> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, January 17, 2013

LISTEN

Oke firstly I wanna make myself clear.This rants has nothing to do with the "LISTEN" thingy kay.

This is solely my opinion,my expression towards what I been experiencing earlier today.

Ntahla..tetibe rasa cam terpanggil plak nak meluah sepatah dua kata kat sini *wah setetment*

I remember I've heard or read this somewhere..before
"RESPECT is something to be EARNED not get!".
Please people,learn to respect OTHERS if you wish to be RESPECTED..personally or professionally.If ur not sure of something,please DO ASK dont ASSUMED.

Courtesy sikitla towards others...
Ape? Xpaham ape tu courtesy?Timbang rasa..Budi bicarala senang cakap.Xpaham gak go n google urself.Kutuk orang pandai..kan? Takkan carik kat gugel pun xreti..kan?*oops terLASER*

Ntahla..aku dah malas sebenarnya nak kecoh or hingaq tapi when it comes towards something " yang terang lagi bersuluh" SALAH,TAK KENA GAYA or MELAMPAU...bila ada yg menegur di "booo" layan,ala2 macamla kita ni xsporting.Walhal....hmmm ntahla

Just nak tanya,susah sangat ker for u to ' keep it low'? In another words or bahasa kasarnyer..CAN U JUST SHUT UP?

Cer pikiau barang 2-3 saat..
Apde HASIL x?Datang DUIT x? NAIK PANGKAT x dengan perangai or attitude or behaviour yg cenggitu?

YES,u can called urself funny. *funnyker masalahnyer* U can say "Im just joking ma...chilloutla" but...penah x terpikir kata2,or tingkahlaku or perlakuan kita tu buat orang lain which u claimed so called kawan tu terasa hati ker x? Isu yang di"lawakkan" tu sensitif or not n kamonla..nak kena ajar gak ke common sense kat kamu2 yg so called da "matang" n oldtimer neh?

Malu okeh.
Cer imagine,laki or bini,anak or sesedara korangla tenga duk sebelah time korang buat so called "jokes" tu...Agak2 derang gelak guling2 x?

Kalo da terasa ur so funny,talented abes bab bagi orang gelak sampai tahap menanges..try ar masuk Maharaja Lawak aku nk cabar nengok..*haih kan aku da emo*

Takla..pada aku,adelah sangat xpatut kot buat lawak on something yg NYATAnya berbau isu2 sentisip dikhalayak umum.

Meaning,please STUDY ur audience b4 put up ur "show" bley x?Bole jadi bahan gaduh kot kalo xkena gaya! Haiihla!

Aku ni pun BANYAK gak yang xpueh ati pasal banyak benda,n dengan banyak orang ..but I CHOOSE NOT TO ACT OR REACT STUPIDLY and OPENLY.Kata ada adab sopan..kan? Praktikkan..bole x?It doesnt cost you a penny punla kan?

So people..please audit,'upgrade' sket peribadi tu..bole x? Tak rugi pun..kan?*peringatan tuk diri sendirik juga*
Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!