> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, May 21, 2010

Da "naked" Chef?? Auuuw








"Dimulakan dengan bismillah...disudahi dengan alhamdulillah..."Sempat nyanyi2 jap^_^.Oang tue2, spesially mak aku selalu kate kalo kat dapoor tu,kalo memasak,tak elok menyanyi,nanti dapat laki tue. Ate..teman neh udohler bekawin,nak dapat laki tue mendernyer lagi..tui dak?????Teman neh kalo memasak memang 'feel'la kalo sambil nyanyi2.Sukeati,ikutla,yang "fhenting"yang dimasak settle udooh!Ate..teman sebenonye nak kobarkan ape yang teman kasik kat kawan teman ritew.Mo taw apadia?? *jeng*jeng*jeng*
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TAdaaaaa


Apeke namenyer ineh???CORN PUDDING"lorrr.

Mo taw care2 membuatnyer???Muleh,bisa aja..bak singgit!^_^Tapi mo kasik warning ya,akunye cara.."da naked chep style" xdenye nak guna exact amount.Xdenye sukat gune ml2 ke,gram ke.Men taburr ja,pakai campak2.Kate my way.SEMPOI lorr...Resepi aku neh sangatla sesuai kalo kowang nak jamu dalam 5-6 oang.Resepinye yang sangatla sempoi,mudah,tak sampai half an hour da muleh hidang!Kalo mo cuba,kalo berminat,kalo mo TRY n ERROR,pi amek ketas ngan pen cheepat ya anak2.Tulih ni.

Bahan2nyee :


1 tin jagung
5 sudu(yg gune tuk makan yer)tepung custard a.k.a cornstarch
5 sudu gula pasir
4 sudu susu pekat (ikut suka,kalo nak manis lagi,tambahla bebanyak.Nak lagi sedapp camporr "evoperated milk")
1 cup(gune mug pun bole ja) air


CARA2 memasaknyee
1.Masukkan "jagung ayam brand" tuh bersame2 gula,susu n air tadi.
2.Biarkan bahan2 tadi mendidih,kekire sampai nampak "buih2 cinta"^_6 la...



3.Then,masukkan tepung custard,sambil dikacau taw.Kalo idok dikaco nanti custard itew akan berketul2, tak sebati,tak santeek,kire tak jadila...


 
4.Biler adunan tadi ja jadik kekuningan..ala2 goldish gitew,da mulehla tutupkan apinya. Bolela disejukkan.Buhla dalam bekas yang cik2 suke n then potongla ikut citerase memasing.Tengok da SIAP sudeyy^_^




Senangkan???Kan da cakap..tamo pecaya.Seyes tak tipoo. Resepi aku neh sangatla simple,senang,dan cepat  plak tuh masak. Sangat sesuai tuk working mummy macam aku neh.Cube yee kengkawan!Okiela.."da naked chef" nak pi rest jap.Da penat,be'poloh'2,lotih.. Manyak noor membebel.Jangan lupe cube yeeer..

1 comment:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!