> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, February 14, 2012

Cuti2 Pilin,Rombau yo!

Sementara aku tengah rajin nak menghapdet belog ni...korang layankan jerla eh.

Ni pun kejadian tertunggak.2 minggu lepas punya cerita.Weekend yang ada cuti yang sekali bersangkut dengan Maulidur Rasul tu.En.lola dapat cuti from sabtu sampai selasa.Okehla dari takde cuti langsung..kan.Yerla keje construction line tak sama macam orang kerja opis,so mak as isteri mithali wajebla redhoooo... 

Macam besala kalo en.lola balik,wajibla jugak untuk kiterang balik Pilin even tuk semalam.Jadikla kheeen dari tak balik langsung..yer dop?

En.lola sampai KL da petang,lepas belasah lunch yang agak lewat kami gerak gi Hospital Ampang dulu nak nengok pakcik aku.Malamnya pi Puchong menengok mak mentua aku 'moreh' kat umah sepupu yang nak kenduri on Ahad esoknya.Lepak2 kejap balik.

Tengahari esoknya pi kenduri tu balik n by dekat pukul 5 petang lepas melawat pakcik sekali lagi baru kami bertolak balik ke Rembau.Sampai Rembau pun dah malam..so melepets depan tivi sambil bergulingla masing2..


Esoknya sarapan kat pondok yang dah siap tersergam.Gigih abang ipar aku bertukang 2 minggu sebelumnya.Tapi seyesla.Kalo memang dah berbakat tu pegang ape pun konpom jadikla!

Setel bekpes,aku en.lola ngan si amy (adik aku) ditugaskan ke pasar.Beli barang untuk masak makan tengahari lerr.Menu nak bbq n bakor2 lagi katanyer.


En.lola pulak merekues tumis petola berkuah macam yang aku buat tempohari masa dia balik.So fine.Sonang kojo denn hihi.

Tugas aku tongahari tu was menumis petola seperiuk, (SEPERIUK oke!) n memarinate ayam tuk dibakor.Sap sap soii..Even tadek sauce Peri Hot Nandos yang selalu aku guna untuk buat grill chicken aku tu,Alhamdulillah,still dapat sambutan.



En.lola hanya berlakon.Sile jangan terpedaya dengan aksi gigih dia tu.*matikla kutok laki sendirik*


Ha ni baru betul.Si tukang pegang dulang n si tukang pembakor.Da sign kontrek sampai tuo!hihi



 Abang ipo coach taekwando kat Pulapol by career tapi ade bakat terpondam hoke.Nampak tak kaki congak tu?Dia la yang kikir.Rajin ngko.Pondok yang kami duk melepak tu hasil kerja tangan sehari dia lah!Sorry eh gambo blurr.SEKSA banget..hehe



Amacam terliurrrr tak???Ayam bbq aku tu laku macam goreng pisang panas sekejap jer letak dah ilang!



Kalo sesape mai bertandang or duduk kat rumah mak mentua aku ni memangla tak sunyi dari makan,makan,makan n makan!Ader jer ateh meja tu.Sonang cakap,ko takkan kebulurlah kalo duk sini!

Minum petang time...



Lepak minum2 kat pondok sambil main congkak.Syioook ooo.Tambah2 ade pulak omak buat pulut itam petang tu...massssyuk!


Kelas koo.Mak mentua aku tau aku tak layan yang bercampor doyan,siap asingkan semangkuk bosar yang takde doyan.Best kan???Sayang omak!^_^



Aku da test sesuku sudu just nak rasa.FAIL.Memang tekak aku TAK layan.TAK leh masuk.Yang lain semua termasukla laki aku memang hantu benda yang bercampor doyan..so memang LINCIN dibuat depa!

Sekian...daaaaaa hihi

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!