> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, June 29, 2012

TATAP gigih!

Ada kawan duk tanya...*dalam fesbukler seselalunyer pun*
"Nok,masih gigih bt kek walaupun dah boyot?"

Hehe..jaat dok kalo aku jawab cenggini... :
 "Perot jer yang boyot..tangan tak hakhakhakhak"

Kalo ikut keberatan perot yang dah melepasi 7 bulan ni...memanglaaaa semuanya jadi malas.SUMPAH.Kengkadang kalo bole makan pun,kalo dapat orang suap...perrrgh berjoget kott aku kejap!Tapi tula...mak kenala redho pada realiti idop mak yang duk ber "PJJ" da nak masuk 3 years ni...Taklehla nak manjer2 menggedik cam bini orang lain..Laki jauh maaa.Berdikari KENA lebeh!

Nasebla ada si dak Danial yang kacak tu..Da besorr dah anak bujang ibu.Since lately ni da nampak perot aku makin membesor..semua barang waima pi beli groceries ka,balik school ka semua dia nak angkat."Ibu buka pintu..biar Danial angkat semua barang tau!"

Alhamdulillah..sejuk ati ibu dengar.Moga2 adek pun ikut jejak perangai abang nial ya,AMIN!


Al-kisah ciskek yang kat bawah ni..


Memang sorang opismate aku ni dukla tanya since last week.Aku hampir2 nak lupa.Naseb semalam teringat.Terdetik kat ati ingat nak mintak postpone deliberi to senin *besala bila kemalasan melanda cengginila...* tapi bila kawan tu cakap...nak buat farewell sorang lagi kawan kat opis tu..aku jadik berpikir kejap.Minah yang dah nak last day tu pun memang aku kenai sangat..Terus jadi tak sampai hati nak rejek order yang satu ni...



Gigihkan diri jugak membaking malam tadi.Naseb depa mintak sebijik.Sonang kojo mak!^_^ Standard kalo orang order sekilo punya kek aku akan either bakor dalam 9" round pan tak pun yang square punya.Time amek gamba ni..belom masok oben lagi.Santek jer kaler macam es krem...Tapi dah masak..tergolapla pulok hasil dia.*terlebey gula kott*


Tapi yang pasti time membaking menda alah ni malam tadi,rumah aku semerbak bau wangi!Dah macam kedai bakeri!Tula specialnya oreo ciskek kalo nak tau.Bau aje dah menggodas... ^_- 



Bila idea mendeko ke laut..Naseb kastemer sempoi.Alhamdulillah...memang rejeki si minah yang nak resign tula merasa ciskek aku ni.Si adek sorang ni..baru jer dapat baby.Seangkatan pulak macam aku duk ber "PJJ" *perkahwinan jarak jauh..sobs sobs*.Tapi cik abenyer nun kat Kangar.Ni kire berkorban kerja demi mengikut hubi terchentala...


Mak?Lom masa lagi...komitmen kiri kanan,ateh bawah belom membenarkan lagi mak nek pangkat jadik fulltime housewife.Teringin...tapi takpela.Buat masa ni mak redhakan aja..Da nak masuk 3 tahun pun...Doakan mak terus sabar...n bertabah k!Amin!

2 comments:

Ayu said...

Moga satu hari tak PJJ lagi. Sian dah 3 tahun, baru tau. Kita doakan cepat bersatu 1 family. You are one strong woman! Semoga selamat semuanya k. Take care! :)

pau said...

kek tu I la yg order..sedap uuu ekekekkeek

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!