> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, January 30, 2013

Coti2..Makan2..Jalan2 *jalan ker??*

Serius!
Coti bersempena Maulud Nabi sama Thaipusam yang berjumlah 5 hari yang lepas sungguhla tak terasa mender der!
Sekejapan sunggub rasa...adekah ini situasi biasa bagi ibu yang beranak dua? *tetiba*

Paling stress nak qada tidur pun xsempat!huwaaaaaaa *lap mata panda*

Orang lain aku tak taulah.
Tapi kalo aku,since dah ada anak kecik ni..kalau dapat cuti extra yang berbayor macam minggu lepas,harussssssssla mengidam nak bangun tido lambatttttt sket,masak lambatttttt sket *lagi best kalo xpayah masak langsung!haha DASARRRRR* and yang paling best dapat guling2 lameeeeeeeee sket dengan si kenit tu ateh katil.

Tapi itu semua hanyalah H.A.R.A.P.A.N *sila nyanyi macam lagu tema Seindah Sakura tu* yer kengkawan.

Ape ngko ingat ko mampu pekakkan telinga,bila si kenit tu buat "orkestra" pepagi buta mintak perhatian?? Ko mampu ker?Aku tak... -_____- *huwaaaa*
Jadi marilah kita abaikan "mata panda" yang hanya duniawi semata n laksanakan tugas sebagai seorang ibu yang mithali or mihunthali...*apekah* berbakti kepada anak2 kecil yang masih memerlukan… *oke muntah*

Al-kisahnya...aku mencutikan diri on last jemaat that’s y bole dapat 5 hari straight coti.Kata bekerja dalam negeri Selangor,haruslah grab peluang2 coti free yang tak selalu datang ni n spent masa dengan anak2 *lah sangattttt*.But as usualla…kheen.Tak cukup.Still.

Kekdahnya on jumaat si Danial still schooling.Tapi sekolah kebangsaan jerla.Naseb sekolah agamanya off.Jadik harusla aku jadik “acik van” kejap tengahari tu.Si oppa aku tinggalkan dengan si acu yang sedang bercoti sem.Biler lagi nak men"dera" si budak pem*las ni kheen agagagaga. 

First destination aku lepas mengamek Danial fr school haritu was pi Citibank kat KLCC.Membayor bill la..Apelagik.Serius tersilap perkiraan,as jalan haritu jem nak mamp*s!Stress giler oke!Macam pi keja pulak rase.Nyesal pulak rase bawak si Danial..yelah kesian gak takot dia penat n lapa semua…tapi nasebla terdetik sebelom keluar tu bawak milo kotak tuk si Danial.so takdelah mamat tu lapau na.Bajet2 jln clear menuju KLCC,TAPI puiii.Yerla kontra lane kot..tapi harapan kay!Kami berjaya meloloskan diri menggunakan Elevated Highway n singgah Carrefour Wangsa Maju jap to run quick errands.

Less than half n hour kami dah keluar n menuju ke area Bt Caves as aku nak mengcollect IC yang aku tukar tu hari.Lagi satu kesengalan aku haritu.Boleh pulak lupa!Kan da nak dekat Thaipusam,harusssla membizis kan area kat situ!Sudahnya…terperangkapla kami dalam jem lagik.Haaaampes sungguh!Selesai mengcollect segala,pum pang pum pang jam da menjejak pukul 3.30pm.Bergegas aku balik,tuka baju then by 4.30pm cemtu kami keluar ke Wangsa Walk menggelupurla memasing mencarik makan.Lapauuuuu weh!Lunch belom lagik kot…


Since Ayam Penyet kat Wangsa Walk to da tutop,kiterang sebolat suara opt for The Fish Manhattan yang baru buka *replacing “Popeye” lama* kat situ.Paling syiook si Aufa,elok kami masuk jer kedai,dapat tempat n by the time order sampai..teruih terlena!Ibu apelagi..sukahatila cos boleh makan dengan lahapnyalah!Muahahahahahaha.Maceh adek!Ibu lebiu ^_^

Si ibu buat pertama kali menerai “Feeesh n Cheeese”.Sedikit turn off.Sumpah tamo order dah.Ekceli sama jer dengan oltime peberet "The Manhattan Fish n Chip" yang seselalu aku order tu..just bezanya,instead of white sauce,depa curah sort of orangy cheese sauce kat ateh chips.Ingatkan samelah rasa cheese dia macam cheesy wedges kat KFC tu..tapi serius mengembangkan tekak aku cos it was MANIS!Yes.Cheese yang manis!Puiiii.Rejek oke rejek.

Ouh silela abaikan muke Danial yang agak kebulur itew.Nak cerita sikit pasal si bang nel ni masa kat MFM haritu.Saaaangatla suprised as si mamat ni willingly nak menerai makanan kat sini.Kalo seselau jangan harap oke!Yang kali ni,siap buka menu n pilih sendiri tuh!Kagum ibu kejap!Ker bang nel da...besar?? *lap air mate,tetibe*
Lapau nasik katanya..so bila nampak ja menu "Chicken Liberty" yang ada nasik ni..terus cakap "Danial nak cubala ibu".Sementara nak sampai order,si Danial mengorderla Oreo Kaboom.Ala2 shakes tapi ade buh oreo gitu!Ingatkan da setel shake tu,tak abeihla nasik..but come to my suprised,lincin uols!*Haha heibat x bang nel??* Except for the veggiesla.Yang part tu ibu diala kena perabih.Sedap kot cicah dengan ala2 sambal belacan/cili nasi ayam yang depa kasik tu.Bukan apa,membazirkan amalan syaitoooon*tetibe*.Not badla..combination garlic herb rice ni sama grilled ciken dia tu.Next time kalo mai sini lagi,tau dah menu ape yang bang nel makan..kan?^_^

Si acu macam besa lah order "The Manhattan Fish n Chip".Adehati kunun nak order yang lite..puiii.Cukopker tuk perot "raksaksa" ko tu cu ooi???


Amekla gamba orang plisss.Mintak si acu.Baeklah!Sila baca captionnya as "PUIIII" yer kengkawan muahahahahaha *gelak sambil guling*

Selesai makan,elok si Aufa pun jaga..Good timing betul adek haritu.Very the behave one!^_- Da setel tapau makanan untuk totuk kiterang nak gerak melawat totuk same wan kat rumah Wangsa Maju afta that.Ohya,lupa nak share..wan da discharged almost 2 weeks dah.Hospis Malaysia siap providekan wan with special bed same tong oksigen tuk dibawak balik.Wan yang rekues nak duduk kat rumah dia kat Wangsa Maju sinun..so totuk pun folo jerla.Wan nampak stabil..tapi macamtula..susah nak cakap.Just doakan yang baik2 aja.N most importantly aku selalu doakan totuk tabah n kuat tuk teman wan...



Gelagat totuk melayan 3 cucu heronyer!

Si oppa,4 bulan+ n yang paling mudala opkos!Then anak si ayin (adek laki aku),Zhafran 9 bulan n last sekali anak abang aku,Apit 11 bulan (kalo xsilapla haha).Seronok betul totuk dapat 3 orang cucu anak2 "dragon" gitu!Paling best bila si Aufa sama birthday pulak dengan totuk.Tambah happyla oang tua tu!Bila tiga2 berkumpol sekali,hamek ko.Gegaq umah weh!Haha.

Oke dah itu jer nak cerita.K Bai.*lempang laju2*

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!