> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, June 14, 2012

Gigih!

Alhamdulillah...First phase of chemo cycle wan da settle.Walaupun dah 6 bulan berlalu..macam2 dah berjaya ditempuhi,terasa macam bertahun lamanya,perlahannya masa yang berlalu..


Benarlah..
"Allah tidak akan membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya" - Surah Al-Baqarah (Ayat 286)


Apapun..memang aku akui..semangat wan kuat.Walaupun kadang2 terasa n kelihatan macam wan hampir nak give-up..Alhamdulillah,wan berjaya harungi.Kalo nak compare keadaan wan dengan yang 6 bulan lepas,berat badan wan memang susut banyak..As cancer patient,itu expected...Hanya kecekalan dan ketabahan buat wan bertahan hingga harini.


Kelmarin,elok aku balik dari ofis..aku nampak wan jalan ulang-alik kat depan laman.Walaupun idokla jauh mana..tapi wan nampak ceria n bersungguh nak berjalan even kena bertongkat.Seronok aku tengok.Yerla..seselalu dia hanya nak duduk depan pagar umah ja.Tapi harini dah nak keluar.Dah nak berjalan2 walaupun tak kejauhan mana.





Semoga wan terus tabah dan cekal harungi dugaan yang satu ini.Insyaallah..takda yang mustahill..Amin!

1 comment:

RazFiRa said...

semoga cepat sembuh!

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!