> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, June 17, 2011

I HEART Bali - Malam Pertama Di Kuta

Assalammualaikum!
Jom sambungkan cerite kat Bali sebelum ia membaaaaaaaaaaaaaaaaasi,hehe



Ni adelah pemandangan or view betul2 depan hotel aku.Centre of everything.Senang ngko nak pi mana2.Jalan kaki ja.


Hotel yang tak jadi nak di book.Naseeeeeeeeb baek.Ingatkan kat manala.Last2 tengok sebelah kanan Ramayana jek.


K CIRCLE.

Convinient store yang bersepah kat Bali.Ala2 7Eleven kat mesia.One thing kedai ni bole accept credit card.Kagum kejap.7e.....ado?


Tujuan mencarik kedai tadi adelah untuk mendapatkan supply yang kaler cekelat cair itu.Pujaan hatikuuuuuuuu.^_^.Yang lain adelah pelik lagi hampeh rasanya.Sekian.


Jalan terus ke depan which tak sampai 50 meter dari hotel,dah boleh jumpa Kuta Square ni.Terus ke depan sana nun adelah Matahari Mall n kalo ko jalan terus lagi boleh menuju ke area Hard Rock Cafe Bali,yang pemes tuh.Nampak ja kecik pekan ni tapi bizi yang hamat.Environment adelah sedikit macam kat Jalan Telawi,Bangsar.Sikitla


Flight kami touched down kat airport Bali dalam 2.50 petang.Pum pang pum pang,pi hotel,setelkan check-in n segala tuk nenek jam da dekat pukul 5 perut dala lapau.Pening kepala tatau nak makan apa n was2 sama,kami decide masuk mcd.Rege adelah lebey kurang kat Malaysia ja.


Setel makan asalnya nak usha pantai,tapi bila dah nampak acik ni terus 'menggeletis'.Melepets terus disitu!


Sunset pertama yang aku jumpa di Bali.Tu pun en.lola yang snap.Naseb,ada gak.Harap aku?Duk membizis,rambang mata memilih gelang!

Kat Bali ni walaupun masa tak lari,sama ja macam Malaysia,sunset or matahari kat sana terbenam cepat giler.By 5.30 petang tu matahari dah mula nak terbenam.By 6 something dah gelap!Pukul 7 kat sana macam pukul 9 malam kat Malaysia!


Entrance Kuta Beach di malam hari.Busy yang hamat!Yang aku duk membizis mendail nomot Mesia.Baru bape jam da rindu kat anak.T_T

Di tengah2 bandar Kuta yang sibuk ni adelah sedikit susah untuk mencarik yang makanan yang halal unless ko lalu nak makan mcd sokmo.Petang tu,merangkap lunch same tea break kan da ngaap mcd so setelah dipikir2,akhirnya dinner kat Pizza Hut jek.Takoooot loh.Banyak banget "b*bi guling"!Hehe


Pecaya tak?Kat Pizza Hut Bali ni kalo ko nak tapau,nak take away soup,depa akan kasik ko satu bekas plastik n you have to go n pack it on ur own.PercayaLAH!Terasa nak deduct ja yang 10% service charge tu...bleh dak??


Kuda ni kan..memula masa aku lalu dia duk diam macam patung.Elok aku berdiri sebelah tetibe bleh plak dia menggeletis.Aiiii,gatai nampak??


"Kafe Batu Keras"!


Port bergamba paling WAJIB di Bali,walaupun tak masuk pub dia or guna surfer raksaksa tu..hehe


En.lola kata wajib jugak amek gambo neh.Layankan...Well saidla..kan?


View jalan yang sederet dengan Hard Rock Cafe.Jem oke.Jeng!


Perlukah aku terangkan....lagi?mwuahahahahahah


Tak ada ayat lain dah melainkan......'DASAR' semata!
Posing terakhir malam pertama di Kuta Bali.

Lokasi adalah di depan Ramayana Resort Hotel yang macam takdek security langsung.Pak guard pun tak nampok bayang.Kalo hotel lain,siap scan bom lagik!

Ok,cukop untuk hari ni.Nanti sambung lagi eh

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!