> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, October 27, 2011

Sekejapan di KL Festival City Mall

Isnin kelmarin aku kecutian.*eh,ade tak ayat ni?* Kebetulan encek suami cuti jadi sebagai isteri yang tali rapia..harusla aku pun menurut bercuti sama...Lagi pun memang ada kerja yang kiterang berdua kena setelkan.So even cuti dah nyawa2 ikan,tetep aku teruskan kecutian...

Cuti keje kat opis jer,yang kat rumah tetap berjalan macam biasa ok.In fact bangun tido pun sama.Tadekla nak feeling2 sleeping beauty on hari cuti eh.Kim salam.Dah kata anak bujangnya bersekolah,cuti tak cuti tadek beza..silala jalankan tanggungjawab dengan redho lagi tawaduk..

Plan asalnya,si laki bini yang nak menghantar anak ke sekolah together2 then go for breakfast sebelum pi tempat yang dituju..tapi HARAMMMMMMM,aku sajork yang sedor diri pepagi senin yang buta hari tu.So aku jerla yang menghantor si Danial.Setel,fetch danial balik rumah kejutkan en.lola,siap2 n off for breakfast kat gerai mak aku.Orang perantauan kepingin nasik lemak mak mentua..so layankan.

By soploh setengah macamtu kami gerak menghantar order ciskek then off ke satu whosaler mengstock-up bengbarang dapur.Penoh satu troli bagak tu dengan barang dapur aku.Baru anak sorang ni ko,kalo anak da 2,3 taktaula berapa troli pulakkkk.Ni kira kali ke berapa jer baru yang en.lola dapat menemankan aku membeli-belah barang groceries,ntah.Yerla kata PJJ.Memang selalunya aku buat secara SOLO or kadang2 dengan si danial berdua jerla...Tekejut en.lola kengkadang tengok stock barang aku..Siap bole tanya,

"Beli banyak2 ni untuk sapa?" eh bole buat2 tanya pulak....

"Untuk setok kat rumahla...Ni pun tahan,half month jer kott" ha ngko,baru dia tau... 

Setel memborong,jam da dekat 12,balik rumah jap rilek2 sementara menunggu time nak mengamek danial balik dari sekolah.Danial balik by 1pm,siap2 bagi makan segala by 2.15pm menghantorla danial ke sekolah agama pulak.

Macam tak cuti ja aku ni kan...bila ntah rehatnya..kan?hmmm

Lepas menghantar Si Danial,kami pila menyetel hal yang aku cakap nak kena setel tadi.Tak setel2 gak pun.Hap way ja lepas.Kena tunggu,kena polo up balik.Nanti2 aku share kalo dah ready k.Tak tau nak kata penat ker,tension ker,puzzle ker,or stress..Dedua tak pulak rasa lapar,even jam da jejak pukul 3 lebih..Aku nikan spesies yang malas nak sesak2kan kepala memula bicara *eceh* ..

"B,kita gi Festival City yang baru bukak tu nak?Kita tengok kedai makan apa yang ada..Kalo ok kita makan sana ..nak?" cakap aku yang saje try,test umpan..

"Ok" BULLS EYES!MENGENA!hehehe so ke sinila kami petang senin tu...


Pemandangan KL FESTIVAL CITY MALL dari tepi main road yang sesak nak mamp*s .Mencik oke,dihari bekerja pun kena tawaf dekat 5 round baru jumpa parking.Apekah??????
 

Eh sempat lagi budak ni nak enterframe


Tiga tengkat kott tak silap..


Kesukaan Danial neh!



Luas dia not badla.Ade gaya2 macam kat Wangsa Walk.Paling shiiiiok bila nak nampak SUSHI KING ni.Tapi sesak,ramai giler orang q.Sumpah jakuness!Ouuh lupala,Sushi King tenga ada promo.Buy 1 free 1 plate da..thats y la kott.



Siiiiiiiikit lagi nak terLUNCH merangkap tea break kat sini.Best tu.Another optionla kan,kalo tak asyikkla ke Johnny's.Yang ni best sikit kott.En.lola nengok rege buffet kat sini terus tarik tangan aku.."Lenkali la.." cehh! 

Ader Subway juge..best3x!

 

Last2 kami ke sini sajork.Kata laki ai tekak orang kampung.Nak makan tengahari harusla ada nasik n tak pedas tak selera nak makan...kheeen?So isteri tali rapia...silalah menurut perintah dengan redho oke!

 

Ayam Penyet AP kat sini quite spacious la.N ambience dia best.Aura2 Bali2 gitu.Kata masakan minang,acaner mak feeling2 Bali eh?Lantokkan..Seating arrangement pun best,luas lagi selesa uols!Sesuai sangat kalo nak bawak family reramai.


Menu cantik banyak sikit dari yang kat Wangsa Walk.Aku order Ice lemon Tea tapi dapat free buble2 itam kat bawah tu acaner?Mak tak orderrrrrrrrrrrr.


Ehem2.KY Speaks & Eyriqazz.Apa aku merepekskan?Cer klik untuk tumbesaran bagai johan yer...


Kat konter..sempat feeling2 cekin segala lagi....DASAR!Setel makan yang umpama marathon itew kami bergegas pulang ke rumah menteransfer tuk nenek bengbarang yang diborong  tadi n kembali mengamek danial kat sekolah agama kemudiannya.

Sekian,berakhirla lintas lansung di hari cuti yang tak berapa nak cuti! 

4 comments:

Anonymous said...

Dear Pn Appledia,

I am the architect of this building. I know traffic congestion has brought you down, but, overall, it has not been completely finished. Appreciate if you can comment on its architecture outlook and spaces.

TQ

cik puan apel said...

Dear Anonymous Architect,

Thank you for your interest on my entry.

Please note that this particular entry is solely my personal view & experience.

Fyi,i didn't had chance to go through overall mall due the time constraint.

Hey,how about you guys invite us (bloggers)officially to your mall and let us see how thing about?

It will be great then!^_-

Anonymous said...

i can see a lot of defective work..signage also not yet complete ..location for M&E fittings also nampak berterabur (height & distance)..internal finishing still need to rectify & touch up here & there..
mostly at laluan to toilet wall & ceiling..if i'm not mistaken certain area the ceiling height not as per bomba requirement..below 2.8 mtr..neway, good job mr architect

Anonymous said...

one more important thing, how come tower crane still not be remove..that's mean still got a lot of work to be arrange & a lot of work to be complete using that crane..if i'm not mistaken 3 nos tower crane still operated on top of the mall..from outside we still can see the formwork..that one as i understand just can be remove after casting..how about people safety???..why need to rush up for the opening??..whose the consultant???sincerely, samy vellu ex JKR minister

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!