> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, February 10, 2012

Hulu Yam jom!

Sori geng.Mood berbelogging adelah SUPER DUPER ke lauuut semenjak join kelab makyong neh..Asal bukak jer draft,taip2 then closed.Asal bukak jer draft,taip2 then closed.Asal bukak jer draft,taip2 then closed.Memang wassalam!Blogwalking pun semput2.Hampun maapla wahai ibuk2 bapak2.


Oke,back to the story of afternoon glory.


Ini adelah cerita cerita al-kisah yang kejadiannya berlaku masa cuti CNY haritu.Lame kan?Layan..kan!Plan asal sumpah ke "laut".Asalnyer nak ke Sunway Lagoon,lepas di"rasuah" apaknya,dikenen2 pak sedaranye berjaya gak memujuk si kenit menuka destinasi.Ke mano kami???



Yupe.THE WOODS RESORT - Hulu Yam,Selangor. *tenks pacik gugel for the photo*

First time jejak sini,even da berpuloh tahun duduk area Gombak..boley?Bole saja.Biasala kita.Lagi dekat lagi liat nak jejak betui dak?"Yang seberang lauuut jugak duk berkenan,yang depan mata...haraaaaaam nak heran!" Sekian pepatah buat sendirik.

Resort ni memang depa open and ekceli sesuai sangat kalo nak camping ka,nak buat team building ka.Macam2la bule.Tapi kalo semata nak pi mandi macam kami ni,nak masuk sini kat entrance depan depa akan caj RM2 satu kepala.Paling best masa nak bayar haritu..orang resort tu tunjuk n tanya orang belakang..

"Yang tu sekolah ke kak?"

"Ha...*blur jap* ha...ah ah" *dengan konpidennyer aku jawab*

"Ok,pat hinggit jer kak"

*blur kejap*


Elok je keta kiterang lalu tepi abang yang jaga parking tu,adik laki aku bantai gelak giler kat belakang!

"Wey,kot yer pun...aku ni sekolah lagi ker???" *bantai gelak lagi*

"Laaaaaaaaa abang tu cakap pasal engko ker?Aku ingat dia tanya pasal Danial" -_____-*tepuk dahi satu kali!*

Sumpah lawak wey!


Moral of the story : Bebudak sekolah tak payah bayor 

Walopun parking kami agak jauh..tengokla..berbaloii kot!^_^



Dugong?Tenok?or tapir???Tak dapek nak dikenalpasti *matikla...kutuk anak same laki kendirik*





Mak2 takleh mandi.Tugas utama setiap kali pi piknik ka mandi ka..inila tugas dari AZALI kott.Sekian!




Bekalan piknik haritu.Sambal ikan sardin,nasi goreng pemalas,telur dadar,jambu batu sg.perak same asam boi n opkos POTAI!



Sebelom kejadian..



Aksi2 terlampau membbqkan ayam.Terbaeeek woh.Dahla gomuk2.Diperap semalaman dengan resipi rahsia mak.Perrrrrgh.Memangla tingggal tulang semata!



Time bakau ni...perrrrgh bau adelah semerbak!



Sila telan ayor liur..yer!hihi


Otomen jadian..pun nak berendam gak




Aksi apak2 yang  boroi yang besa kot dilihat




Tak caya bule camping2?Nengokla bukti kendiri




Nyaman ngko!Sojuk mata memandang.Tenang banget.Bersih pun bersih.Bestla senang cakap!



Satu ja yang buat aku terasa nak kasik PANGGGGGGG lapan blas kali.LOGIK tak,dekat tepi sungai yang bebudak tengah duk sedap2 berendam mandi,suddenly ade pulak hamba allah yang kurang pemikiranla *pada aku* KELUARKAN PANCING IKAN n ilek jer tenggek memancing depan2 muke ko?????


B*DOH ke,PIAK ke or simply B*NGAP???Deyyyy,akai letak mana...LUTUT ka?Muntut ka!


Tarak baca punya orang!Kalo sedara aku ni,memang aku TAMPAR jer!grrrrrrr

1 comment:

PUANSTOBERI said...

Eh. tk penah tau tpt ni. BEs. Bes.. nati leh terjah.. :D

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!