla semua kelaparan.Option lunch harusla CEPAT,DEKAT,n paling utama menGENYANGkan.So kami pilih Restoran Ayam Penyet(AP) untuk diserbu petang haritu.Sederet panjang family kami ja.Puehla makan.Tapi still takleh lawan AP yang ada dekat Wangsa Walk rasanya.Just cili dia ja yang lagi pedas.Yang lain2,so-sola.Wattamat suda acara makan,semua gegas2 balik.Paling nak cepat adelah aku ngan en.lola.Cos petangnya nak mengantor keta MIL balik Rembau.So meng'zasss'kan diri masing2 dengan sepantasnya walopun tak berapa nak pantas cos balik kena gak redah jem dekat satu jam!

Sekian,al-kisah 'si raksaksa' yang men'convo'kan diri.

2 comments:

darul_makmur@yahoo.com said...

Salam...nak tumpang promosi boleh tak...klik la sini...terima kasih...peace

edlidza said...

i like dat red !! pinjam utk dinner aku lehhh :P muahahaha.. apapon ini adalah kejadian yg benar dan benar2 belaku len kali ingat lahh kasut tersayang ... mahahahhahah :P

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!