> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, August 04, 2011

Cuba jaya kekdahnya..

Salam korang!

Mak nak ucap tima kasih kat semua yang sudi wish kat mak semalam..terharu mak.Sungguh!This year macam last year sebeday sambut kendiri dengan si kenit ja.Laki duk jauh so kenala redha...Tapi laki mak TETEP orang yang kepertama yang wish oke.Mak sukaaaaaaaaaa hehe.Oke cerita sebeday dah basi.Ni nak cerita yang lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii basi bole?Dulik nak jugak!Sila tadah mata n tahan napsu andaikata anda berkira2 nak terus menye'scroll'kan entri ineh ya...hehe




Memperkenalkan Blueberry Buttercake yang julung2 kali dihasilkan..Sorryla 'make-up' kek ni sememeh sikit.TerAccident ngko!Hish hishh.Kene be extra caution pasni tau!Lebihan adunan dari kek ni (mak kan tadek penimbang...so setok main buuuuuh ja melimpah ruah ko batter dia..hehe) mak buatkan cuppies.Ader jugak super mini cuppies yang mak buat untuk jual masa Jumble Sale haritu.Ada yang bakoo and ada gak yang mak kukus.Yang ateh ni bakoola.Feedbacknya idokla mengecewakan.Kureng manis sikit kata si pengoder.Tapek next time mak kasi adjust.Practise makes perfect..kan?Yang dihangkut ke Jumble Sale kelmarin,keliiiiia LINCIN uoools!Alhamdulillah... 

Rentetan al-kisah berJumble Sale aku yang haritu.Kan aku ader story yang aku bermarathon membako 2 bijik kek bosa..kan?Idokla bosaaa maner but still kira besarla pada aku.Tu yang terkocoh2 tu. Kesiaaaaaaaaaaaan kat cik oben.Keja non-setop malam jemaat ritu!


Yang terpampang belagaknya kat ateh neh seperti biasa adelah...pen'duduk tetap' belog ineh.Merangkap ALL-TIME peberet kastemer n mak sendirik opkos!Ciskek ni budak opis mak yang order.Berjangkit2 ngko.Si jija pengoder ni satu department gak dengan kawannya yang ngoder haritu.Hehe 'jangkit'2 kanla lagi mak suka...mwuahahahahaha.Tapi kan.....cream cheese da naik rega isk isk isk. Ciskek mak pun da macam tak boleh nak juai dengan rega yang sama..cemana ek ek ek ek????-________-


Ha yang ini idokla sempat nak dijualkan masa Jumble Sale jemaat lepas cos,baru malam tadi mak berjaya menghasilkan.Kek Batik.Perst tiem buat okeh.Suka suka.Recipe pun pakai tengok kat dalam sms bley?Ko mampu?*tetiba*Kek ni agak manis sikit...kat mulut makla masa rasa malam tadi.Tatau la si danial n pamily mak kata apa.Harusla nak suruh depa jadik pengkritik sat malam nanti hehe.Petang ni nak berbuka kat umah mak den.Abang sama kakak ipar den pun ado samo..itewla membuatkan kek batik neh untuk di iftarkan sesama..Tak taula apa kata sebey nanti...hmmmm.Dah tau kalu mak hapdate uoools.Daaaaaa diiiiiiii duuuuuuuuuu....

2 comments:

Fida Ghazi said...

tiba2 aku teringat kek bluberry cheese ko yang sedap tu.. makruh puasa aku wehhhh!! hahah (salahkan kek plak)

kek batik tu ponnnn... alahai.. merembes!

cik puan apel said...

Isssh pidah neh.Maluk ai tau.
Blushin' mak!
Iskk tapayah terwingat2la nok,mehla order lagi seketul..mwuahahahahaha

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!