> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, April 21, 2011

Entri "tertinggal tren" : Edisi Riang Ria di Kota Keriangan! Part1

Memangla entri 'tertinggal tren'.Dah dekat 2 minggu kejadiannya lebih berlalu.Sekarang baru nak cerita...ka?BASI oke BASI.Tapi masih dalam keadaan terkawalla..takdak keluaq ulat2 lagi...so bole la kut,kalo nak share kat sini...kan,kan,kan,..kan?*hapedaakumehepek neh???*

Okela..kalo ada yang minat still nak baca al-cerita basi aku ni..stay tune k *ceh!* Buat yang serasa2 nak 'hakkkkkkktuih'.Babailor,mane buleh paksa..kan?*TETIBE*

End last month punya cerita da..Kelembapan tahap cipan,harapla...maklum!En.lolala yang beriya2  ajak  pi sini.Nak bawak si Danial men outdoor games kat ateh tu..katanya.Serasa2 aku...macam en.lola jer yang TEReksited lebih.Hehe.Danial opkosla!Sebut ja GAME,waima kat dalam carrefour pun dia ON sokmo!So untuk idok menghampekan hasrat 2 kekanak riang *yaaaa ampun en.lola!^_-* aku pun tulunla menge'book' bilik kat First World Hotel same All (Indoor n Outdoor) Theme Park Pass online.Senang.Klik2,bayo!Kiterang drive kendirik ja.En.lolala nak menerai lenjan 'sang pekasa itam' naik Genting.Mak tadehal.Kata co-pilot.Duk sebelah ...zzzzzzzz sajok!Haha..takleh teman oke!At ur service 24-7!*TETIBE* Kami meng'gerak'kan diri dari Gombak around 10ish malam jumaat haritu.Yerla en.lola sampai KL pun dah pukul 7.Pum pang pum pang,kemas barang sesikit,dinner kat Templer park jap dulu,then barulah jalan.Alah,bukan jauh pun.Gombak nak masuk Karak Highway...sapsapsoooi ma.Dokek banget.

Alhamdulillah!Akhirnya..selamat gak kami sampai.Berkat usaha GIGIH pekasa itam 'mendaki' dapat gak kami menjejak ke sini.....Tula otel kami..FIRST WORLD HOTEL jek.Hotel yang paling colourful kat ateh tu.Danial cukop suka menengok!Soploh kali duk tanya.Ha...awat gamba macamtu???Ala..saje jek nak buat epek GEGAR.. ^_- *padehal..*


Sampai2 ateh tu mencarikla kami parking.Kata nak men 'check-in' kan diri malam tu..So memusingla kami mencarik parking..SUMPAH takdo ngko!Dekat 5 kali ado kot,pusing2 naik pening!Nak kata ramai orang sebab ABPH 2010,malam tu baru Jumaat,ABPH malam ahad!Isssh jenuhla mencarik!Masok kali ke-6 meround kottt,baru dapat sebijik parking!Tu pun jauh gakla nak menapak ke lobby lift.T_T Layankan... 




Kami sampai kat lobby hotel dah nak dekat pukul 11.Punyala jakun!Besar gilerla reception dia.Tula...lama noooo tak jejak Genting punya pasallani.Sumpah taktau yang depa dah incorporate semua Theme Park,First World sama Gentingnyer hotel reception sekali!Tu pasaila bosar nak mamp*s lobby area depa!Dulu,ex-company aku memang suka naaa buat event kat ateh neh.So selalulah kami bermalam kat ateh ni.Tapi idokla lagi ado lobby sebosar neh.Sumpah jakun kejap!



Kene pergi konter pertanyaan depa dulu.Derang akan 'screen' then after that dibagi nombor and tunggula sampai nombor korang naik,baruLAH bole proceed untuk check-in.....bole?Kami tersadai kat sini adakot dekat setengah jam.Just to CHECK-IN!


Terasa cam hampes kejap!Nasebla ade tivi.Nak2 pulak derang pasang cerita Mr.Bean.Danial melayanlah,apalagi.Melekat okeh.Soploh jam duk situ pun takpa dah koot?Mak,pak diala yang bosan.....uhhh.


Tu...nampak dak?Dari hujung sana sampai ujung sinin lobby hotel depa.Panjang dak?Yang bengangnya menunggu,jadi pak tunggul lebeh setengah jam.Asal nombor naik,sesi nak men'CHECK-IN' tak sampai pun 5 minit!Hampesss tak?

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!