> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, September 28, 2012

Torn between two...

Yang sebena-benanya..
I been eyeing on these gorgeous pieces since before Raya...
Seangkatan dengan Rizalman n Radzuan Radzwill..derang pun ade keluarkan Raya punya collection tu hari..ingat tak?
Macam berlumba2 jer kan?

Tak kesahla...most importantly,bila designer2 ternama ni buat cenggini..
Dapatla jugak,kita yang picisan ni merasa pakai baju2 designer yer idok?
Yerla,kalo tak buat special edition cenggini..dah sah2 reganyer per piece makan riban2..
Memang tak dapekla nak sebat selai..
Konpom2 duk pikir nam ploh kali sebelom nak beli...betul tak?
Jadi,diibaratkan macam rejekila..kalo yang berkemampuan aperla salahnya nak spent sikit untuk selai designer piece..kan?
Summore for limited edition item!
Alah..yang bukan designer piece,yang brand cap ayam,yang tak glemer pun kengkadang rege lebih kurang..yang melampau mahal pun ade.
So y not?
Bukan hari2 nak beli kottt *ahahahaha ayat takmo kalah punya!*

Berbalik pada citer tadi..
Yang Rizalman punya collection..mak dah sohih2 berputeh mata..
Skeptikal tak bertempat..Dahla paling murah kot.Duk pikir punya pikir..ha padan muka.
SOLD OUT dah segala..padanla muka!

Terubat sikit ati bila dapatla grab selai yang Dato' Radzuan Radzwill punya kaftan yang juai kat  poplook..
Rege pada aku berpatutanla..
But m a bit surprised bila parcel sampai..
Macam tak berapa nak designer's item sangat.
Tooo plain.*solely my opinion eh* the material was like...hmmm takpela.
Naseb beads2 yang ditepek tu membantu..
Tapi takpela,dah beli pun.
Cepat gak sold out walopun cenggitu.
Jadikla..dapat gak selai Radzuan Radzwill's item kan??*gile brand kah??*  
Yang lawaknya,sampai sudah tak pakai2 cos tak beramek kat tailor,bule?
Memangla kena alter.
It's free size tapi melebeh besauuuuu.Melerets.
Silap mak jugak,hantar kat tailor pun dah last minute..harusla tak dapat pakai time raya...
Ni dah lepas raya pun mak tak pi hamek2 lagi..bule?Dasarrrr

Ok.Enuff on the 2 designers.
Talking bout Jovian now.
Mak actually dah terbekenan few pieces from his raya collection.
Masa time tu..JM released kat First Lady Boutique and Zalora.com (online).
Mak kan sarat memboyot,so memang tak kuasala nak berasak kat First Lady Boutique tu..
Talking bout Zalora plak...haih menyakitkan hati ja.Sokmo error.
Stated kejap ade stock,then bila kita dah sampai ke payment page keluar errorla n outta sudden jadik outta stock???
APEKAH??Stress oke!
Last2 mak give-up.
Terpaksala makan ati n say babai tu "Jameela" tersayang...sobsobs

Tetibe dah abaeih raya ni..si JM keluarkan pulak Aidiladha Collection!
N summore they gonna host it at poplook,peberet online strore mak!
Harussssla menggeletis sekejap!
Ouuuh I "HATE" you Jovian for "torturing" me like this!
Hetchu!

Mak baru nak menenang tendang kan diri..
Then,hang dah goda mak balik dengan semua2 ni...arrrghh
Y????



OK.FINE.
Mak accept.
Tho,this AidilAdha Collection is a pre-ordered.
And i have to admit,it is a bit pricey compared to ur Raya Collection...
But JUST because of it's gorgeousness..arrrgh who can deny the seduction of these beauty carries..kan?


Nama pun kemahiiiin!
"JEZZEBEL" uols!
Naseb anak mak jantan...kalo tak ade gak yang terbuboh nama ni karang...


Suwiiiiit jer reben tu bila partner dengan kaler beige kan?
Agak2..kalo mak pakai,still sesuwit model dalam gambo tu tak? *LEMPANG nam kali!*





Tengah duk berangan2...betapa gojesnye mak kalo pakai baju ni bila dah kurosh nanti..
Tetiba mak nampak kat fb page poplook same JM promo pasal dia keluarkan "2ND COLORWAY AIDILADHA COLLECTION" dia hari ni kat poplook!
Haaaaaa...LAGI!?????

Haihhhh...Fhitam!
Stresssss mak encek taw takkkk!
Taw takkkkkkkkkkkkkkkkkkk *grrrrrrrrrrrg cakar dinding!*




Mao taknyer..
Uols tengokla si "JEWEL" dalam kaler grey+itam ni...
GOJES abes kotttt!
Nak nak,kalola mak yang tak lamer lagi abeih pantang ni yang pakai *LEMPANGGGGG*
MELATOPS uols!
Yang pasti,yang "duniawi" satu ni telah menganggu gugat keimanan,dan ketenteraman mak di alam 'confinement' ni taw dak?????!!

M TORNNNNNNNNNNN,huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

HELLLLLLLLLLLLLP!





nota kaki : JM,you made a RIGHT decision to choose poplook to carry ur label these time.Way,wayyyyyyyy BETTER n professional compared to Zalora!
U knoe whyla kan? 

*oke,mak nak sambung menstresskan diri sendiri dukla menrefresh page poplook sambil melopong nengok baju2 gojes balik.Bai!*

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!