> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, September 20, 2011

Men'cikgu'kan cikgu!

Yer lappy aku masih 'sakit'.Dari hari jemaat lepas uools.Siap keluar asap2 lagik.Huwaaaaa streeh!Biarla..jangan ditanya lagi tentang iteww....ooouh *tepek tangan  ateh dahi* sobsosobs

Biarpun lappyku berasap,raya tetep raya.Harus ku seru roh ramah-tamah lagi manis muka ku datang bertamu...*ceh*

Encek suami kembali ke pangkuan isterinya yang HOT ni last jemaat *dabel ceh!* Dengan muka ala2 kucing gedik mengajak mengikut rombongan cik pah dan suku sakatnya beraya,bermalam ke Serting Hilir  ke rumah adeknya *matikla kalo mak mentuo den baco nehhhhh.LARIKKKK* Jadik ke Serting Hilirla kami hujung minggu yang lalu..

Punyala naif..*bukan budus yerr* Serting Hilir tu pun taktau kat mana..Dah2 jangan belagak pandai.Korang pun adagak yang tatau..kankankan?FYI,Serting Hilir tu adelah kat sempadan Pahang dengan N.Sembilan.Kawasan FELDA yang sebenarnya pun.

So plannya haritu..berkumpul kat Kg.Pilin then baru konvoi gerak ke Serting ikut jalan kampung..Perjalanan dalam 1 jam setengah kalau dari area Rembau.Kalau dari KL agak2 dekat 3 jamla kalo ko ikut LEKAS highway.


Kami jejak Felda Serting Hilir ni dekat2 pukul 2.30petang.Sampai2 ja,masing2 pakat serbu dapur.Lapar gamaknya!Sori ek gamba makan2 tarak.Kate laparrrrrrr..hehehe.Lauk simple tapi sumpah sedap!Licin uuols.

Perut masing2 dah kenyang,bersidaila kat laman rumah.Duk sembang2 petang si anak buah dah berbunyi..

"Mak teh,jomla buat kek batik"

"Eh...kata nak belaja korangla buat"
"Ala...makteh buatla kitaorang tengok.Mama pun bole tengok sama.Nanti mama bole buat untuk kitaorang!"

Akak ipor aku pun me'nasi tambah' sama.Iyooola kakak.Aku ngajorrla.

"Ok,jom pi beli bengbarang dulu.."

Zassla mak dengan laki ke kedai runcit yang berdekatan.Gigih uols!Ralat sama sebenarnya mai umah mak sedara dengan 'tangan kosong'.Tula en.lola,tak sempat2!

Sampai2 kedai runcit tu,mengagau2la mak mencarik bahan.Nasebla ada juai butter uols.Tapi yang tak bestnyer mak hampir kena ketuk uols!Mana taknyerm,BUTTERCUP yang bodo2 tu depa pi juai RM5.80 seketul!Hangin jek mak kejap.

"Aney,awat mahal sangat ni???"

"Ooouh akka,salah letak harga tu.RM4.50 saja"

Dan2 tu uols,aney tu tuka rege.Pandaiiii ngko nak ketuk mak lelebih eh?Agak2la...buttercup jek kott.Letak rega yang kalo mak pi Giant bole dapat 2 bijik kottt.

Bila keadaan kembali tenang *hak tuih* mak pun memulakanla acara buat kelas masakan tak rasmi kat dapur mak sedara petang tu.Nak demo cara2 menyediakan KEK BATIK uols!Jadi anak2 marila kita...memasak!hehe

Penuh satu dapur tu dengan kakak ipo den,anak2 sedaro den,mak mentuo samo wan laki den pun join!.Feeling2 Chepp Wan la pulak den potang tu!


Calun menantu pilihan uools!Ahaks..
*pasai pa nampak gends banget neh????*



Susun jangan tak susun.Penuh tawadukk uols!


Wahhh gebuuu sungguh rupa biskut2 marie tangan gends iteww selepas disusun rapi sebegitew..kheeen? *petir sabung menyabung!*


Akak ipoo den.Nila cekgu yang den 'cekgu'kan potang sabtu haritu.Iyooooolah kak.Posingla,aku kasik chan...


Tadaaaaaaa..Siap sudaaa.Amacam?Menggodass,tergodass tak???


Settle masak2,ibu2 n yang tak berapa n ibu lagi sambung melepets depan rumah yang lamannyer besau ni.Best ngko angin dia sepoi2 bahasa.Sambil2 makan eskrem,asam,gossip2,gelak2,tampor2..memang feel abes ah!

Haben on earth uols.Ni yang terasa nak ajak laki ai jadik peneroka pindah duk FELDA pulak lepas ni..Koman2 dapat gak rumah teres setingkat sebesauu ni...kheeen?Then asal petang jer bule ah 'feeling2 Bawang Putih' yang suci murni macam ni...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.

.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.

.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.


 ko MAMPU???

1 comment:

Fida Ghazi said...

linda..nak kek batik.. batik jawa plisss!!

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!