> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, March 27, 2012

Bila rindu itu datang..ptuuuih!

Lama sungguhla aku tak layan kesukaan aku yang satu neh.


Ni stock yang a bit "high class" la.Stock buh dalam cawan polistrine.Siap ade gamba maskot lagi.Jumpa benda sedap ni masa merayap mencarik barangnyer en.lola kat MidValley sabtu kelmarin.Rasa dia perrrrrrgh,memang tak larilah!SODAP banget!


Tapi still takleh celen yang original punyalah.Kat mana.....?Petaling Streetla,opkos!Ingat lagi masa zaman duduk dekat rumah setinggan seberang pudu dulu,time aku kecik2..dalam umor pat lima tahun macamtu..selalu teman mak aku menghantar kuih untuk berjualan.Penat berjalan pi singgah kat gerai yang ada kat P.S(Petaling Street) tu layan semangkuk dua air mata kucing yang sejuk dulu baru jalan balik ke rumah.

Dolu2 mane ade bekas2 cawan polistrine neh.Kalo nak minum kat situ,dolu2 depa serve dalam mangkuk besi(tataula sekarang adelagi ke tak.Rasanya dah guna polistrine jugak kott,even tuk minum kat situ).Best wohh!Tengah2 panas terik minum.Sojuk2,manis2,lemak2 cukop la syarat segala!Teringat2 okeh!

So bila dah besar2,nak2 pulak dapat keja kat MCD yang dekat2 area P.S,harusla setiap petang aku berulang ke situ menapau.Bukan satu,bukan dua kengkadang sampai 5!Pecaya tak?Tamak..kan?Mana taknya yang sejuk nak minum time break ja 2..then nak tapau bawak balik order lagi 3 bungkus yang panas.Wa cakap lu,yang panas tu....sedap,pekat banyak longan/mata kucing plak tu!Wuwuwuwuwuwuwuwuwu


Huwaaaaa..tengah2 tuluih entry terus teringat kat rasa dia..sapa nak tulun pi beli ni...HELP!!!!!

2 comments:

Ayu said...

Oh cik puan apple, post ni buat kita teringat2 air longan!! Jahat tauuu

cik puan apel said...

Ouh cik puan ayu...ai pun telan ayaq liuq ja ni...huwaaaaaa

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!