> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, June 14, 2011

I HEART Bali - The Arrival

Assalammualaikum!
Macam best!Hmmm pasni kalo nak start menulis nak kasik salam dululah...eh.
^_^


Okeh,aku ngelat jap dari kisah nikah kawen adik aku eh.Kasik chancela kat tuan tanah punya cerita menebeng kat sini dolu.Cemana nak start eh?

Ok,camni..starting,plan nak pi Bali ni agak sudden gakla sebenarnya.Bukan stock yang dah plan setahun lalu ek.Kebetulan adik laki aku nak kawin (time plan ni keluar,adik aku belum kawin lagi..)on the same date as birthday laki aku,summore and kire kebetulan gak laki aku bagitau dia nak bercuti seminggu rehat sekali masa adik aku kawin nanti,cos dah lama tak cuti panjang.So he said kalo nak pi memana jomla.Tak bajet pun nak gi Bali lagi time ni.Bulan nam kan memang bebudak cuti sekolah..n mengenangkan yang kami dah kawin almost 1 1/2 years by this time,n tak penah lagi pi HONEYMOON aku suggestla kat en.lola untuk gi gateaway berdua2an.Kebetulan jugak,(berapa banyak kebetulan daaaa) kakak aku yang dari Alor Setar tu akan turun lama kat KL,soooooooo bolela kasik chance kat si Danial untuk spent masa duduk dengan sepupu2 dia yang dah lama tak jumpa tu sementara kami pi ber so-called-honeymoon!

Time ni tak decide lagi Bali.Aku usha2 gak Krabi,Phuket and off course ade gak few places dalam Malaysia antaranya Cherating.Since the initial plan was nak bercuti2 kat tepi pantai..kan,so godekla tempat2 yang suitable.Yang peliknya even dalam mesia same mahal macam pi obersea...bole?Haih.So,setelah diusha2 segala tok nenek rega tiket flight,hotel,and so on...BALI it is!Itupun.after selepas satu setengah tahun kawin,this is the FIRST officially HONEYMOON (siannn..kan?Tula sape suruh pi keja jejauh..sobsob) kami merangkap birthday celebration 3 Series en.lolala jugak kekirenyer...




Kami naik Air Asia.Dah kata amek package GO HOLIDAY..kan?Bersyukurla dapat gak terbang walopun dengan Air Asia k.Flight kami was at 9.50 am.Pagitu ada gakla sedikit 'drama'.Dua2 ter'babas'.Terlewat bangun ngko.Terkocoh2 nak anta si Danial kat kakak aku n berkejaran masa nak sampai ke LCCT.Naseb on-time!Kiterang dah macam 'backpacker's couple'.Terkejar ke sana ke mari.Dahla hari senin.Kan hari orang bekerja..so agak bizila pagitu.Kami opt for public transportation untuk sampai ke LCCT.Tamo susahkan sesapa.Naik putra sampai KL Sentral then naik Sky Bus ke LCCT.Bayo RM9 hinggit jek sorang.Tak sampai sejam jejak dah LCCT.Selaaaamat! 

 

Disebabkan aku select n bayor seat,adelah sedikit poyo+jakun bila disuruh stewardess indon tu naik dulu.Yang lenlain kene tunggu for about 10mins after us.Hehe.Bajet VIPla kunun.Walopun demikian...walopun duduk front seat idokla menjanjikan keselesaan..yer.Redhokan aja.


Babai mesia!




View yang paling aku tunggu2!Dulu duk snap dari bawah,sekarang hehe direct dari sky view wuwuwuwuwu ^_^

 

Kalo dapat baring ateh ni musti BEST...kan?


Heeeeeeello BALI!


Alhamdulillah..akhirnya.Kami dah 'jejak' Bali ^_^ Weeeeeeee.Stok pakai selipar ja semua..mwuahahahahaha



Ngurah Rai Airport yang pada aku kecik n nampak banyak sedikit usang.Lebih kurang sama saiz ker besar sikit jek kot dari Subang Airport.But theirs kinda very the oldie gituk.Yet okla..ada gak airport dari takdek langsung..




Posing di depan hotel seghuper ini adalah sangat wajib.Tandanya ko sangat comel dah sampai kat sinila...kan?Owhh btw,blouse yang sangat comfy itew adelah dibeli dari poplook and suar jin(read:jeans) adelah dibeli kek kedai pocik Giordano.MOTIP??????




Ade sedikit kejakunan berlaku disitu ya,bilakala bell boy kasik tuala kecik yang macam baru keluar dari peti es tu sampai ke tangan en.lola.B..lap tangan,okeh tangan bukan muka -___-
 


Welcome drink yang sangat SEDAP...bak kata en.lola.Padahal masam yang hamat.But  okla...refreshing.Siap letak sebatang serai!Ngko hado?? 




Walk away menuju ke bilik kami.Penuh dengan flora n fauna kan?Sejuk,soothing jek.Tetiba terasa salah tempat..gi Bali.......ker Taman Negara neh????

Ramayana Deluxe Room.Double bed yang dibooking,twin bed SEPERATE pulak yang dibagi!Hangin jap aku.Aku dah nak make a scene dah.Suruh tukar,lapan ploh kali mintak maap,alasan fully booked!Nak ja aku maki.Tapi cos kapten kapal yakni laki aku cakap takyah bising2la..so meREDHOlah lagi aku disitu...sobsobsob.Naseb the next day dapat tuka bilik n check out lewat..kalo tak..hisssh carik nahas!

Besar gakla Dulexe Room depa ni.Selesala.Interior design dia penuh ngan hiasan kayu kayan.Specialties orang Balila kott. 


Bilik air sebesar ni..memang expectedla with the name n price.Ad bath tub,tapi dah run down sket.Nampak lama.Memang dah tua kott hotel ni?


Motip letak mineral water dalam bilik air???


View dari bilik yang di tingkat 3.Macam kat Taman Negara still sesikit...kan?ahahahaha



VAIN.
Feeling2 amek gambo kendiri sebelom merayap.Ok cukop.Juling dah tengok gamba sambung esok.Daaaaaaa

3 comments:

shindosai said...

very nice...

4 ™ said...

nice trip! i wanna go Bali too..

cik puan apel said...

Shindosai : Indeed..


4TM : GO.You should.Nice one!

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!