> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, June 06, 2016

Rindu seorang blogger *yang pencen sekejap*

Rindunya nak berblogging macam dulu-dulu!
Nak salahkan siapa...?
Salah diri sendirila..
My bad....banyak sangat bagi alasan.
Nearly four years..
Tebiar terbengkalai..

Update intagram, bole pulak rajin..kan?
Apepuntakbole -______-

Recently..
Aku dah start blogwalking balik..
Rindu nak jengah blog-blog kesukaan..and blog kawan-kawan

Yes.
Media social are spreading..
FB takyah cakapla..kan?
Dengan #instagram (which really took over our life like alot kot!*baik ngaku!*)nya, tu belom lagi #snapchat lah, #twitter lah, #wechat and #whatsapp..
And tak salah rasanya kalau aku cakap yang all these new apps, new platform of so called social media has taken over our life!
Setuju..tak?
Berapa banyak blog2 yg ter'kubur' semenjak datangnya Instagram?
I know I am one of it..
Semua pun nak masuk insta *tepuk kepala sendiri!*
But to those yang memang azali blogger, or penah berblogging will knowla what i mean and how blogging world totally different from all those yang aku mentioned ealier.
Langit ngan bumi kot!

Memang tipola kalau cakap tak suka orang duk LIKE2 gamba2 kita..
Duk dapat followers berkoyan..
But how well these so called followers know us? 

Kalau dalam dunia blog..beza weh!
Lain.Sumpah tak sama.
We share common interest..sebab tu ko blogwalking kat blog si polan..
Ko suka nak tau resipi baru or nak tau si polan tu masak apa sahur pagi tadi..
Thats why ko gi blogwalking kat blog dia tadi..ken?
Maksud aku kat sini..
Is that, blog tu more to personality ko..
Diri ko..

Kalau dalam instagram tu..
Gamba jer kot..
Jarang ah orang nak membebel  menulis pepanjang kalo kat gamba yang derang nak post tu unless nak jual barang..betul tak?
Ko bole appreciate gamba jerla...(pada akulah pun)
Tapi gamba semata pun bole menipu ken?
Bole jer ko curik gamba kat mana2 ntah..tak pun google..then post.
Letakla hastag doploh juta..dapatla like puluh2 
And that's itla

Tapi kalau nak dicomparekan dengan blog
Samala, ade gak gamba..
Tapi kat gamba ni ada tambahan 'jiwa'..
Kau bercerita pasal gamba tu..
Ko share pengalaman..
Ko share perasaan and macam2lah!


Ade paham?*tetibe nak marah pulak, agagagaga*


Dipendekkan cerita, diringkaskan kata..

"IM BACK peeps!"

Haha

Tunggu kay, kemunculan aku semula di arena ini.

Tu jer nak cakap.

Kbai. ^_^
  



Wednesday, September 09, 2015

Missed

Missing you...
Arrrrgh!

Wednesday, March 12, 2014

Somewhere over the rainbow

Hari ke-5 berlalu..
Dan aku tetap sedih.
Sayu.
Pilu.
Mana "kamu"?
"Pulang"la..
Ramai yg menantimu :(

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!