> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, January 06, 2012

Terkedu

Balik dari lunch tadi perot aku rasa nak meletop.Mau tak?Makan tak agak2!Sumbat selagi boleh - Adelah motto bila kami makan beramai2..bole?Nak2 bila diselang-selikan dengan sesi bergossip!feremfuan2..

Masuk opis balik tadi,buat keja macam biasa memprepare kad kad CNY yang berkoyan2 neh tetibe ade sorang runner ni tekan door bell entrance kat tingkat opis aku.Gaya2 macam dari florist..Dah pegang bouquet of flower opkosla dari florist,takkan dari mekdi kott..kan??Tampar satu kali!*Nengokkan dari cctv macam pelik ja.Macam ada something yang dikendong kat belakang badan dia...So fine,imijinasi aku ja kott.Bukak pintu then tanya kat mamat tu..

"Untuk siapa ya?" (dalam hati dah bujet yang bunga tu untuk one of the bosses kat sini.Yerla laki dia memang suka,hantar2 bunga ni..)

"To..Noorxxxxx Xxxxhuri" *yer nama akuLAH tu!*

"HAAAAAAAAAAAAA?????"

Terjerit jap aku!SERIUS!Time ni memang aku tak pandang belakang dah.Terus pusing,n jalan menonong ja biarkan mamat tadi ngekor aku!Eh,betul ker ni?Ker mamat ni salah nengok?*Detik hati aku*

"Cuba awak check balik.Ntah2 salah nama ker..."

Boleh?Aku pi cakap tanya macamtu kat mamat tadi.DASARRRRRR.Kesian kott mamat tu jadik mangsa kepala suspicious doplohpatjam aku neh!hHehe sorryla bang.Naseeeeeeeeeb kola bang dapat kastemer kerek cam aku neh..hehe


BESARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR kot!First time hoke dapat yang SEBESAR neh *blushing* Paling yang buat aku TERKEDU..*ker PUTEH jap satu muka??* was masa mamat despatch tu kasik yang 


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
ni!
*FHITAMMMMMMMM*



BEEEEEEEEEEEEEEEEEESAR giler oke!Ko tengok tu,aku siap bole letak kat seat opis lagi!Terjuih2 ngko!Silap2 lagi besar dari Danial kot????


Seriously lepas dapat dedua benda ni,aku rasa macam takleh bernapas.Ala2 nebes campor susah nak napasla.Bole paham tak?SUMPAH eksaited,suka,malu pun campor2!


Paling buat aku dengan tiba2 cuak was ALAMAK!!CEMANA NAK SOROK NEH???BESAR kottt!Adoooi kang boss balik dari meeting!Cemana nak kaver dedua menda ni.BESAR tuh,maneleh celiuh bawah meja!Ker aku yang kena menyorok bawah meja??? *LEMPANGG*


Last2 aku buat selamba badak.Biar jer atas meja.Dari nak kaver2 line sangat,kan.Lantokkan ko jadik tontonan umum!


As expected,sorang2 yang sampai kat desk aku,yang mana anta document ker semuala termasuk boss aku comment ....


"BESARRRRRRRRRRRR nyer!" "Fuyyyyo BUNGEEEEEEEEElah" macam2 ah


Aku mampu dengar and responsed with senyuman jer.Kontrol oke.Kata ROCK,BRUTAL.Wajebla ko kontrol!Giler ngko tak kontrol???????


Satu lagi problem.Eh takla problem sangat.Yang menjadik problem sebab aku ni kan terserlah minah BRUTAL*la sangat*,so bila tetibe dapat BUNGA n TEDDY BEAR,sah2 la satu bangunan MUSYKIL,kankankankan?


Situasi yang buat aku sedikit pening nak pikir.CEMANA NAK MEMBAWAK BALIK?Aku punya office cubical ade SANGAT tak sesuai untuk aku tinggalkan benda2 ni kat ofis.So,the ONLY option adalah kena bawak balik.Yang timbul kesulitan sikit *sikit jerr* was that,parking kete aku adelah agak jauh,diulangi AGAK JAUH.Adelah dalam 200 meter dari lobi ofis akutu.JAUH la tu..kan?*DASARRRR*Nak jalan kaki memang tadahal.Seselalu n hari2 kott jalan kaki pi parking lot.Tapi harini aku kena jalan ke parking with this two!Yeap kena KENDONG THESE TWO THING TOGETHER!Bole imagine tak?SAH SAHla IMEJ KEBRUTALAN aku tarnish macam ni...*cehh* Mana taknya?Minah brutal kendong TEDDY BEAR n BOUQUET of ROSES DI KHALAYAK UMUM tuuuu!!


Redho jala.Dengan kental hati aku jalan ja sambil kaver teddy bear gergasi sama bunga kat muka aku.Ala-ala berselindung di balik depalah.*boleh imagine tak?* Kene cross jalan yang seberang Bangunan MAS,n kene lalu tepi jalan besar yang jem!Naseb hujan baru berenti!KAVERRRRRRRRRRRR jer muka.KONTROLLLLLLLL macho habess aku oke!Mamat2 bangla yang jaga parking pun sesengih kat aku!Apepun I "SURVIVED" bebeh..I "SURVIVED" hehe




Sampai2 rumah aku tunjuk bear ni kat si Danial,terus diterkamnya!


Tapi betul...kan?Sama saiz jer dengan si Danial!Kemahin suka lagi mamat neh dapat peluk.Digomol2 macam harta dia pulak.Eh,konpius kejap.Ni hadiah siapa tadi eh??Paling takleh blah,siap cakap..


"Ibu kita panggil nama dia Tommy, nak tak?" *FHITAM lagi sekali*

5 comments:

•♥• RR •♥• said...

wahh besaunya bear tu linda.. jgnkn danial, eita pun rasa nk gomol2.. hikhik! sure hati berbunga2 kn? ngeee

sweetnya laa danial tu bg nama tommy ;p

Nem0 o0h Nem0 said...

sape bagi akak? wowwww bestnyaaa. sy nak teddy bear tu.jenuh sy bc tp tkde pun tulis dr sape,ke sy bc laju sgt. ;p

cik puan apel said...

Eita : Tula.Geeewam oke.Siap di bawak tido lagi teddy bear tu..hehe

Nemo : Husband akaklorr kasik.Takkan beferen kott hehe

Nem0 o0h Nem0 said...

mane la tau peminat akak ke.akak kan cantik.haha

Ayu said...

Wee, sweetnya. B'day ke anniversary? Either one, selamat _______ to you! : )

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!