> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, July 12, 2011

Berhujung minggu di MCKK

Assalammualaikum!

Sabtu lepas kalo nak diikutkan sepatutnya aku join bowling tournament yang kelab sukan opis aku buat kat Sunway Pyramid.Kalo ikutkanla...But since MIL aku dah mintak tolong temankan dia pi nengok cucunya nun kat Utara sinun...off course lah without doubt family come first.Destinasi yang dituju di saat satu Malaysia gempar dengan Demonstrasi or Perhimpunan Haram Bersih haritu was MCKK (Malay College Kuala Kangsar) kat Kuala Kangsar.Nak lari dari KL yang haru biru..Sedih aku tengok footage kat tv kejadian yang ala2 rusuhan.Macam tak percaya benda2 tu jadi kat Malaysia.Sedih sangat..T_T



Trademark MCKK.Gamba yang paling banyak keluar,gamba building nila..kan?Architure luaran kuat ke arah kolonial punya design.Yerla building lama.

First time menjejakkan kaki masuk ke kawasan MCKK ni,aku jadi kagum kejap.Bukan calang2 orang dapat belajar kat sini.Bijak dah semestinya,but paling utama pada aku rezeki n luck juga mempengaruhi..aku rasalah.Beruntung betul anak buah aku (MIL aku punya 1st cucu) tu dapat belajar kat sini.Kira penat lelah dia belajar bersungguh2 masa sekolah rendah da mula menunjukkan hasil.Sedar tak sedar dah masuk 2nd year pun dia belajar kat sini.



Pagitu kami gerak dari Pulapol (mengamek MIL & FIL aku yang duduk kat rumah SIL) by 7 pagi.Giler awalkan?Kalo ikut kepala MIL aku lagi,siap suruh jalan pukul 6.30 a.m!Takut lambat katanya.Ish idokla selepas subuh teman nak jalan.Nanti jadi macam kes si raksaksa pulak kang.Hehe.Dari KL ke KK(Kuala Kangsar) baru 2 jam setengah.So chill2 sajok..

 


Padang yang bebudak MCKK tengah main ragbi.Betul2 berdepan dengan dorm anak buah akutu.Game diaorang kat sini pun bleh tahan.Ada skuash,basketball,rugbi tu memang dah wajib.N kebetulan hari yang kami datang tu ada tournament rugny dengan bebudak dari MRSM.N anak buah aku pun masuk sama.Kecik ja orangnya but main rugby gak..musykil aku.Tujuan kedatangan kami ke sini actually sebab sabtu lepas was Hari terbuka MCKK n supposed to be hari mengamek report card budak2.But last minute they decided to post the report card sebab ramai noooo bebudak yang outstation.Takut ramai parent yang tak boleh datang.So kebetulan jugak anak buah aku tu nak balik ke rumah ibunya so angkut sekali balik KL la..afterdat.

 

Dorm budak tingkatan 2.Kemas giler.Bilik adik pompuan aku pun tak sekemas neh.Teratur giler.Si danial feeling2 prektis kunun dia duduk sinila tu.Pantang. 


Aku tengok da macam dorm tentera pun hado!Setel game rugby,kami membawakla si anak buah tu membeli barang2 dia.Keluar ke pekan Kuala Kangsorla.Paling best MCKK ni,kalo nak outing (istilah nak keluar on Sabtu or Ahad) kene pakai full uniform yang kaler puteh.Dasat.Sah2la kalo keluar merayap tu.Nampak pulak dek mak2 orang yang ado anak dara meng'kenen'kan korang weh!Budak MCKK kott!Kan saham tinggi..hehe.Setel stock up barang2,kami makan tengahari kat tepi Sg.Perak.Sori tak sempat nak snap.Kamere canggih tak bawak,harap kemere henpon adelah slow mo...

 


Gerai rojak buah yang unik dekonya.N rojak dia juge adelah super sedap!Kalo nampak gerai ni,sila try.



Lepas tu men'jalan2'kan diri,me'musing musat' sekitar pekan.Dapatla tengok masjid negeri yang kaler kuning ni secara life.Selalu tengok dalam kad raya,gamba or dalam tivi ja.. ^_^



Istana Negeri Kedah.Anak buah aku siap cakap every year,Sultan akan dinner dengan bebudak tingkatan 5 dari MCKK.Every year tau.Hanya bebudak MCKK.Yerla studentnaungan baginda.Harusla...kan?Tapi best per..bukan semorang boeh dapat peluang  makan kat istana weh! 
Selesai mempacking barang,kami bergerak balik ke KL by 2.30pm macam tu.Alhamdulillah.By the time jejak KL...keadaan da kembali seperti biasa.Takut jugak tersangkut kat mana2 becos of BERSIH punya riot.Scary k..

3 comments:

hafizulhakim said...

rindu skolah ni :)

Anonymous said...

I'm not sure where you are getting your information, but good topic.
I needs to spend some time learning much more or understanding
more. Thanks for excellent information I was looking for
this information for my mission.

Have a look at my website ... lasertest

Anonymous said...

Greetings from Florida! I'm bored at work so I decided to
check out your blog on my iphone during lunch break.
I really like the information you provide here and can't wait to take a look when I get
home. I'm amazed at how fast your blog loaded on my cell phone ..
I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, good site!


my homepage :: knowing it

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!