> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, October 10, 2011

Karnival bukan Kannibal tau!

Sorila nyah,mak macam biasakla.Suka naa hapdet "entri tertinggal tren".Dah nak basi baru nak bikin cerita.Tapekla...at least mak mengabadikan jugak kat sini..kheeen?Sehari lepas event MasterChef haritu,ada pulak Hari Karnival sekolah danial.Start pagi2 buta pulak tu.Danial ada jugak cakap ala2 nak bikin mak paknya sasau pepagi buta...

"Ibu,kita pergi karnival ni macam waktu Danial pergi sekolah eh?"

Pungggah!

Boleh tergolek 'dog' mak pak hangg Danial weeyh!

Aku dengan kebas kaki bahana futsal jemaat malam tu n berdiri sakanla lama kat event MasterChef semalamnya tu pun tak habeih lagi then nak sugruh bangun sesubuh buta merayap2 lagi???

Oooooooii TOBAT!Idokla temannnnnnnn!

Sudahnya,dekat 9.30 pagi baru kami menjejak ke Karnival Sekolah si Danial tu.Naseb sekolah dekat kalo tak..hehe laaaaaaaambatler lagi kami jejak..mwuahahahahah dasar! 



Ubat batuk cap apak n anak.*Apekah???*


Reti baca..kheen?Ha memang,hamek gamba nak suruh baca pung.Haper lagi..bacalah!*tetibe*


Kat Karnival ni bebduak or makpak budak buleh guna cash or kupon yang memang dah dijual masa time sekolah kalo nak buat ape2 transaksi jual beli.Tapi banyak gak gerai2 yang melibatkan haiwan2 korang kena guna kupon khas.Memangla takleh guna cash.Most probably depa nak control or monitor senang kott guna kupon....



Port first yang Danial nak singgah.Kandang arnab,10 minit (kott) untuk 2 hengget.Yang kelakarnya anak bujang aku ni..bila cuit2 cenggitu beranila dia.Tapi kalo tetibe si arnab tu melompat ka,larik ka...dengan dia2 sekali tergezutt...bole?Same goes ngan kucing.Alahaila anak...



Ha gerai dart ni adela dekat 5 kali Danial round kalo tak silap.Same gak semua stok main RM2.4dart untuk 2hengget.Yang ku henggat sekali tu dapat plak bull eyes!Hehe like mother like son bebeh!*tetibe* 


Aku suspek yang jadik clown ni pun cikgu gak.Ilek ja.Tapi opps jangan sangka free eh.Nak balloon dari kelaun neh?Bule bayar eh...2 hengget kott.NO FREE mwee eh


Danial...ni nak main golf ka....nak menyabit????


Kan da cakap 5 round!


Ajak si Danial masuk Rumah Hantu soploh kali...tamau katanya.Takoot lettew.Alasan dia kasik.."Danial da masuk haritu...tak best!" Dan dan tak bestla kheeen..So tadek tempat laen nak tuju...segala tuk nenek indoor game disapunya.

Antaranya..basketball yang tak dapek2 di'slam dunk'kan sampai ke sudah!


Baling tin.Macam dekat tapi jauh...acaner tuh?


Sauk itik pun jalan..okeh!Kunun2 kena dapat itik bertuahla kekdahnya.Sumpah bazir!


Last sekalik WHEEL OF FORTUNE.Kunun dapat GRAND prize.....lah sangat!Hampeh...cekedis,lolipop n ayor tin  jugek dikasiknya.Sungguhla GERAND!grrrh



Hoke,duit pun dah susut,jom pulang!

3 comments:

sawaNiLa.com said...

bilalah sekolah anak saya nak ada karnival gak..cam best je

cik puan apel said...

Sebelum cuti sekolah ni musti ade punyalah!hehe

edlidza said...

kelas wehhhh skolah anak ko !!!

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!