> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, April 07, 2011

'De Templer' dalam bandor!

Boleh tak?
Punyala lama giler duk berulang-alik,lalu-lalang berpuluh kali kat area ni 
bole tak sedar yang tempat BEST macamni wujud????
Tempat?
BEST?
Cer teka.....apeke..bendernyer..?
*kene sebut macam cara Danial selalu sebut*
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..



 'de TEMPLER' Chinese Muslim Restaurant!
Kedai makan,bukan utan simpan..tahu?


Cerita jalan2 carik makan ni dah basi.Al-cerita last week sebelom naik 'awan'(LAH sangat).Masing2 perot lapo.Lalu pulak tepi highway Taman Melati tu..laju2 mulut aku ajak pi sini.Yang sebenarnya terGODA bila tengok gambo menda alah yang depa tampal kat entrance kedai.Tak tahan godaaan.....nyah!
Teringin Stim Tofu!
Dukla teringat2 since haritu pi Chan Abdullah kat KJ,ingatkan nak menapau.Check2 orang kedai kata tadak stok.Ala2 kempunanla ni.Sebabtu bila nampok ada ja menda alah ni..Laju2 tarik tangan en.lola ajak makan kat dalam ni.Naseb la 'kaptain kapal' cakap "Aiai" kalo idok...
Mencarik "batu belah batu bertangkuopla jawabnya.."KempunanLAH lagi..hehehe.Tapikan nak habaq mai yang kat de Templer ni punya stim tofu,memangla tak bleh lawan yang kat chan abdullah KJ tuh.Yang ni sos dia tadek 'kick' pastu minyak2 banyok!Me NOT like lorrrr.


Selalu jugak dengar pasal de Templer,tapi inila petama kalinya men'jejak' kaki,nak menerai,mengetest.Best2x.Akukan kaki pemakan chinese cuisine!Harusla macam "kera dapat bunga" bila jumpa kedai chinese food yang halal yang dekat dengan rumah neh!Hehe sukahati!Ada DIM SUM kesukaan hamba!Tengok menu ada set..terus jadik tamak!Semua nak diodenya!Tapi naseb...ade sora2 halus,kasik peringat..."Ingat sikit perot yang moncit itew...seluaq jin hang dah ketat,TAU!" Terus kensel niat di ati nak amek set.Pelan2 pilih,ode ala-carte ...sobsob T_T.Aku try amek char siew pau sama yam cake.Tapi tekaan saloh.Ingat yam cake,rupa2nya inti dalam pun sama macam pau.Depa buh sayok maneh.Tak sedap.Potong stim sungguh!Tapi pau depa boleh diterima pakai.Danial pun belasah 2 bijik!


Ha,yang atehni tau dah kot sapa yang punya...kan?Nampok dok petai duk berjuntai??Mwuahahaha.Harusla en.lola yang mengoder.Dia ode ni buat meramaikan nasi gorang cina yang aku lupa nak snap gambonyer cos dah selamat dingaap dulu oleh en.lola yang kelaparan!Diakan mana boleh 'idop' kalo makan tadak cili??Tak rasa pedas??Ilang nekmat idop katanya...*haktuih* Sambal sotong dengan petai.Okela sedap gak.Tapi depa terlebih buh asam apantah taktau.Masam dah rasa macam makan tomyam.Kurengkan masam...memangla...MALATOPS i tell u!


Yang ni peberet terbaru aku kat sini.Chicken Porridge.Terasa macam baby jap bila makan ni!Tapi serius SEDAP.Nampak macam plain,biasa.Tapi try,test,tengok!Macam ada tambah oat ja rasa dia.Tapi serius SEDAP dap2.Aku mengulang tapau the next following day after keja untuk dibuat dinner.Aku try yang ni dengan sambal sotong en.lola yang masam tu,haritu SERIUS recommended!

Ohhmaigoot,tetibe jadik LAPO!Dah nak tongah malam...camno neh?Hepppp,hepppppppp de Templer deliberi pehlis??????

2 comments:

Freaky said...

ok serius makanan tu nampak sangat best :)

cik puan apel said...

Freaky : Seeeedap banget!Especially buboq tu..wuwuwuwu lapo jadiknya!^_^

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!