> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, April 03, 2012

Sekali-sekala dah sekarang..

Kemalasan aku menghapdet blog da sampai tahap macam lampu kat dada otomen time dia dekat2 nak kalah dah...aku rasa.Kelip2 kaler merah mintak HELP kuasa langit..
Oke merapu.

Ntahla.
Yang sebenarnya aku rindu banget nak berblogging.Tapi tula..memblogwalking n berbejewelled jer la yang aku without fail buat...
Hari2 palk tu,bley??
Pembawakan...kah??Hmmmm ntahla
Da lepas 8 tahun ni then baru nak lalu balik milestone jadik preggy ni...
SUMPAH aku rasa macam first timer.
Padehal dah ade anak bujang dah..
Simptom pun da meraban2
Yang tak pernah aku lalu time peknenkan si Danial dulu,nah hamek semua aku dapat this time around..*nada redho*

Fyi,alhamdulillah..aku da berjaya melepasi 1st trimester.
Now entering the 2nd tri for the 1st month..
Phewwwwww MACAM2 k!
Like seriously MACAM2 ADO
Paling aku mintak simpang,nausea same muntah.
Hampun!Taobat tamo dah!
Memang kenangan yang takleh lupalah alahan kali ni.
Sekali tu aku dah menghambur kat opis.Selamatla...bukan kat public?
Tapi sekali tu wa cakap ngan lu...perrrrgh gila ah!

Korang imajin eh.
Adelah satu weekend ni kami bertiga merayap nak menuju ke KLCC.
Nak mencarik barang en.lolala ni.
Sebelom tu,memasin da lapo so pila lunch kat gerai yang selalu kiterang pergi.
Lauk aku aku amek haritu simple jer,nasi separuh ikan goreng..sambal tempe,sambal belacan,sayur lemak petola n timun.
Setel makan,singgah jap kat jasko usha barang en.lola.
Kat sini aku dah membluuek sekali.Habes lunch yang aku makan tadi.
Wassalammu! 
Aku bajet punca dia cos pagitu aku tak breakfast cos da terlajak pagi.
Sempat minum vitagen blekkaren jer..tu kott si kenit kat dalam merebel jap.
Ntohler

Setel sesi memblueek n bila dah konpem tadak barang yang dicari kat jasko kami gerak plak pi umah BIL aku kat Ampang..nak mengantor barang.
Singgah jap kat Ampang Point nak beli kepci tuk anak2 buah.
Tapi ni aku *ker perut aku eh?* dah tenang
Nak sampai ke Ampang ni pun da dekat setengah jam lebih,gebak gedebuk so sampai2
aku dah lapa balik.Mau tak,kan dah keluar segala isi perut tadi?
Kenala isi balik...kheen?
Tapi aku still cuak..Takooooot weh!Kang bluuuek balik...?TAMO!
Tak sentuh pun cheezy wedges yang aku order tadi...
Tapi lame2 sikit lepas tu aku try telan gak sebijik *mane tahan dongg* sebijik lagi sampaila abes!Tak cukop tu aku belasah seketul drumstik.
Perrrgh sedapppp..hehe

Dekat sejam lebeh duk lepak kat situ kami pun gerak pi ke KLCC.
Otw ke KLCC masa dalam keta ni dah serasa2 dah yang nak membluuek balik.
Tapi mak tahan2,siap minum 100 plus bley?
Elok masuk parking,tuju ke lift n elok by the time lift nak terbukak,DATS IT!
Tak bleh kontrol dah.Aku tepis en.lola dari masuk lift,aku meluru keluar pintu entrance ke lift tu ke tepi side yang ade tong sampah n BLUEEEEEK!
Habes semua keluar!
  
Since dekat dari 2 minggu lepas jugakla aku kena hadap alahan yang satu neh. 
Ni pun saki baki dia ada lagi...Taktaula bila nak end
Tak kira time dah kengkadang.
But alhamdulillah..by malam tadek...
Behave gituk.Just angin kus2 datang tu..adelah setended.
Yang pasti idokla mengganggu banget...dapatla gak mak melayan bejeweled dengan jayanya ngeh3x *tampor laju2x*

Selera makan dah kurang sikit.
Yerla kalau nak compare dengan the 1st 3 month...wahhh pantang!
Semua kalo bole nak sapu!
Tapi sekang,makan nasik pun separuh jer kengkadang suku..
Paling enjoi kalo makan lauk yang masam2,yang pedas2 like tomyam or masak berlada or sambal..memang laju!
Still,portion aku kecik.Sekadar nak rasa..

