> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, June 13, 2011

RANDOMs in Bali

Oke,aku selit sikit kisah kat Bali.Kire2 sneak peek la.Gambo lain banyoook giler.Mereng da aku duk susun2 ikut kejadian.Harap2 settledla by malam ni or esok.Mana tak pening,nak edit gambo adik aku kawen lagi.Bole undang juling oke.

Pada aku agak pelik.
First time jumpa.Adelah sikit jakun disitu.
Pada yang dah biasa tengok,fine.Untuk yang first time macam aku gak...just enjoy this first eh?^_^


This thing dari 1st day sampai lagi aku dah nampak dalam taxi masa otw dari airport pergi ke hotel.Tapi kecik punyala.Yang pasti wangi giler.One of the ingredient is daun pandan,mustila wangi yer dok.Tambah2 ada bunga bagai kat dalam air tuh.Aku gataikan mulut tanya kat supir aku kat sana,kenapa almost semua tempat ada benda ni.Does it mean anything.*wah tetibe speaking gituk!* Supir akutu jawab...ia ada maknanya.It means to bring fortune.For 'gudluck' katanya.Now,you knowla...ha


Jumpa masa time breakfast.Sesebijik dihidangkannya.Buah kebende ntah namanya.Luar bulat macam bentuk buah kiwi.Except takdek bulula.Kopek belah dua dalam dah rupa macam buah nona pun ada,dragonfruit pun ya.Lupa plak nak tanya kat en.lola rasa apa.Sedap,kot..??

Bukan sos cili tapi sos SAMBAL oke.SAMBAL.

Kan da kata aku penggila benda alah ni.Sampai Bali pun aku carik!Yang latte nya lebih kurang sama macam kat mesia sebelum tukar packaging but yang kotak tu memangla langsung takda kat mesi.Aku try,test yang FRENCH VANILLA punya flava.Kotak yang biru tu.HAREM tak sedap.Buuuuwek,buat rugi duit mak jek!Latte gak terbaeek!Lagi sedap dari mesia punya k 


Es teller.Taktaula sapa tiru sapa.Macam gerai jual ABC kat mesia kan?Aku jumpa gerai ni kat deret2 gerai kat area Tanah Lot.Diaorang tak panggil ABC derr,panggil es teller macam teller kat bank tu...Siap ada 99,amek ong aper? hukhukhukhuk

Memang 'DASAR'!mwuahahahaha

Special edition kot yang ni.Taktaula.Kat mesia tak penah jumpa lagi...kot.Yang pasti en.lolala manusia paling syok masa jumpa menda alah ni.Siap beli buat souvenir untuk apaknya kat Rombau bole?


Last but not least,something that could reminds us of home!
Tak bangge ker?

Siap ada stand alone ATM machine sebesar ni kat tengah2 bandar negara asing?Some more they even have their on building kat sebelah Matahari Shopping Gallery*eh betulke nama dia?belasah!* (like the biggest shopping mall in Bali!) tau.Aku lupa nak snap gambo,rugi.But nonetheless..m proud to be Malaysian,walopun ke negara mane sekalipun ko pergi.Nothing could compare with ur own country...kan?

Next entry bout' my-so-called honeymoon in Bali menyusul.Tunggu...................

2 comments:

PUANSTOBERI said...

oh..ailoike citer2 cuti cuti.. citer la cpt.. hihi.

ken said...

different place different brand and flavour..
so nice get to go bali.. i never been there :P

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!