> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, June 04, 2012

His 31st

Ahad,3rd June 2012
Kalau flashback tarikh ni last year..kami baru jer setel mejlis kenduri bertandang sempena wedding adik laki aku..
The next daynya...kami da siap2 nak fly ke Bali.
Down memory lane habis kalo recall.
It was awesome.N kalo ade rezeki memang nak repeat lagi.

This year semuanya different..
Nyaris2 birthday boi celebrate besday dia dengan sytle lone ranger kat Penang.
Dengan aku kat Gombak sengsorang..Danial kat Alor Setar still...surely en.lola sengsorang ar kat Queensbay.
Something came up and en.lola decide nak balik.
Itupun aku tau by tengahari semalam.

Bas en.lola jejak KL dalam pukul 8pm.
Amek dia kat Jln Duta then kami shoot pi makan kat area Wangsa Maju.
Nak makan ikan bakar katenyer.
Sape yang mengidam pun mak dah konpius.Dengan plan 'jaat' duk main2 kat kepala..mak layankan jerla...*tanduk jahat keluar sikit2*

Plan mak tahun ni was nak try iggykan aje...buat2 lupa birthday en.lola boleh?So at first cam ok..Tapi makla kalut.Props untuk plan jahat tak beli lagi...kate penin kepala pikir nak kasik mender as pezen en.lola tahun ni...so last2 minute baru idea mai..then en.lola pun da jejak KL.."Masak" ar mak!

So kebetulan plak en.lola ajak pi makan area Wangsa Maju..dekat sangat dah dengan jasko.Mak umpan merangkap racon suruh singgah sat cos nak beli slice of kek kat Secret Recipe...teringin sangat.*ayat kaver line*Siap offer suruh tunggu dalam keta ja...tak payah ikut!Sampai2 ape lagi,mak jalankan "operasi"la.Hamek ngko,terkocoh2 mak buyung membawak perut memanjat jasko tu mencarik kek n props!


Mengah2 uols.
Naseb sempat setel semua within 10 minutes tak sampai mak da turun balik ke keta.
Mintakkkkkkkkkkkkkkkkk nyawa sungguh!
Masuk2 kete mak buat selamba lagik...buat macam besa.
Then kiterang off ke NZ Curry House yang kat sebelah carrefour nak jumpa this one agent.
Agent aper?
Nanti2la mak cerita...Dah jadik sok,ade rezki nanti bolela kobar ek?
Cerita punya cerita...sampaila da lepas pukul doblas malam.
Da masuk 03.06.12 officially kott...yet mak still buat dekkkkk jer.*hehe berlakun KIJAM la kunun*


Setel diskas ngan agen ni by 12.30 cemtu.
Earlier memang da ajak en.lola pi Uptown Danau..saje nak jenjalan dating berdua since Danial takde..malas pulak nak balik umah awal2..
Lagipun memang dah lama tak jejak..
It turned out to be boring.Penat ja..orang ramai giler.
Sesak.
Mak pun satu bole lupa plak..da ujung bulan orang semua dah bergaji kott.
Thats whyla..
Cukop sejam,setel tawaf satu uptown we ols balik.
Mak dah berpeluh2 semputs bila sampai kat keta.Mintakkkkkkk nyawa lagi uols!
Kate makyong anemic,sendirik mau ingatla.. 


Otw balik,mak mintak en.lola singgah mamak kat OTK.
Teringin nak minum fresh oren.
Teringggggggggggin saje kheeen?Yela,nak jumpa laki sendirik susah kott.
Sekali sekala dia ada..nak la gak bermanja menggedik..bukan selalu bole nak mintak2 oke..sobs sobs


Time dia pi ke mamak nila mak set MO mak baekkkkk punya!Hehe.
Slice of choc walnut yang mak beli tadi kat jasko mak keluarkan n cucok lilin..*niat ati nak blueberry,cos en.lola pun layan..tapi dah tadek stok cekau jerla..*
Mak amek reben..then terus ikat the GIFT nya!hehe 
Rasa kelakau pun ado!
En.lola bukak2 ja pintu keta,terus mak nyanyi lagu besday...sengih teruih!Paling best nengok reaction dia bila mak tunjuk hadiah besday dia...jeng jeng jeng!




.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.


.
.
.
.
.


.
..
.
.
..
.

.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.















.
.
.
.
.
oppps 
kasik tuan tanah enterprem sat eh



ehem
ehem



kelosap sikit pehlissss



Tadaaaaaaaaaaaaaaaaa!


*cuak nak cepat punya pasal reben yang ditempah TERKECIH ar pulak...Belasah ar!*

"Happy 31st birthday b..
Semoga panjang umor,dimurahkan rezeki,dan 
dikurniakan kesihatan yang baeek.
Dia sentiasa doakan yg terbaik untuk b..untuk kita..
Harap2 b suka birthday gift b tahun ni!
^__________^
 Ammmuah!"

Kalo ade rezeki lebeh nanti...bolelah dia kasik yang bawah ni as pezen pulak k..
One day.. Insyaallah!




1 comment:

edlidza said...

kau mmg comel !!!

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!