> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, June 08, 2012

Santai Laman Grill

Rezeki jemaat lepas,ade orang nak belanja lunch...Jemaat lepas yer.Jemaat yang tadini mak men'ziarah' ke Subang Parade jek.Mak ni kan,kalo orang dah offer,bukan setakat tapak tangan,tapak kaki segala mak tadahkan!Hehe rejeki jangan ditolak uols! ^_^


First time ahkak kat opis tu men'suggest' Laman Grill..mak tergaruk2 gak.Summore kat seksyen 13..lagila mak blurrrr.Kata oang Gombak.So mak gugel2 mencarik info tempat nak lunchy ni.Then ahkak tu siap cakap,ni Chef Zubir yang Masterchef Malaysia tu punyala...mak pun meng"OOOOOooooo" kan sajork.Padehal stil blurrr ahahahahahah


Kalo depa cakap dekat2 dengan Giant Seksyen 13,mak adelah gak samar bayangan...kira ada idea gakla tempat nak tuju..Then sampai area sinun,ahkak2 opis meng"guide"la jalan...Idokla jauh maner pun.Tak sesatla.Bule jumpa punya..



Gamba ateh ni mak gugel yer.Lupa pulak nak snap front view aritu.Kelas kaler ijo.Dah kater laman..takkan nak buh kaler pink pulak..kheen?Harusla ikut tema...ijooooooooo mata memandang gitewww




Kami mai lunch time so crowd idokla ramai naa..Ni side view.Kalo petang2 sure semua kerusi meja ni fully utilise punya...Mak rasela.




Pintu masuk Laman Grill.Sempoi but menariks.Mak suka ngan meja depa.Takyah dah nak deco dengan table runner watsoever.Setel disitu.Ohya..waktu perniaagaan sile nengok glass door itew..yer




Dalam restoran ni idokla besa naaa.Just nicela.Cosy pun cosy.




Side view dari tempat duduk mak.Kata kedai makanan western.Da sesuai sangatla cenggini..kan?




Haaaaa side ni menariks mata.Mak rasa semua orang pun.Jangan taktau...paper2 yang bertampal tu bukan sembarangan okeh.Semua tu adelah keratan akbar yang featured or cover story pasal Chef Zubir,one of the owner of Laman Grill ni lorrr.Series cakap,he looks MUCH better now then before..muahahahahaha.Sekarang COMELS uol!hehe *mode gatai*


Okeh sekarang jom mak jamu mata2 engkorang ngan makanan yang lazats2 ineh.Jamu mata jer ek...hehe




Spaghetti Bolognese.Depa punya own recipe.Walopun a bit dry tapi me'nangkap'la..wa cakap lu




Ha ni tuan tanah punya order itu hari.Spaghetti Carbonara.Teringat2 lagi mak rasa dia.Tak muak macam tempat lain punya.Just nice.Sangat menyelerakan..paling penting idokla muak.Yums yums ^_^



Ahkak yang membelanja punya order.Sorryla mak bukan peminat salmon.Jadik takleh nak komen.But ahkak si tukang belanja cakap Norwegian Salmon ni mabeles!Dia katala...betulla kott.Mau tak,setel makan ni,ahkak tu ter'sadai' terus uols!hehe





Lamb Shack yang katanya signature disitu.Presentation memang menggodas.Tapi sorry mak tak minat lamb...ahahahahah




Last but not least Seafood Platter depa.Menariks kan?Mengah2 sekor2 nak mengabeihkan combination onion rings,mini salmon, grill shrimp,tuna mayo salad,nasi goreng apentah *eh seafood platter ade nasi meh???* Stew Clam *kott* and  dumpling.


Memang recommended ah!



7 comments:

POSH76 said...

nampak cam bess nak cubalaaa

sarah mohamad said...

Sedapnyaaaaaa. Nyumsss rega mcm mana kak, murah ke mahal? Nak try ni heheh

man said...

lawa tempat dia..hehehehe

cik puan apel said...

Posh 76 : Memang BESH,t try tau! :)

Sarah Mohamad : Konpom soooodap.Rega dia affordable,reasonablela.Standard cam makan kat Italianniesla.

Man : Ha'ah.Simple but menarik! :)

man said...

nanti saya mencuba kat sana ye...

•♥• Mrs RR •♥• said...

wahh mak buyung dah sampai sana lerr.. eita gak yg asyik ter'postponed' jer nk pergi.. huhu

•♥• Mrs RR •♥• said...

wahh mak buyung dah sampai sana lerr.. eita gak yg asyik ter'postponed' jer nk pergi.. huhu

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!