Paling aku rasa kesian is dat dapur aku dah jarang giler berasap selain buat toast bread guna non-stick pan,roti telur n masak air bole??
Aku rasa simptom M aku yang super BESAR ar punca.
Bole jer nak masak2 sebenarnya.Idokla aku nak muntah kalo bau masak2 kat dapur tapi kalo masuk hawkers belakang opis tempt bebudak selalu tapau n makan lunch tu yer.Sumpah sekarang bole undang muntah non-stop!Ntah kenapa ntah.
Dulu2, during the 1st 3 mth,tadehal plak...haih macam2!
Lani ni baru panjat tangga ja dah nak terblueek rasa.
Bau dia pulak melekat *tadek circulation fan..memang ar kan?* kat baju,rambut segala...lagilah! 
Jadik since alahan yang satu ni dukla mencabar kewibawaan tekak aku yang dah cap ayam ni baekla aku tak or kurangkan menapau kat area hawkers tu...
Naya oke tak pasal2 kang!


Last weekend,en.lola ade KL sampaila tadi baru balik Penang.Ade meeting ngan consultant kat Wangsa Maju..so extrala semalam dengan family..Alhamdulillah!
Sabtu haritu,balik dari membawak Danial ke Kidzania, *later mak story kat entry lain eh?gamba ada berjuta2 lemon okeh!* en.lola yang plan nak masakkan dinner kat rumah,but end up aku plak yang banyak duk dapur dari dia,bley?...Jadikla.Bukan selalu dah pun kebelakangan ni..yer dok?

En.lola request masak yang simple2 aja.
Bawal tu dia mintak aku goreng garing untuk makan laki bini n ikan kerisi goreng dengan lebih kunyit mintak si Danial.
Si anak tak makan sayo,so setel sudah lauk anak.
Si apak plak mengorder tauge tumis air.Silap terlupa beli tauhu,kalo tak lagila meriah uols!Then nak kasik sparring partner tuk bawal tu,en.lola request kicap potong bawang with cili then kasik zest perahan limau sikit.Setel!
Sonang keja mak!
Hehe..sekali,sekala lauk simple cenggini..bertambah kott nasik.
At least permulaan tuk mak masuk dapur balikla..kan?.ahahahahahaha  
Ok tu ja nak show off cerita kali ni.. *LEMPANG*
Nanti2 rajin mak bukak draft taip pendek2 n publish eh? *LEMPANG lagi 5 x*


p/s : Korang2 yang preggy di luar sana or yang dah ex-preggy pun bule gak.Nak tanya ni..pernah tak out of sudden tangan korang keluar bintat2 cenggini time2 preggy??

Aku tataula ape punca.Nak kata alergi,aku tak makan ape2 pun like tadi,tengah2 malam tengah melayan tiwi,tetiba jer menda alah ni keluar kat tangan..GATAL oke!Kalo mak layan garu..mau musnah kulit tangan mak yang tak berapa nak mulus neh.Haih.Sebelum ni selalu jadik kat area tapak tangan n tepi2 jari ja..hari ni n semalam da naik pangkat plak.Up sampai belakang tangan.

Help anyone? :(

2 comments:

@veraonizuka said...

Akak apple...apa khabar sihat...dulu masa vye pregnant (tahun lepas) ade macm tangan akak tu..but tak lama dalam 3 hari macm tu..mak kate panas...doctor kate allergic sbb pregnant... so..don;t worry....hehe...

cik puan apel said...

Hi you!Baeek alhamdulillah :)
Vye preggy?Waaaa patutla senyap..hehe
Baby gal ke boy? :)
Tula akak pun bajet musti because of the pregnancy allergy..tahan jerla kan?hehe

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!