> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, July 24, 2013

My Not So Wordless Wednesday : Afta 10 months!

Terjebak dengan 'kegilaan' Jovian ni since last year.
Tengah confinement kott time tu!
Hati memberontak giler.. "I gotta have this,no matter what!" Gituuu
Memula tu kechiwa...coz during the first batch of Jovian Raya RTW, idaman kelbu si JEWEL in pink tu sold out cepat giler kat Zalora n oso The Poplook.
Nak ubat hati larala kunun...rembat jer Jezzebel.
Padehal xminat sangat pun dengan design dia..tapi biasalah pompuan. .kheen.
Asalkan dapat sepasang dari label Jovian neh....da xkira apedah.Bedal jer!
Ala2 "balas dendam" gitew!
Sekali bila dapat...
Bila parcel sampai...haaa
Kechiwa lagi coz KECIK!
XMUATTTT!
Huwaaa rasa nak meraung!
Yela..xberapa nak murah kay..
Bole lepas bayo installment kete kancil aku sebulan kot dolu2 dengan rega baju Jovian tuh!
Gile ko xmeroyan???
Mahal gak kott. .
Dapat tapi xleh nak pakai...teeeeenung jelah dapat! -_-


Si JM ni pun "jaat" taw..
Bole pulak dia keluarkan 2nd colourway untuk si Jewel idaman akutu.
Paling best kaler kelabu!
Whoaaaaa
Harusla menggeletis la mak nyahhhhh!
Lajuuuuu ja tangan aku klik buy n fortunately aku berjaya rembat sepasang..tapi pre-order da..kenala tunggu.
Afta sometime. .
N parcel fr poplook pun sampai.
N guess what...?
KETATTTTTTT oke!
Bolela masok..dapatla sarung kat badan tapi da ghuper sarong nangka aku nengok!
Burokkk!
Nak nanges!!!!
Dengan hati yang kechiwa, lara lagi sentap..aku simpan balik si Jewel tu dalam kotak dengan harapan aku akan berjaya menyarungkan jewel tu ONEDAY dengan gojesnya!
Hari berganti hari..
Da abis pantang pun xjeluih2 gak si JEWEL tu kat badan aku..sendatssss norrr sobs sobs
Apetah lagi si Jezzebel kheeen?
Hampas sungguh aku rasa. ..


Then kunun2 nak majok la lepastu...
Tamo dah beli dah baju Jovian!*ceh "nak bakor kelambu kunun sebab marah kat nyamok!*
Blah!
Recently bila si JM keluarkn Orkedbyjm punya collection tergedik2 kot aku beli Ovana dia! Haaa ni just nice kat bodi aku!
Sooookahatimak! :)
Mau xmuat kooo, kalo dah amek size XL harussssla muat! Haha
Tapi tula...
Tetap gak teringat2 kat Jewel yg terperap dalam lemari tu..
"Chenta hati" mak kottt...hmmm *sengetkan..aku neh? *


Then oneday...
Sometimes almost like last 2 weeks ago,aku ternampak status fb *kott xsilap* one of blogger fren aku yg dia up pasal DA (DIET ATKINS).
Turun byk KG gakla within beberapa hari ja!
Aku kagum!
Impressed kay!
Yela I know tis laydeh maa
Takkan dia nak tipu..and becoz of that mak teruss mengugel nyah!
Korek abis-abisan info pasal Atkins Diet ni!
Siap join Kelab Atkins Diet kat fb lagi..hihi
2-3 hari gakla aku studi.
Habis segala info, pro n cons aku godek!
Juling aku duk scroll posting kat page kelab atkins tu..satu2 testimoni aku baca...sampai satu level aku jadi DETERMINE.

Yepp
Im going to do this!
Give it a try!
Its now or neva!
Xrugi kot try, test tengok...lagi2 bulan puasa kan?


N YESS!
This was after 10 months!
Cukop 7 hari, a WEEK aku ber Atkins Diet..

Si JEWEL ineh berjaya ku sarung!
Alhamdulillah...aku managed tuk kurangkan +/- 3kg!
Bunyik cam sikit kan?
But I noticed aLOT!
Pants keja aku dah LONGGAR wehh!
Aku pakai size XL *bodi hour glass, atas kecik bawah besauuu,cengginilah!* kottt!
Now on rasa ada ruang extra an inch kat kiri kanan selua!
Alhamdulillah...
Sewonok nyerrrr :)))

Ehem2
Jangan jeles yer...da same saiz dengan TOKTI uols!
By da way..tokti pakai size M tawwwwwww...hihihi
Ok tu jer nak citer
KBAI
Muahahahahahahahahahahahahahah


nota kaki : Nantikan entri berjela dari aku pasal ATKINS DIET ni tak lame lagi..JANJI xlama punya eeeeyh!Hihi

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!