> expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, June 27, 2011

Cer baca,cer bace..ape yang dia nak sampaikan tuh!

"Tak tumbuh,tak melata.Kalau tak sungguh,orang tak kata.."
Tu kata yang  orang(tataula orang mana?).

Kalau pulak yang kata,senang ja..
"Kalau ko tak 'lalu',ko takkan rasa!"..Betul...tak?

Macam kes kitaorang laki bini ni.
Tak sedar..
Pejam celik,pejam celik  dah setahun setengah,we been living  in this long distance marriage -(L.D.M.)
Kalo ikutkan dari jaman aku bertunang ngan en.lola pun memang dah duduk jejauh.
Long distance relationship pun dah penah lalui.
Dah jadik macam 'alah bisa,tegal biasa"..dah.

But still...it can never get better.
Nothing feels good about this LDM.
EVER.
PERIOD.
Just pushing our ownselves.
Trying hard to forget the loneliness.
The distance.
The boredom.
The 'apart'.

Seriously orang takkan ada yang paham,unless yang 'lalui' benda sama.T_T

So,bila dah duduk jejauh macam kami ni.Communication adelah sangat CRUCIAL.Penting giler.SUMPAH.Regardlessla verbal ker,in writing ker,or in whatever formla..As long as ader communication,thats good.Thanks to technology gakla.Even distance beratus batu,still bole dengar suara.Bole tengok muka,boleh berFB,beremail bagai.Kalo jaman dulukala.Time tadok semua ni...tataula cemana mak nak 'survive'..nyah! 

So di satu petang senin yang hening (cett),sah2 mak rasa laki mak either curik tulang or 'ngelat' jap dari keja site dia tuh.Menganto satu email yang panjang berjela kat mak...Mukadimah emailnya berbunyi cenggini.....


"Dia,cuba check....sama tak?" siap letak gamba smiley kat sebelah

En.lola nak cakap,nak suruh aku check sesemua ni sama dok dengan personaliti aku...boleh?Ntah mane sumber dia godek aku puntatau.So,jom.Tolong aku teneng satu2.Jom


1. Serba boleh aka all rounder (lagi mau tanya..ka?ahahahahaah)

2. Tahu dan faham apa yg dikehendaki
3. Talented dlm bidang yg diceburi (weeeeeellll)
4. Suka berterus terang  (jujor okeh)
5. Mudah mengekspirasi pandangan terhadap sesuatu perkara (KREAtip kott..kan)
6. Terlalu agresif (???)
7. Tidak penyabar n mudah panas baran (apekah????)
8. Mengambil mudah sesuatu perkara dan tidak tegas (SESUKA jiwa rage,bakul jekkata orang eh??)
9. Seorang yang 'laser'..sekiranya tidak berhati hati dgn kata2 bleh mnyebabkan keretakan sesuatu hubungan (sendirik mau ingat!hehe)
10. Sesuai bekerja sebagai setiausaha, pensyarah, pentadbir, pakar sains, tukang masak, pakar kecantikan, pereka fesyen, peguam.eksekutif bank (aku di JALAN yang BENARla ek?)
11. Perniagaan yg sesuai spt masakan, makanan, hiburan, perhubungan awam, telekomunikasi, kecantikan, fesyen, hiasan dalaman,wartawan (akan dipertimbangkan..)




Perihal diri
1. Sgt emosional, sentiasa sibuk. Permulaan yg sukar dlm kehidupan. jarang berada di rumah (memangla kate kerja...isssh!)
2. Seorang yang rajin dan sgt risau, sibuk dan sentiasa tertekan. sentiasa memberi daripada menerima (HAAA????)
3. Kejayaan bergantung pada diri sendiri
4. Seorang yg percaya dengan prinsipnya sendiri.Kebiasaan mempunyai motif tersendiri utk melakukan sesuatu perkara / pekerjaan
5. Moden & rupa yg bergaya. perlu mencari wang sendiri dan tidak bergantung pada org lain
6. Baran berapi (ker...gunung berapi?Musykil)


MOTIP menganto email cenggini kat aku????Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

SAYANG KAMU JUGA

SANA,SINI,SITU,SINUN!