> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, August 14, 2012

Kad Chenta???Omaiiii

Di satu petang,dalam perjalanan menuju ke kereta selepas setel me'window shopping' barang2 umah kat kedai perabot..Si anak bujang yang baru berumor lapan tawon,yang tak khatam lagi darjah 2 tiba2 bersuara ......


"Ibu,Danial ade benda nak bagitau neh"

"Benda?Benda ape.Cakapla.."

"Danial baru teringatla ibu...nak tau,hari jumaat haritukan.Danial dapat surat cinta! *dengan suara separuh berbisik si Danial cerita kat aku*

"Ha?SURAT CINTA?????????????" *terkujatttt kejap si ibu yang sedang sarat memboyot,but still control macho!*

"Eh,salah2 kad raya..tapikan ibu dia tulis I LOVE U....."

"Ha???????????????????" *nasebla aku tak tergolek kat depan Courts Mammoth petang ahad tu!Antara nak percaya dengan tidak....

"Betul ke ni dak?Awak dapat surat cinta????"

"Betul ibu...Danial dapat hari jumaat.Terlupa nak tunjuk kat ibu...Megat (bestfren si Danial kat sekolah) pun tengok.Dia siap amek,pastu tunjuk kat kawan2.Danial malula ibu..."

"Biar betul ni dak?Sape yang kasik?" *wah ibu ngko neh...meragui,menanya kemain...macam polis!*

"Aishah...kawan kelas Danial.Dulu dia da penah bagitau kat Danial...yang dia suka Danial..tapi Danial tak suka...." *Ya ampunnnnnnnn,benerkah ape yang ku dengar ineh?????*

"Oke,takpe.Nanti sampai rumah,abang nel tunjuk kat ibu oke?"


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
BETUL ngko!



Tak tipu!

SERIESSSSSSSSS punya!


Kalo korang ingat mak vangga anak bujang mak dah ader peminat...*fhitam* adelah super silap.Dekat soploh kali mak geleng kepala baca kad ni.Especially tang "sangat sangat" tuh!

-________________- 

Adoooooila




Ko tengok laki mak punya komen...Saje jer kasik setetment sengal taw.Mencik!

But frankly,can u imagine this???

Ni baru darjah 2 tau!Belom lagi darjah nam or masuk sekolah menengah!

Dasattt giler ah!

Kemainnnnnnn "daring" betol budak pompuan zaman sekawang eh?

Naik SEREMMMMMMM mak!Kot yer pun vokal naaaa...kot ya pun determine...

"Nak ko tu baru darjah 2...belom abes ujong tawon pun lagi...dah nak NGORATTT anak acik????" Sape mak ko nak,meh mak nak tazkirah sket....bley??? 

*sambung FHITAM*

2 comments:

•♥• Mrs RR •♥• said...

Omaii.. this is seriousss! hadoiyaii bdk2 zaman skrg terlebih advance laa mommy.. *tumpang pitam gak*

cik puan apel said...

Dats yla...eita.Dasaaat kheeen?

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!