> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, January 18, 2012

Kebasian..

Kejadian da dekat dua minggu berlalu,tapi baru sekarang nak menghapdet.Ahahahaha nothing new kot kat belog picisan aku neh,kankankankan?

Title jer basi tapi revelan still..

Ni al-kisah laki bini mencurik masa berdating berdua di saat manusia seantero donia tenga ber'monday blues',tapi idok pada kami *wink*.Amek hapday or bercoti on hari senin adelah heaven okay,BELIEVE ME.Nak nak kalau dapat "cuti free".Saper setuju angkat......KAKI!hehe

Ade agenda sebenarnya petang tu.Tu pasalla mak mencutikkan diri.Half day ja pun.Dalam pukul 1 macamtu,en.lola amek aku kat ofis & terus shoot balik Gombak.On the way memang dah berkira-kira nak mencarik tempat makan,kata dah lunchtime..harusla lapauuuuu,kheeen?

Tatau mana datang punca,en.lola men'suggest' Seoul Garden kat Festival City Mall.2-3 kali mak alih muka tak percaya.Dekat soploh kali (eh tipu) gakla mak menanya..."En.lola ni boto(read: betul2) ke cobaaaa??" Harusla mak setuju laju2!Gila ngko tak setuju???DERHAKA okeh!*gelak jahat!*

To tell ya the truth,da sampai kat Festival City Mall ni pun mak still musykil!
Betul ker laki ai ni nak makan steamboat?Tambah2 pulak Seoul Garden?First time kott...
Tapi bila diingat2kan since kejadian kedu-mendeku hari tu...oke kott,haruslah mak "paksa-percaya" lebih kat laki mak *eh ade ker ayat neh???*  



Feeling2 dating kat Korea la,bila nampak ayat SEOUL tu muahahahahaha *muntah*


Sile studi rege & check poket sebelom masuk.Kena bayo dulu baru makan yerrrrrrrrrrrr


Style Seoul Garden.Nak men'steam boat' hadooo,nak mengrill pun hadoo.Pilih ajer yang mane sukeeee.Tapikan,mangkuk untuk steamboat yang depa kasik untuk dua orang tu kemetot norr.Maner nak muat letak kalo nak muatan nam kg in one go,betul tak en.lola???*panggggggg satu kali!*



Suprisingly mamat suwit berbaju fhink bertopi biru yang feeeling2 aron ajis kat atas tu sukak gilak2 dengan steamboat kat Seoul Garden neh.Siap cakap "Memang bestla!".Abes tu my Johnnys cenggana???I want my Johnnys bak......huwaaaaaa


Line or selection for sayur2 bukan spesies daun or pokok.Pilihla yang mane berkenan.Nak buat doploh round pun tadek sape nak marah.

Kalau selera besar or betul2 tenga lapar adelah sangat sesuai makan kat sini.Recommended.Dengan harga n menu yang ada,memang worth your moneyla,senang cakap!Onethingkan about makanan spesies2 steamboat ni,pada pen'dapat'an akula... memang sesuai banget kalo nak bawak family (yang besar ker kecik pun bole!) makan2.Pendapatan engkorang tataula pulak...hehe.Tempatnyeradelah spacious,ambience pun rileks ja.Tenang ko kalo nak makan tanpa henti!hehe



Haaaa yang ni konter peberet en.lola.Berulang 3 kali kot haritu.Tambahler...awok juge yang menbayor..kheeeen?mwuahahahahahah



Da setel,da lepas 2 round,da nak dekat meletop perut menyumbat makanan baru perasan yang ader kaunter kuah-muah *ade ker ayat neh eh?*,bole?Yerla kalau kat Johnnys kan ade depa kasik sos yang ala2 tomyam yang pedas lagi berdengung tu untuk buat dip,kan?Patah hati ai masuk Seoul Garden tarak kuah nak cecah2..hilang nekmat idup tau!-_______-



Kaunter kesukaan mak.Dessert konter opkos!Tak banyak buah pun........segan2 jer depa hidang.Mentang2la da lepas lunchtime.Komplen kangggg baru tau!



Air minuman adelah seperti di atas.Free flow tapi kena bayau dulu...kelasss kan?Siap ader vending machine uolls!Minom sampai kembong!


Soft drink pun ade kalo sukela..



Yang paling mak suke n jakun...machine buat snow ice neh...wuwuwuwuwuuwuwuwuuwu BEST kottt.Nak usul kat en.lola la sebat sebijik.Carik2 nombor supplier kat tepi mesin ni,tadakla pulak!Kede' sungguhla.Kata sharing is caring...mencikk tau!

Best wooo!Ko campakla aper jenis ais pun kat dalam machine ni...ketul bolat ker,empat segi ker,batu ais blok ker..tekan punat ON,dia gegar2 sikit then tadaaaaaaaa keluarla snow ice yang mabeles.Minom dengan air milo pun sodapppp!Paling sodap nak tau aper?????


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.

.
.
.

.
.
.

.
.
.
.

.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

ABC lorrrr


Syioook oo!Kurang manes LEBEH es as i LOIKE!
^_^

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!